Priviđaju mu se Srbi u vojsci

- "Večernje novosti" demantuju tvrdnju kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da se u tzv. kosovsku vojsku u Kosovskom Pomoravlju prijavilo i 40 Srba.

Srbija 25.02.2019 | 07:45
Priviđaju mu se Srbi u vojsci
Taj list ističe da se umesto tog broja, u "vojsku" prijavilo samo dvoje iz sela Gornje Kusce.

"Srbi u tzv. kosovskoj vojsci priviđaju se Ramušu Haradinaju, iz silne želje da pokaže kako je 'volja pripadnika srpskog naroda da se integriše u sve kosovske institucije neupitna, a da ucenjivanju i instrumentalizaciji Beograda dolazi kraj', kako je to napisao na svom Fejsbuk profilu", pišu "Novosti". 

List prenosi izjavu predsednika opštine Novo Brdo Svetislava Ivanovića da su svi pripadnici tzv. kosovskih bezbednosnih snaga sa tog područja istupili iz te formacije još tokom prošle godine, osim dvojice ili trojice oficira. 

"Prijava dvoje mladih Srba iz Gornjeg Kusca svojvrsni je trik, a sve zarad, navodnog, ekonomskog dobitka", kaže Ivanović. 

I Igor Simić iz Srpske liste kaže za "Novosti" da je na poslednjem konkursu bilo svega nekoliko aplikacija iz srpske zajednice, odnosno manje od 0,1 odsto prijavljenih. 
"To što neko iz Prištine koristi slabo materijalno stanje pojedinaca i ucene, ne može stvoriti ni privid demokratije i multietničnosti, kako to Haradinaj i ostali žele da prikažu", rekao je Simić. 

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je za list da su "Srbi na KiM uvek bili pod pritiskom da postanu deo tzv. Kosova", a sada ih "primoravaju da postanu deo paravojske koja treba da posluži za proterivanje Srba i izazivanje sukoba s vojskom Srbije". 

"Reško mi je da zamislim Srbina koji će marširati pod zastavom UČK i držati počasnu stražu ispred grobova terorista. Srbe i ne zovu u paravojsku zato što im trebaju kao vojnici i ljudi, oni su samo brojevi koji treba da posluže kao dokaz multietničnosti", rekao je Vulin.

(Tanjug)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Damir

25.02.2019 06:49

Ja nemogu da shvatim da vama srbima niko nevalja ,i nista neprihvatate samo ono sto vama odgovara

ODGOVORITE
Name

Realno

25.02.2019 07:25

Srbi na Kosovo sluze vojsku u svoju drzavu Kosova a vulin ne moze tu nista da sprijeci i ne treba da se mjesa u tudza dvorista.

Name

Zvornik

25.02.2019 07:34

Damire opusteno buraz kako koji dan sve je njih manje i manje samo nek Srbuju obice se to njima od glavu.

Name

Sava

25.02.2019 07:42

Ja ne mogu da shvatim da postoje ovako nepismeni ljudi koji ostavljaju komentare pored obaveznog osnovnog obrazovanja tokom kojeg čovjek treba makar da nauči pisati.

Name

Damir

25.02.2019 09:57

Sava kako si onda procitao jesili ti obrazovan ,ja nisam skolu zavrsijo na balkanu zato pisem kako govorim a ti zivi kao bijednik od svoje pismenosti ,pola vam vlade nepismeno ti gledas komentare ko je pismen nepismen ,zatebe sam svojim zanatom posteniji i pismeniji

Name

Re Savo

25.02.2019 12:23

Moj Savo, kako ne možeš da shvatiš njihovu nepismenost. Procijeni samo ko su i odakle su. Damir nepismeni bošnjo a ovaj drugi šipac. Šta te čudi?

Name

Alija

25.02.2019 13:46

Savo i taj ispod save Koje sad Damir Srbin ili Bosnjak dogovorite se nemoze biti ijedan i drugi hahahahha Srpska propaganda

Name

Haradinaja Begic

25.02.2019 07:59

Oladi glavu dolazi proljece.

ODGOVORITE
Name

veliko postenje

25.02.2019 09:14

damiru i zvorniku prvo vi saznajte koste i stoste viste ko drzava kosovo morate zivet sa srbima bilo kako bilo zeleli vi to ili ne srbi znaju kosu i stosu a ne ko vi repa bez korena kako koje vreme tako menjate naciju kao stosuvam radili i preci

ODGOVORITE
Name

sarajlija

25.02.2019 12:11

Ti bi bar mogao upisati jedan razred - čisto da ne ostaneš na drugom osnovne...

Name

sucur landara

25.02.2019 09:26

stoje babi milo usnujojse snilo gatala baba da nebude mraza ono sneg osvano sacuvaj boze gube i siptarske vjere

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

25.02.2019 10:25

Neki poslanici tkz.Srpske liste sjede u Skupstini Kosova i nema nikakvih problema niko ih ne kritikuje.A sada ako obicni srbin prihvati da sluzi u vojsci Kosova i Metohije ako bude formirana takva vojska onda je problem.Ima li neko pametan da mi objasni to.

ODGOVORITE