Сари о инциденту са голманом: Моја грешка!

Неће бити санкционисан! Менаџер Челсија, Маурицио Сари, рекао је да неће санкционисати свог голмана, Кепу Арисабалагу, после инцидента на финалу Лига купа.  Сари не жели рат: Његова мотивација је била добра, али не и понашање! "Био је у праву, али је на погрешан начин то исказао", поручио је Италијан.

Фудбал 25.02.2019 | 12:00
Сари о инциденту са голманом: Моја грешка!
Манчестер сити је одбранио титулу Лига купа после победе над Челсијем након извођења једанаестераца, после 120 минута без голова.

Сари током меча био изузетно љут на Кепу, који је одбио да буде измењен пред почетак пенал серије, али је после меча променио став.

"Играли смо веома добро током целе утакмице. Моја је кривица, десио се неспоразум, јер сам ја разумео да постоји проблем са голманом, да он има грчеве и да не може да настави меч. Голман је рекао да нема проблема и био је у праву, али на погрешан начин јер је лоше одреаговао. Неће бити санкционисан, сада разумем ситуацију", рекао је Сари после меча. 

С обзиром на то како је Сари одреаговао током меча, питање је колико му треба веровати приликом ове веома дипломатске изјаве.

Шта се догодило у свлачионици Челсија након финала Лига купа са Манчестер Ситијем то вероватно никада нећемо сазнати, али је конференција за медије Мауриција Сарија протекла у прилично помирљивом тону.

Италијан, који је бурно реаговао на терену, поручио је како разуме свог голмана Кепу Аризабалагу, али да није био исправан начин на који је исказао да не жели да напусти терен.

"То је био велики неспоразум. Желео сам Кабаљера на терену, али је Кепа желео да ме увери да је у стању да брани једанаестерце. То је био неспоразум... Био је у праву, али је на погрешан начин то исказао. Његова мотивација је била добра, али не и понашање", рекао је Сари.

Медији и љубитељи фудбала су прилично сурови према младом Баску.

"Желим да разговарам за њим. Он мора да схвати да можемо ући у проблем, посебно са вама медијима".

Одређени део јавности сматра да је Кепа помислио да га мењају због повреде.

"Мислио сам да Кепа није у стању да брани једанаестерце. Желео сам Кабаљера на терену, јер сам се уплашио грчева, али доктор ми је објаснио да нису у питању били грчеви".

Уследило је неизоставно питање - да ли мислите да ћете добити отказ?

"Не знам. Морате да узмете телефон и назовете људе из клуба. Могу само да искажем своје мишљење. Данас сам стварно срећан, осећам да се побољшавамо. Могли бисмо постати врло добар тим. Веома сам задовољан са нашом игром", поручио је Маурицио Сари.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар