Sari o incidentu sa golmanom: Moja greška!

Neće biti sankcionisan! Menadžer Čelsija, Mauricio Sari, rekao je da neće sankcionisati svog golmana, Kepu Arisabalagu, posle incidenta na finalu Liga kupa.  Sari ne želi rat: Njegova motivacija je bila dobra, ali ne i ponašanje! "Bio je u pravu, ali je na pogrešan način to iskazao", poručio je Italijan.

Fudbal 25.02.2019 | 12:00
Sari o incidentu sa golmanom: Moja greška!
Mančester siti je odbranio titulu Liga kupa posle pobede nad Čelsijem nakon izvođenja jedanaesteraca, posle 120 minuta bez golova.

Sari tokom meča bio izuzetno ljut na Kepu, koji je odbio da bude izmenjen pred početak penal serije, ali je posle meča promenio stav.

"Igrali smo veoma dobro tokom cele utakmice. Moja je krivica, desio se nesporazum, jer sam ja razumeo da postoji problem sa golmanom, da on ima grčeve i da ne može da nastavi meč. Golman je rekao da nema problema i bio je u pravu, ali na pogrešan način jer je loše odreagovao. Neće biti sankcionisan, sada razumem situaciju", rekao je Sari posle meča. 

S obzirom na to kako je Sari odreagovao tokom meča, pitanje je koliko mu treba verovati prilikom ove veoma diplomatske izjave.

Šta se dogodilo u svlačionici Čelsija nakon finala Liga kupa sa Mančester Sitijem to verovatno nikada nećemo saznati, ali je konferencija za medije Mauricija Sarija protekla u prilično pomirljivom tonu.

Italijan, koji je burno reagovao na terenu, poručio je kako razume svog golmana Kepu Arizabalagu, ali da nije bio ispravan način na koji je iskazao da ne želi da napusti teren.

"To je bio veliki nesporazum. Želeo sam Kabaljera na terenu, ali je Kepa želeo da me uveri da je u stanju da brani jedanaesterce. To je bio nesporazum... Bio je u pravu, ali je na pogrešan način to iskazao. Njegova motivacija je bila dobra, ali ne i ponašanje", rekao je Sari.

Mediji i ljubitelji fudbala su prilično surovi prema mladom Basku.

"Želim da razgovaram za njim. On mora da shvati da možemo ući u problem, posebno sa vama medijima".

Određeni deo javnosti smatra da je Kepa pomislio da ga menjaju zbog povrede.

"Mislio sam da Kepa nije u stanju da brani jedanaesterce. Želeo sam Kabaljera na terenu, jer sam se uplašio grčeva, ali doktor mi je objasnio da nisu u pitanju bili grčevi".

Usledilo je neizostavno pitanje - da li mislite da ćete dobiti otkaz?

"Ne znam. Morate da uzmete telefon i nazovete ljude iz kluba. Mogu samo da iskažem svoje mišljenje. Danas sam stvarno srećan, osećam da se poboljšavamo. Mogli bismo postati vrlo dobar tim. Veoma sam zadovoljan sa našom igrom", poručio je Mauricio Sari.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar