Привиђају му се Срби у војсци

- "Вечерње новости" демантују тврдњу косовског премијера Рамуша Харадинаја да се у тзв. косовску војску у Косовском Поморављу пријавило и 40 Срба.

Србија 25.02.2019 | 07:45
Привиђају му се Срби у војсци
Тај лист истиче да се уместо тог броја, у "војску" пријавило само двоје из села Горње Кусце.

"Срби у тзв. косовској војсци привиђају се Рамушу Харадинају, из силне жеље да покаже како је 'воља припадника српског народа да се интегрише у све косовске институције неупитна, а да уцењивању и инструментализацији Београда долази крај', како је то написао на свом Фејсбук профилу", пишу "Новости". 

Лист преноси изјаву председника општине Ново Брдо Светислава Ивановића да су сви припадници тзв. косовских безбедносних снага са тог подручја иступили из те формације још током прошле године, осим двојице или тројице официра. 

"Пријава двоје младих Срба из Горњег Кусца својврсни је трик, а све зарад, наводног, економског добитка", каже Ивановић. 

И Игор Симић из Српске листе каже за "Новости" да је на последњем конкурсу било свега неколико апликација из српске заједнице, односно мање од 0,1 одсто пријављених. 
"То што неко из Приштине користи слабо материјално стање појединаца и уцене, не може створити ни привид демократије и мултиетничности, како то Харадинај и остали желе да прикажу", рекао је Симић. 

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је за лист да су "Срби на КиМ увек били под притиском да постану део тзв. Косова", а сада их "приморавају да постану део паравојске која треба да послужи за протеривање Срба и изазивање сукоба с војском Србије". 

"Решко ми је да замислим Србина који ће марширати под заставом УЧК и држати почасну стражу испред гробова терориста. Србе и не зову у паравојску зато што им требају као војници и људи, они су само бројеви који треба да послуже као доказ мултиетничности", рекао је Вулин.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дамир

25.02.2019 06:49

Ја немогу да схватим да вама србима нико неваља ,и ниста неприхватате само оно сто вама одговара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

25.02.2019 07:25

Срби на Косово слузе војску у своју дрзаву Косова а вулин не мозе ту ниста да спријеци и не треба да се мјеса у тудза двориста.

Name

Зворник

25.02.2019 07:34

Дамире опустено бураз како који дан све је њих мање и мање само нек Србују обице се то њима од главу.

Name

Сава

25.02.2019 07:42

Ја не могу да схватим да постоје овако неписмени људи који остављају коментаре поред обавезног основног образовања током којег човјек треба макар да научи писати.

Name

Дамир

25.02.2019 09:57

Сава како си онда процитао јесили ти образован ,ја нисам сколу заврсијо на балкану зато писем како говорим а ти зиви као биједник од своје писмености ,пола вам владе неписмено ти гледас коментаре ко је писмен неписмен ,затебе сам својим занатом постенији и писменији

Name

Ре Саво

25.02.2019 12:23

Мој Саво, како не можеш да схватиш њихову неписменост. Процијени само ко су и одакле су. Дамир неписмени бошњо а овај други шипац. Шта те чуди?

Name

Алија

25.02.2019 13:46

Саво и тај испод саве Које сад Дамир Србин или Босњак договорите се немозе бити иједан и други хахахахха Српска пропаганда

Name

Харадинаја Бегиц

25.02.2019 07:59

Олади главу долази прољеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

велико постење

25.02.2019 09:14

дамиру и зворнику прво ви сазнајте косте и стосте висте ко дрзава косово морате зивет са србима било како било зелели ви то или не срби знају косу и стосу а не ко ви репа без корена како које време тако мењате нацију као стосувам радили и преци

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

25.02.2019 12:11

Ти би бар могао уписати један разред - чисто да не останеш на другом основне...

Name

суцур ландара

25.02.2019 09:26

стоје баби мило уснујојсе снило гатала баба да небуде мраза оно снег освано сацувај бозе губе и сиптарске вјере

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

25.02.2019 10:25

Неки посланици ткз.Српске листе сједе у Скупстини Косова и нема никаквих проблема нико их не критикује.А сада ако обицни србин прихвати да слузи у војсци Косова и Метохије ако буде формирана таква војска онда је проблем.Има ли неко паметан да ми објасни то.

ОДГОВОРИТЕ