ИТА: 102 минута, ВАР конфузија и 3:3 у Фиренци!

Хаос на Артемио Франкију: Аутогол, ВАР, два пенала, голчина Мјуриела. . . ! Интер и Фиорентина одиграли су меч 25. кола италијанске Серије А, који је након шокантне завршнице завршен са шест погодака и без победика, било је 3:3.  Голеада на стадиону "Артемио Франки". У првом плану стрелци и судија Росарио Абисо.  Гол у 17. секунди, па још ПЕТ и реми у 101. минуту! Невјероватна утакмица у Фиренци - Фиорентина повела након 17 секунди, Интер преокренуо на 3:1, али је бод ипак остао на "Артемио Франкију", и то послије поготка из пенала у 11. минуту надокнаде! Шоу на Франкију и никад луђа борба за Лигу шампиона: Чак 103 минута фудбала, шест голова и велики повратак Виоле! Интеру само бод у Фиренци - 3:3!

Фудбал 24.02.2019 | 23:07
ИТА: 102 минута, ВАР конфузија и 3:3 у Фиренци!
Фиорентина је већ у 18. секунди утакмице дошла до поготка, преко Ђованија Симеонеа.

Није та радост претерано дуго трајала, пошто је Интер успео да дође до изједначења преко Матијаса Весина, коме је за гол асистирао популарни "Нинџа" Рађа Наинголан већ у шестом минуту утакмице.

Корнер је извео Матео Политано, а био је лоше изведен па је одбрана Фиорентине лако интервенисала, лопта се тако одбила до Наинголана који је пребацио читаву одбрану Виоле и пронашао Весина који није имао тежак посао.

У 40. минуту утакмице Интер долази до потпуног преокрета, када је Матео Политано, са неких 17 метара успео да пошаље лопту иза леђа голмана Лафонта, уз помоћ десне стативе.

На старту другог полувремена, тачније у 52. минуту, руком је играо Едмилсон Фернандез, па је судија Абисо показао на "белу тачку" одакле је прецизан био хрватски репрезентативац, Иван Перишић.

Тренер Фиорентине, Стефано Пиоли, у 58. минуту утакмице извршио је две измене, убрзо потом, поништен је погодак Кристијану Бирагију, да би у 74. минуту момак који је био једна од две поменуте измене, Луис Мјуриел, постигао заиста предивал гол и смањио резултат на 3:2.

У шестом минуту надокнаде видели смо и досуђен једанаестерац у за Фиорентину, чинило се да ће бити поништен као и гол Виоле средином другог полувремена након ВАР-а, али је овога пута судија Абисо показао на белу тачку, па је прецизан био Верту у фактички стотом минуту утакмице.

Интер и Фиорентина су тако поделили бодове, па је тако Интер сада на само два бода предности од ривала Милана, док је Фиорентина на деветој позицији са 36 бодова колико и десетопласирана Сампдорија.

Ако желите спектакл, гледајте Фиорентину! Виола игра најлуђе утакмице у Серији А, а можда и у читавој Европи. Екипа Стефана Пиолија освојила је велики бод у дербију са Интером, иако је до 74. минута губила са 3:1. На крају 3:3 и незадовољство у редовима Неразура, који сада имају само два бода више од четвртопласираног Милана, односно три од петопласиране Роме, што значи да ћемо гледати никад узбудљивију борбу за пласман у Лигу шампиона.

Меч су обележиле бројне спорне ситуације, ВАР је употребљиван више него икада, а на крају је одлука пала у 101. минуту меча, када је након дугог прегледавања снимка потврђен једанаестерац који је у гол претворио Верету.

Домаћин је перфектно отворио меч, повео већ у 16. секунди аутоголом Де Фраја, али се потом изгубио у целокупној еуфорији, што су гости зналачки искористили. Головима Весина и Политана Интер је стигао до потпуног преокрета већ до краја првог полувремена, а када је Перишић, такође након асистенције из ВАР собе, постигао гол са беле тачке у 52. минуту деловало је да Интер има три бода у рукама.

Али, стање на терену из корена је променио Луис Муријел фантастичним пројектилом из слободног ударца у 74. минуту. Фиорентина се тада вратила у игру, а њени играчи велики ветар у леђа. Гости су постепено падали на физичком плану, па је притисак пред голом Самира Хандановића постајао све већи. Седам минута надокнаде, на које је додато још шест, додатно су закомпликовали живот екипе Лучана Спалетија. А онда, када се ишчекивао последњи звиждук Росарија Абиоса лопта је погодила у руку Дамброзија, након ударца Кијезе, а главни арбитар после дугог већања донео коначну одлуку.

Фиорентина је тако комплетирала два месеца без пораза у Серији А, а Интер новим киксом довео себе у још веће проблеме. Италијанско првенство је добило врло неизвесну завршницу, коју су сви на Апенинима прижељкивали.

Невероватан меч у Фиренци!

Фиорентина је повела у 16. секунди, аутоголом дефанзивца Интера Стефана Де Фраја, па примила три гола од "неразура" и на крају ипак ишчупала бод - 3:3. И то после 100. минута игре!

Екипа из Милана дошла је надомак победе погоцима Матијаса Весина у 6. минуту, Матеа Политана у 40. и хицем Ивана Перишића из пенала у 52. минуту.

Међутим, Фиорентина је успела да извуче из тешке ситуације јер је Луис Муриел у 74. минуту поставио 2:3, а Француз Жордан Верету је у 11. минуту надокнаде савладао Самира Хандановића, за коначних:

Фиорентина - Интер 3:3 (1:2)

Дефинитивни реми је постављен на веома контроверзан начин. Судија Росарио Абисо је веома спорном одлуком досудио пенал за Фиорентину и одузевши "неразурима" пети тријумф у низу. 

И после гледања снимка се чини да је погрешио, иако је користио ВАР технологију!

Данило Д'Амброзио је зауставио лопту грудима, а арбитар је показао на белу тачку, па и после консултација и прегледања снимка остао при својој одлуци. 

Догодило се то у шестом (од предвиђених седам) минута надокнаде, а Верету је у 101. минуту извео пенал и поставио коначан резултат.

Иако је већ послије 17 секунди имао гол заостатка, Интер је на "Артемио Франкију" направио велики преокрет и головима Матијаса Весина, Матеа Политана и Ивана Перишића стигао до 3:1 против Фиорентине, али су домаћи френетичном игром на крају ипак уписали бод!

Сјајна утакмица, шест голова и реми на крају, и то голом са "бијеле тачке" у 101. минуту. По свему приказаном, чини се најреалнији исход.

Била је то чудна утакмица у којој је код скоро сваког гола арбитар Розарио Абисо морао да консултује ВАР, па не чуди што је утакмица трајала чак 12 минута дуже од предвиђених 90.

Федерико Кјеза у првом минуту побјегао је одбрани Интера, упослио на супротној страни Ђованија Симеонеа, покушао је Стефан Де Фрај да изблокира његов шут, али је лопта ипак завршила у голу гостију.

Гол, тачније аутогол, уписан је дефанзивцу Интера.

Ипак, "неразури" су успјели да се врате у живот већ у шестом минуту. Весино је шутирао из волеја након центаршута Рађе Наинголана и домаћи су морали на центар.

Играло се отворено, било је прилика на обје стране, али је екипа Лучана Спалетија на одмор ипак отишла с голом предности.

У 40. минуту одлично је нациљао Политано и прелијепо погодио за потпуни преокрет.

Без икакве потребе Едмилсон Фернандез играо је руком у петом минуту наставка, а након реакције из ВАР собе, досуђен је једанаестерац за Интер, који је у 3:1 претворио Перишић.

Није се Фиорентина предала, а феноменалан погодак Луиса Муријела из слободног ударца дао је наду домаћину да може до бода.

То се и десило!

Судија Абисо због бројних прекида и прегледања снимака продужио је меч за седам минута, а онда у шестом минуту надокнаде досудио једанаестерац након што је Данило Д'Амброзио играо руком.

Поново је ВАР ступио на сцену, дуго су арбитри одлучивали да ли да досуде нови казнени ударац или не, а онда је одлука стигла - ПЕНАЛ!

У 101. минуту, Жордан Верету био је присебан и погодио за коначних 3:3.

Играо се још један додатни минут, али времена за нови гол, седми, није било.

ФИОРЕНТИНА: Лафонт - Лаурини (79. Дабо), Ћекерини, Витор Уго, Бираги - Бенаси (58. Пјаца), Едмилсон, Верету - Жерсон, Симеоне (58. Муриел), Кјеза.

ИНТЕР: Хандановић - Д'Амброзио, Де Фрај, Шкрињар, Далбер (62. Асамоа) - Весино, Брозовић - Политано (77. Кандрева), Наинголан (89. Борха Валеро), Перишић - Мартинез.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Сампдорија - Каљари 1:0 (0:0)
/Кваљарела 66 пен/

Болоња - Јувентус 0:1 (0:0)
/Дибала 67/

Кјево - Ђенова 0:0

Сасуоло - СПАЛ 1:1 (1:0)
/Пелузо 43 - Петања 68 пен/

Парма - Наполи 0:4 (0:2)
/Зјелински 19, Милик 36, 73, Унас 82/

Фиорентина - Интер 3:3 (1:2)
/Де Фрај 1 аутогол, Муријел 74, Верету 101 пен - Весино 6, Политано 40, Перишић 52 пен/

Одиграно у суботу:

Торино - Аталанта 2:0 (1:0)
/Ицо 42, Фалке 46/

Фрозиноне - Рома 2:3 (1:2)
/Ћано 5, Пинамонти 80 - Џеко 30, 90+5, Пелегрини 32/

Одиграно у петак:

Милан - Емполи 3:0 (0:0)
/Пјонтек 49, Кеси 51, Кастиљехо 67/

Одгођено:

Лацио - Удинезе

ТАБЕЛА: Јувентус 69, Наполи 56, Интер 47, Милан 45, Рома 44, Аталанта 38, Торино 38, Лацио (-1) 38, Сампдорија 36, Фиорентина 36, Сасуоло 31, Парма 29, Ђенова 29, Каљари 24, СПАЛ 23, Удинезе (-1) 22, Емполи 21, Болоња 18, Фрозиноне 16, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар