ШПА: Реал уз два пенала савладао одлични Леванте!

Реал се изузетно сумњивим пеналом извукао против Левантеа! Фудбалери Реал Мадрида победили су Леванте са 2:1 на гостовању у 25. колу шпанске ЛаЛиге.  Спорни пенали и поред ВАР-а: Реал се чувао за Барсу! "Краљевски клуб" је уписао нову победу, али ће се након утакмице више причати о чудним одлукама главног арбитра. . .  Флорентину Перезу овације у Валенсији! Узбудљив меч за крај недељног програма у Примери. . .

Фудбал 24.02.2019 | 23:00
ШПА: Реал уз два пенала савладао одлични Леванте!
Реал је дошао до победе после шокантног пораза од Ђироне на домаћем терену, пре свега уз помоћ пенала.

Мадриђани су повели у 43. минуту, када је досуђен једанаестерац за њих после играња руком једног од играча Левантеа. Лопту је на белу тачку ставио Карим Бензема и сигурним ударцем савладао голмана домаћина.

Теренска иницијатива је била на страни Реала и у другом полувремену, али је Леванте успео да дође до изједначења. Марти Рогер се најбоље снашао у шеснаестерцу Мадриђана и донео изједначење. 

Реал је наставио да притиска и напада, али није успевао да дође до гола, све до 78. минута када је резервиста домаћих Дукуре на први поглед шутнуо Касемира у шеснаестерцу. 

Судија је одлучио да покаже на пенал, али када се погледа поновљени снимак, изгледа као да је Дукуре или минимално закачио Бразилца, али вероватно га у потпуности промашио. 

Главни арбитар меча је погледао ВАР и одлучио да досуди пенал, који је извео Бејл и поготком донео победу и три бода Реалу. 

До краја утакмице Наћо је успео да добије црвени картон и остави "краљевски клуб" са играчем мање, све док се исто није десило фудбалеру Левантеа Роћини у судијској надокнади. 

Претходно је Бетис савладао Ваљадолид са 2:0 головима Хоакина и Мандија.

Примера је дочекала ВАР, али и поред тога има контроверзи...

Главни судија меча Игнасио Иглесијас Виљануева је изавао гнев домаће публике на "Градском стадиону" у Валенсији после одлука које је донео у 43. и 78. минуту, када су Карим Бензема и Гарет Бејл у поготке претворили његове одлуке да покаже на "креч".

Односно, њега и ВАР собе...

Прво је Енис Барди крајем првог полувремена играо руком када га је лопта погодила из непосредне близине док је штитио лице, док је друга спорна ситуација виђена у финишу меча после неопрезног потеза Дукуреа, када је "замахнуо" ногом, а то осетио Каземиро и брже-боље полетео на траву како би изнудио једанаестерац.

Узалуд су били протести и видео-провере, Реал је добио два пенала, укупно осам у Примери ове сезоне, а Левантеу је слаба утеха остао погодак Рођера из 60. минута.

Тренер домаћих жалиће за промашеним шансама, Рођер Марти је два пута погађао стативу гола на ком је стајао Тибо Куртоа, док је на другој страни Винисијус Жуниор пружио нову добру партију у "краљевско белом", међутим и даље се код њега види да у овом тренутку мисли само на лични учинак, не и на добробит за читаву екипу.

Неке одлуке Сантијага Соларија показале су да му у овом тренутку Примера није приоритет, тако да је у тренутку док је на семафору писало 1:1 извео Тонија Кроса и Карима Бензему...

И поред тога, Реал је пред две узастопне утакмице са Барселоном током идуће недеље(27. фебруар реванш полуфинала Купа Краља, 2. март дуел у Примери) успео и да одмори неке од важнијих играча, а истовремено у Ла Лиги остао на "подношљивих" девет бодова заостатка, који би у међусобном дуелу могли да се додатно смање...

Што се тиче саме утакмице, нема сумње да ће бити жустрих реакција из Левантеа, а срећом није дошло до инцидената на крају када су искључени Наћо и Рубен Роћина, који је био на клупи.

Пред почетак меча из тунела су се чуле речи Пака Лопеза - Таленат има своје границе, напоран и спортски дух немају. С...м се у ... 

Да не завршавамо сад целу реченицу, тек се загревао Левантеов шеф струке и вулгарности су се гомилале у таласима. Очигледно је ипак да је упалило. Домаћи се нису помирили са улогом аустајдера, већ су се разлетели по терену и учинили навијаче поносним. Иако није било довољно. Не против талента Реалових скупоцених асова. Па и против утицаја Краљевског клуба ван терена. Бар ће вам тако рећи фудбалски фанови у Валенсији, уверени да се Мадриђани не би кући вратили са три бода у џепу да нису до победе од 2:1 стигли тек пошто су оба гола постигли са пенала.

Наравно, мало и претерују домаћи, али било је смешно видети целу трибину како се после поготка Карима Бенземе окреће ка свечаним ложама у којима су седели челни људи гостујућег тима. Узвикивали су “Флорентино, Флорентино“. Цео минут те саркастичне прозивке. Алудирали су да је прави “стрелац“ баш Реалов председник Флорентино Перез. Македонац Енис Барди, тврде и даље домаћи, само је руком штитио лице, није то био пенал. Није то рекао ни судија Игнасио Иглесијас, али није имао ни много избора кад су му из ВАР собе сигнализирали да је ипак једанаестерац. Беземин 20. гол у сезони.

Сигурно је само да Реал није заслужио то вођство – не због саме одлуке, друга школа мишљења рећи ће да је пенал чист као суза – већ зато што је Леванте просто био равноправан такмац фаворизованом госту. Ако не и више од тога. Рођер Марти је два пута погађао оквир гола, али лопта једноставно није хтела у мрежу. Све до 60. минута када је Марти био бржи од Наћа и спретном реакцијом Моралесов центаршут спровео у супротан угао.

Утисак је да се нико не би бунио да је резултат остао 1:1, Сантјаго Солари већ је почео да вади играче из игре како би одморни дочекали Ел Класико са Барселоном у Купу у среду, али поново се срећа осмехнула Мадриђанима. Мало конфузије у Левантеовој одбрани, Каземиро први стиже до лопте, Шеик Дукуренеопрезно креће ка њој... Да ли је заиста и докачио Каземира или се Бразилац бацио чим је осетио да се Дукуреово стопало приближило његовој цеваници остаће вечна мистерија. Судије ипак нису имале дилему. Још један пенал и егзекуција овог пута Герета Бејла. Реал је славио са 2:1.

Одмах после меча и Марти је рекао да је "други пенал мало дискутабилан", док први није доводио у питање. Дани Карвахал је имао спреман одговор: "Ја сам са 25 метара раздаљине чуо да је Каземиро ударен".

Резултати 25. кола:

петак

Еспањол - Уеска 1:1 (1:0)
/Гранеро 20 - Ећеита 47/

субота

Хетафе - Рајо Ваљекано 2:1 (1:0)
/Мата 28, Молина 68 - Де Томас 58/

Севиља - Барселона 2:4 (1:2)
/Навас 22, Меркадо 42- Меси 26, 67, 85, Суарез 90+3/

Алавес - Селта 0:0

Атлетик Билбао - Еибар 1:0 (1:0)
/Гарсија 1/

недеља

Леганес - Валенсија 1:1 (0:1)
/Брејтвеит 89 - Кондогбија 22/

Атлетико Мадрид - Виљареал 2:0 (1:0)
/Мората 31, Саул 90+1/

Ваљадолид - Бетис 0:2 (0:1)
/Манди 45+3, Хоакин 87/

Леванте - Реал Мадрид 1:2 (0:1)
/Рођер 60 - Бензема 43п, Бејл 78п/

понедељак

Ђирона - Сосиједад 21.00

Табела: Барселона 57, Атлетико 50, Реал 48, Хетафе 39, Севиља 37, Алавес 37, Бетис 36, Сосиједад (-1) 34, Валенсија 33, Билбао 33, Еибар 31, Леганес 30, Леванте 30, Еспањол 30, Ђирона (-1) 27, Ваљадолид 26, Селта 25, Виљареал 23, Ваљекано 23, Уеска 19.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар