ШПА - Трећа срећа: АлВАРо Мората!

Није имао среће против Реал Мадрида и Јувентуса, а овог поподнева на "Ванди" се коначно уписао у стрелце после дуго времена. . .  Ни ВАР више не помаже: Мората коначно! Атлетико из осмог покушаја савладао Виљареал! Сан о титули живи: Атлетико наставља јуриш за Барселоном! Фудбалери Атлетико Мадрида савладали су Виљареал резултатом 2:0 и учврстили се на позицији два у шпанској Ла Лиги.

Фудбал 24.02.2019 | 22:00
ШПА - Трећа срећа: АлВАРо Мората!
Виљареал је био опаснијих у уводних 10 минута, имали су два контра напада, али се то безуспешно завршило, пошто је Јан Облак био на месту. Имао је и Атлетико своје шансе за постизање голова, али је Гризман био непрецизан.

У 31. минуту, по левом боку је утрчао леви бек, Филипе Луис и центрирао Морати, који је са неких 11 метара из колена послао лопту у леви угао, што голман Виљареала није могао да дохвати и на семафору је писало 1:0.

У других 45 минута изабраници Дијега Симеонеа и даље су имали иницијативу, константно су нападали, а то им се исплатило тек пред сам крај сусрета, тачније у 88. минуту, када је Саул Њигез истрчао контра напад, добио одличан пас и лобовао голмана Асенха, па је поставио коначан резултат, 2:0.

Атлетико сада има 50 бодова и налази се на другој позицији, испред љутог ривала, Реала, који има 45 и свој сусрет игра у недељу од 20 часова и 45 минута у Валенсији, где гостују екипи Левантеа.

Алваро Мората је после девет лигашких утакмица без поготка коначно прекинуо тај негативни низ који је трајао од новембра - и постигао свој "првенац" у бојама Атлетико Мадрида.

Шпански нападач постигао је погодак у победи над Виљареалом (2:0), чиме су "јорганџије" одржале корак за Барсом која је у суботу после драме славила на "Писхуану", док су на пет бодова више од Реал Мадрида, с тим да градски ривал тек вечерас игра меч 25. кола.

Управо против "краљевића" је Морати поништен први гол у дресу Атлетика када је ВАР технологијом утврђено да је био у офсајду, док среће није имао ни у Лиги шампиона...

На мечу против Јувентуса је прославио погодак, да би после провере видео-снимка Феликс Цвајер утврдио да је фаулирао Ђорђа Кјелинија, што је продужило Моратину агонију и чинило се да ће имати нове проблеме са ионако уздрманим самопоуздањем.

Ипак, већ у првој шанси против "жуте подморнице" подсетио је на "старе" дане.

У Челсију му је сјајно с десног бока слао лопте Аспиликуета, а сада је "натрчао" на пас са левог крила који је упутио Филипе Луис - и сјајно захватио "фудбал" поред двојице чувара.

Попадали су играчи Виљареала у том 31. минуту око њега, уплашили су се навијачи да би арбитар могао поново да сигнализира "правоугаоник" и да провери шта се то догодило у казненом простору, али није било разлога за то пошто је Мората постигао "чист" погодак.

На терену је био до 58. минута када га је заменио Дијего Коста, међутим Саул Њигес је одлучио да "Чоло" не упише и чак 73. утакмицу на којој је са Атлетијем славио 1:0...

Везни фудбалер, за кога је интересовање показала Барселона и намерава да га доведе на лето, изашао је пред Серхија Асенха у надокнади времена и лобовао га за уверљивији тријумф Мадриђана и нову дозу оптимизма пред реванш са Јувентусом.

Видео технологија му је узела радост у мечу са Јувенутсом, данас је ерупцију одушевљења одложио помоћни судија када је дигао офсајд заставицу. Али Алваро Мората се заинатио. Осетио је да је данас тај дан. Морао је да га да. И коначно је успео. Моратин првенац у дресу Атлетика! Или можда боље рећи повратнички првенац пошто је претходни гол за Јорганџије дао још док је играо за У13 селекцију. Сада коначно и његов први гол за сениоре и то у врло важном мечу против Виљареала. После седам неуспешних покушаја, Атлетико је потопио Жуту подморницу, први пут још од 2015. године – 2:0.

Други гол је потписао Саул Њигез у последњим тренуцима меча када гости нису имали избора но су морали да крену на све или ништа. Али овај први ће бити тема наредних дана. Антоан Гризман је повукао ту акцију, преспора је ипак била, све док Филипе Луис није лопту вратио у срце казненог простора. Није то била нимало лака позиција. Била је зато изузетна реакција. Паметна. Голгетерска. Посто од девет лигашких утакмица без гола – започет још у Лондону – коначно је иза Морате.

Кад је Атлетико у питању, то се већ зна, водећи гол често представља само увод у дављење противника. Нешто као анаконда кад узме да дави плен. Виљареал се опирао, Карл Токо Екамби је умало извукао госте из тог самртног загрљаја, али му Јан Облак није дозволио. И тако је постало само питање кад ће кичма коначно да пукне, десило се то у 88. минуту кад је Дијего Коста послао сјајну паралелу до Саула, а овај смирено лобовао Серхија Асенха за 2:0.

После три ремија и четири победе Виљареала коначно је Атлетико савладало незгодног противника. Последњи пут је то учинио 2015. када је могао да захвали Фернанду Торесу на бодовима. Данас се истакао један други повратник. Надају се у Модриду да ће оставити дубљи траг но Ел Нињо током другог мандата у Атлетику.

Резултати 25. кола:

петак

Еспањол - Уеска 1:1 (1:0)
/Гранеро 20 - Ећеита 47/

субота

Хетафе - Рајо Ваљекано 2:1 (1:0)
/Мата 28, Молина 68 - Де Томас 58/

Севиља - Барселона 2:4 (1:2)
/Навас 22, Меркадо 42- Меси 26, 67, 85, Суарез 90+3/

Алавес - Селта 0:0

Атлетик Билбао - Еибар 1:0 (1:0)
/Гарсија 1/

недеља

Леганес - Валенсија 1:1 (0:1)
/Брејтвеит 89 - Кондогбија 22/

Атлетико Мадрид - Виљареал 2:0 (1:0)
/Мората 31, Саул 90+1/

Ваљадолид - Бетис 0:2 (0:1)
/Манди 45+3, Хоакин 87/

Леванте - Реал Мадрид 20.45

понедељак

Ђирона - Сосиједад 21.00

Табела: Барселона 57, Атлетико 50, Реал 45, Хетафе 39, Севиља 37, Алавес 37, Бетис 36, Сосиједад (-1) 34, Валенсија 33, Билбао 33, Еибар 31, Леганес 30, Леванте (-1) 30, Еспањол 30, Ђирона (-1) 27, Ваљадолид 26, Селта 25, Виљареал 23, Ваљекано 23, Уеска 19.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар