ŠPA: Real uz dva penala savladao odlični Levante!

Real se izuzetno sumnjivim penalom izvukao protiv Levantea! Fudbaleri Real Madrida pobedili su Levante sa 2:1 na gostovanju u 25. kolu španske LaLige.  Sporni penali i pored VAR-a: Real se čuvao za Barsu! "Kraljevski klub" je upisao novu pobedu, ali će se nakon utakmice više pričati o čudnim odlukama glavnog arbitra. . .  Florentinu Perezu ovacije u Valensiji! Uzbudljiv meč za kraj nedeljnog programa u Primeri. . .

Fudbal 24.02.2019 | 23:00
ŠPA: Real uz dva penala savladao odlični Levante!
Real je došao do pobede posle šokantnog poraza od Đirone na domaćem terenu, pre svega uz pomoć penala.

Madriđani su poveli u 43. minutu, kada je dosuđen jedanaesterac za njih posle igranja rukom jednog od igrača Levantea. Loptu je na belu tačku stavio Karim Benzema i sigurnim udarcem savladao golmana domaćina.

Terenska inicijativa je bila na strani Reala i u drugom poluvremenu, ali je Levante uspeo da dođe do izjednačenja. Marti Roger se najbolje snašao u šesnaestercu Madriđana i doneo izjednačenje. 

Real je nastavio da pritiska i napada, ali nije uspevao da dođe do gola, sve do 78. minuta kada je rezervista domaćih Dukure na prvi pogled šutnuo Kasemira u šesnaestercu. 

Sudija je odlučio da pokaže na penal, ali kada se pogleda ponovljeni snimak, izgleda kao da je Dukure ili minimalno zakačio Brazilca, ali verovatno ga u potpunosti promašio. 

Glavni arbitar meča je pogledao VAR i odlučio da dosudi penal, koji je izveo Bejl i pogotkom doneo pobedu i tri boda Realu. 

Do kraja utakmice Naćo je uspeo da dobije crveni karton i ostavi "kraljevski klub" sa igračem manje, sve dok se isto nije desilo fudbaleru Levantea Roćini u sudijskoj nadoknadi. 

Prethodno je Betis savladao Valjadolid sa 2:0 golovima Hoakina i Mandija.

Primera je dočekala VAR, ali i pored toga ima kontroverzi...

Glavni sudija meča Ignasio Iglesijas Viljanueva je izavao gnev domaće publike na "Gradskom stadionu" u Valensiji posle odluka koje je doneo u 43. i 78. minutu, kada su Karim Benzema i Garet Bejl u pogotke pretvorili njegove odluke da pokaže na "kreč".

Odnosno, njega i VAR sobe...

Prvo je Enis Bardi krajem prvog poluvremena igrao rukom kada ga je lopta pogodila iz neposredne blizine dok je štitio lice, dok je druga sporna situacija viđena u finišu meča posle neopreznog poteza Dukurea, kada je "zamahnuo" nogom, a to osetio Kazemiro i brže-bolje poleteo na travu kako bi iznudio jedanaesterac.

Uzalud su bili protesti i video-provere, Real je dobio dva penala, ukupno osam u Primeri ove sezone, a Levanteu je slaba uteha ostao pogodak Rođera iz 60. minuta.

Trener domaćih žaliće za promašenim šansama, Rođer Marti je dva puta pogađao stativu gola na kom je stajao Tibo Kurtoa, dok je na drugoj strani Vinisijus Žunior pružio novu dobru partiju u "kraljevsko belom", međutim i dalje se kod njega vidi da u ovom trenutku misli samo na lični učinak, ne i na dobrobit za čitavu ekipu.

Neke odluke Santijaga Solarija pokazale su da mu u ovom trenutku Primera nije prioritet, tako da je u trenutku dok je na semaforu pisalo 1:1 izveo Tonija Krosa i Karima Benzemu...

I pored toga, Real je pred dve uzastopne utakmice sa Barselonom tokom iduće nedelje(27. februar revanš polufinala Kupa Kralja, 2. mart duel u Primeri) uspeo i da odmori neke od važnijih igrača, a istovremeno u La Ligi ostao na "podnošljivih" devet bodova zaostatka, koji bi u međusobnom duelu mogli da se dodatno smanje...

Što se tiče same utakmice, nema sumnje da će biti žustrih reakcija iz Levantea, a srećom nije došlo do incidenata na kraju kada su isključeni Naćo i Ruben Roćina, koji je bio na klupi.

Pred početak meča iz tunela su se čule reči Paka Lopeza - Talenat ima svoje granice, naporan i sportski duh nemaju. S...m se u ... 

Da ne završavamo sad celu rečenicu, tek se zagrevao Levanteov šef struke i vulgarnosti su se gomilale u talasima. Očigledno je ipak da je upalilo. Domaći se nisu pomirili sa ulogom austajdera, već su se razleteli po terenu i učinili navijače ponosnim. Iako nije bilo dovoljno. Ne protiv talenta Realovih skupocenih asova. Pa i protiv uticaja Kraljevskog kluba van terena. Bar će vam tako reći fudbalski fanovi u Valensiji, uvereni da se Madriđani ne bi kući vratili sa tri boda u džepu da nisu do pobede od 2:1 stigli tek pošto su oba gola postigli sa penala.

Naravno, malo i preteruju domaći, ali bilo je smešno videti celu tribinu kako se posle pogotka Karima Benzeme okreće ka svečanim ložama u kojima su sedeli čelni ljudi gostujućeg tima. Uzvikivali su “Florentino, Florentino“. Ceo minut te sarkastične prozivke. Aludirali su da je pravi “strelac“ baš Realov predsednik Florentino Perez. Makedonac Enis Bardi, tvrde i dalje domaći, samo je rukom štitio lice, nije to bio penal. Nije to rekao ni sudija Ignasio Iglesijas, ali nije imao ni mnogo izbora kad su mu iz VAR sobe signalizirali da je ipak jedanaesterac. Bezemin 20. gol u sezoni.

Sigurno je samo da Real nije zaslužio to vođstvo – ne zbog same odluke, druga škola mišljenja reći će da je penal čist kao suza – već zato što je Levante prosto bio ravnopravan takmac favorizovanom gostu. Ako ne i više od toga. Rođer Marti je dva puta pogađao okvir gola, ali lopta jednostavno nije htela u mrežu. Sve do 60. minuta kada je Marti bio brži od Naća i spretnom reakcijom Moralesov centaršut sproveo u suprotan ugao.

Utisak je da se niko ne bi bunio da je rezultat ostao 1:1, Santjago Solari već je počeo da vadi igrače iz igre kako bi odmorni dočekali El Klasiko sa Barselonom u Kupu u sredu, ali ponovo se sreća osmehnula Madriđanima. Malo konfuzije u Levanteovoj odbrani, Kazemiro prvi stiže do lopte, Šeik Dukureneoprezno kreće ka njoj... Da li je zaista i dokačio Kazemira ili se Brazilac bacio čim je osetio da se Dukureovo stopalo približilo njegovoj cevanici ostaće večna misterija. Sudije ipak nisu imale dilemu. Još jedan penal i egzekucija ovog puta Gereta Bejla. Real je slavio sa 2:1.

Odmah posle meča i Marti je rekao da je "drugi penal malo diskutabilan", dok prvi nije dovodio u pitanje. Dani Karvahal je imao spreman odgovor: "Ja sam sa 25 metara razdaljine čuo da je Kazemiro udaren".

Rezultati 25. kola:

petak

Espanjol - Ueska 1:1 (1:0)
/Granero 20 - Ećeita 47/

subota

Hetafe - Rajo Valjekano 2:1 (1:0)
/Mata 28, Molina 68 - De Tomas 58/

Sevilja - Barselona 2:4 (1:2)
/Navas 22, Merkado 42- Mesi 26, 67, 85, Suarez 90+3/

Alaves - Selta 0:0

Atletik Bilbao - Eibar 1:0 (1:0)
/Garsija 1/

nedelja

Leganes - Valensija 1:1 (0:1)
/Brejtveit 89 - Kondogbija 22/

Atletiko Madrid - Viljareal 2:0 (1:0)
/Morata 31, Saul 90+1/

Valjadolid - Betis 0:2 (0:1)
/Mandi 45+3, Hoakin 87/

Levante - Real Madrid 1:2 (0:1)
/Rođer 60 - Benzema 43p, Bejl 78p/

ponedeljak

Đirona - Sosijedad 21.00

Tabela: Barselona 57, Atletiko 50, Real 48, Hetafe 39, Sevilja 37, Alaves 37, Betis 36, Sosijedad (-1) 34, Valensija 33, Bilbao 33, Eibar 31, Leganes 30, Levante 30, Espanjol 30, Đirona (-1) 27, Valjadolid 26, Selta 25, Viljareal 23, Valjekano 23, Ueska 19.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar