ITA: 102 minuta, VAR konfuzija i 3:3 u Firenci!

Haos na Artemio Frankiju: Autogol, VAR, dva penala, golčina Mjuriela. . . ! Inter i Fiorentina odigrali su meč 25. kola italijanske Serije A, koji je nakon šokantne završnice završen sa šest pogodaka i bez pobedika, bilo je 3:3.  Goleada na stadionu "Artemio Franki". U prvom planu strelci i sudija Rosario Abiso.  Gol u 17. sekundi, pa još PET i remi u 101. minutu! Nevjerovatna utakmica u Firenci - Fiorentina povela nakon 17 sekundi, Inter preokrenuo na 3:1, ali je bod ipak ostao na "Artemio Frankiju", i to poslije pogotka iz penala u 11. minutu nadoknade! Šou na Frankiju i nikad luđa borba za Ligu šampiona: Čak 103 minuta fudbala, šest golova i veliki povratak Viole! Interu samo bod u Firenci - 3:3!

Fudbal 24.02.2019 | 23:07
ITA: 102 minuta, VAR konfuzija i 3:3 u Firenci!
Fiorentina je već u 18. sekundi utakmice došla do pogotka, preko Đovanija Simeonea.

Nije ta radost preterano dugo trajala, pošto je Inter uspeo da dođe do izjednačenja preko Matijasa Vesina, kome je za gol asistirao popularni "Nindža" Rađa Naingolan već u šestom minutu utakmice.

Korner je izveo Mateo Politano, a bio je loše izveden pa je odbrana Fiorentine lako intervenisala, lopta se tako odbila do Naingolana koji je prebacio čitavu odbranu Viole i pronašao Vesina koji nije imao težak posao.

U 40. minutu utakmice Inter dolazi do potpunog preokreta, kada je Mateo Politano, sa nekih 17 metara uspeo da pošalje loptu iza leđa golmana Lafonta, uz pomoć desne stative.

Na startu drugog poluvremena, tačnije u 52. minutu, rukom je igrao Edmilson Fernandez, pa je sudija Abiso pokazao na "belu tačku" odakle je precizan bio hrvatski reprezentativac, Ivan Perišić.

Trener Fiorentine, Stefano Pioli, u 58. minutu utakmice izvršio je dve izmene, ubrzo potom, poništen je pogodak Kristijanu Biragiju, da bi u 74. minutu momak koji je bio jedna od dve pomenute izmene, Luis Mjuriel, postigao zaista predival gol i smanjio rezultat na 3:2.

U šestom minutu nadoknade videli smo i dosuđen jedanaesterac u za Fiorentinu, činilo se da će biti poništen kao i gol Viole sredinom drugog poluvremena nakon VAR-a, ali je ovoga puta sudija Abiso pokazao na belu tačku, pa je precizan bio Vertu u faktički stotom minutu utakmice.

Inter i Fiorentina su tako podelili bodove, pa je tako Inter sada na samo dva boda prednosti od rivala Milana, dok je Fiorentina na devetoj poziciji sa 36 bodova koliko i desetoplasirana Sampdorija.

Ako želite spektakl, gledajte Fiorentinu! Viola igra najluđe utakmice u Seriji A, a možda i u čitavoj Evropi. Ekipa Stefana Piolija osvojila je veliki bod u derbiju sa Interom, iako je do 74. minuta gubila sa 3:1. Na kraju 3:3 i nezadovoljstvo u redovima Nerazura, koji sada imaju samo dva boda više od četvrtoplasiranog Milana, odnosno tri od petoplasirane Rome, što znači da ćemo gledati nikad uzbudljiviju borbu za plasman u Ligu šampiona.

Meč su obeležile brojne sporne situacije, VAR je upotrebljivan više nego ikada, a na kraju je odluka pala u 101. minutu meča, kada je nakon dugog pregledavanja snimka potvrđen jedanaesterac koji je u gol pretvorio Veretu.

Domaćin je perfektno otvorio meč, poveo već u 16. sekundi autogolom De Fraja, ali se potom izgubio u celokupnoj euforiji, što su gosti znalački iskoristili. Golovima Vesina i Politana Inter je stigao do potpunog preokreta već do kraja prvog poluvremena, a kada je Perišić, takođe nakon asistencije iz VAR sobe, postigao gol sa bele tačke u 52. minutu delovalo je da Inter ima tri boda u rukama.

Ali, stanje na terenu iz korena je promenio Luis Murijel fantastičnim projektilom iz slobodnog udarca u 74. minutu. Fiorentina se tada vratila u igru, a njeni igrači veliki vetar u leđa. Gosti su postepeno padali na fizičkom planu, pa je pritisak pred golom Samira Handanovića postajao sve veći. Sedam minuta nadoknade, na koje je dodato još šest, dodatno su zakomplikovali život ekipe Lučana Spaletija. A onda, kada se iščekivao poslednji zvižduk Rosarija Abiosa lopta je pogodila u ruku Dambrozija, nakon udarca Kijeze, a glavni arbitar posle dugog većanja doneo konačnu odluku.

Fiorentina je tako kompletirala dva meseca bez poraza u Seriji A, a Inter novim kiksom doveo sebe u još veće probleme. Italijansko prvenstvo je dobilo vrlo neizvesnu završnicu, koju su svi na Apeninima priželjkivali.

Neverovatan meč u Firenci!

Fiorentina je povela u 16. sekundi, autogolom defanzivca Intera Stefana De Fraja, pa primila tri gola od "nerazura" i na kraju ipak iščupala bod - 3:3. I to posle 100. minuta igre!

Ekipa iz Milana došla je nadomak pobede pogocima Matijasa Vesina u 6. minutu, Matea Politana u 40. i hicem Ivana Perišića iz penala u 52. minutu.

Međutim, Fiorentina je uspela da izvuče iz teške situacije jer je Luis Muriel u 74. minutu postavio 2:3, a Francuz Žordan Veretu je u 11. minutu nadoknade savladao Samira Handanovića, za konačnih:

Fiorentina - Inter 3:3 (1:2)

Definitivni remi je postavljen na veoma kontroverzan način. Sudija Rosario Abiso je veoma spornom odlukom dosudio penal za Fiorentinu i oduzevši "nerazurima" peti trijumf u nizu. 

I posle gledanja snimka se čini da je pogrešio, iako je koristio VAR tehnologiju!

Danilo D'Ambrozio je zaustavio loptu grudima, a arbitar je pokazao na belu tačku, pa i posle konsultacija i pregledanja snimka ostao pri svojoj odluci. 

Dogodilo se to u šestom (od predviđenih sedam) minuta nadoknade, a Veretu je u 101. minutu izveo penal i postavio konačan rezultat.

Iako je već poslije 17 sekundi imao gol zaostatka, Inter je na "Artemio Frankiju" napravio veliki preokret i golovima Matijasa Vesina, Matea Politana i Ivana Perišića stigao do 3:1 protiv Fiorentine, ali su domaći frenetičnom igrom na kraju ipak upisali bod!

Sjajna utakmica, šest golova i remi na kraju, i to golom sa "bijele tačke" u 101. minutu. Po svemu prikazanom, čini se najrealniji ishod.

Bila je to čudna utakmica u kojoj je kod skoro svakog gola arbitar Rozario Abiso morao da konsultuje VAR, pa ne čudi što je utakmica trajala čak 12 minuta duže od predviđenih 90.

Federiko Kjeza u prvom minutu pobjegao je odbrani Intera, uposlio na suprotnoj strani Đovanija Simeonea, pokušao je Stefan De Fraj da izblokira njegov šut, ali je lopta ipak završila u golu gostiju.

Gol, tačnije autogol, upisan je defanzivcu Intera.

Ipak, "nerazuri" su uspjeli da se vrate u život već u šestom minutu. Vesino je šutirao iz voleja nakon centaršuta Rađe Naingolana i domaći su morali na centar.

Igralo se otvoreno, bilo je prilika na obje strane, ali je ekipa Lučana Spaletija na odmor ipak otišla s golom prednosti.

U 40. minutu odlično je naciljao Politano i prelijepo pogodio za potpuni preokret.

Bez ikakve potrebe Edmilson Fernandez igrao je rukom u petom minutu nastavka, a nakon reakcije iz VAR sobe, dosuđen je jedanaesterac za Inter, koji je u 3:1 pretvorio Perišić.

Nije se Fiorentina predala, a fenomenalan pogodak Luisa Murijela iz slobodnog udarca dao je nadu domaćinu da može do boda.

To se i desilo!

Sudija Abiso zbog brojnih prekida i pregledanja snimaka produžio je meč za sedam minuta, a onda u šestom minutu nadoknade dosudio jedanaesterac nakon što je Danilo D'Ambrozio igrao rukom.

Ponovo je VAR stupio na scenu, dugo su arbitri odlučivali da li da dosude novi kazneni udarac ili ne, a onda je odluka stigla - PENAL!

U 101. minutu, Žordan Veretu bio je priseban i pogodio za konačnih 3:3.

Igrao se još jedan dodatni minut, ali vremena za novi gol, sedmi, nije bilo.

FIORENTINA: Lafont - Laurini (79. Dabo), Ćekerini, Vitor Ugo, Biragi - Benasi (58. Pjaca), Edmilson, Veretu - Žerson, Simeone (58. Muriel), Kjeza.

INTER: Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinjar, Dalber (62. Asamoa) - Vesino, Brozović - Politano (77. Kandreva), Naingolan (89. Borha Valero), Perišić - Martinez.

SERIJA A - 25. KOLO:

Sampdorija - Kaljari 1:0 (0:0)
/Kvaljarela 66 pen/

Bolonja - Juventus 0:1 (0:0)
/Dibala 67/

Kjevo - Đenova 0:0

Sasuolo - SPAL 1:1 (1:0)
/Peluzo 43 - Petanja 68 pen/

Parma - Napoli 0:4 (0:2)
/Zjelinski 19, Milik 36, 73, Unas 82/

Fiorentina - Inter 3:3 (1:2)
/De Fraj 1 autogol, Murijel 74, Veretu 101 pen - Vesino 6, Politano 40, Perišić 52 pen/

Odigrano u subotu:

Torino - Atalanta 2:0 (1:0)
/Ico 42, Falke 46/

Frozinone - Roma 2:3 (1:2)
/Ćano 5, Pinamonti 80 - Džeko 30, 90+5, Pelegrini 32/

Odigrano u petak:

Milan - Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

Odgođeno:

Lacio - Udineze

TABELA: Juventus 69, Napoli 56, Inter 47, Milan 45, Roma 44, Atalanta 38, Torino 38, Lacio (-1) 38, Sampdorija 36, Fiorentina 36, Sasuolo 31, Parma 29, Đenova 29, Kaljari 24, SPAL 23, Udineze (-1) 22, Empoli 21, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.rs/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar