ФРА: Нови пораз Бордоа, реми Рена и Марсеља!

Нант узео меру Жирондинцима голом Палое - 1:0.  Иде главом где други неће ногом… Али стварно! Валер Жермен стрелац у Рену, али Лига шампиона измиче Марсељу.

Фудбал 24.02.2019 | 21:50
ФРА: Нови пораз Бордоа, реми Рена и Марсеља!
Далеко је Бордо од старе славе и препознатљиве игре, а нови пораз на гостовању у Нанту (1:0) продубиће кризу унутар редова Жирондинаца.

Све је кренуло низбрдо летос од одласка Малкома у Барселону, па тим тренера Ерика Бедуа муку мучи с формом и резултатима. Још нису угрожени у борби за опстанак, али после ремија са последњепласираним Генганом средином прошле недеље, данас су уписали и пораз и потврдили да су у кризи.

Једини погодак на мечу псотигао је домаћи дефанзивац Никола Палоа, који је приликом корнера у 51. минуту умакао гостујућим фудбалерима и на другој стативи рутински матирао голмана Бордоа Беноу Костила. Нант је на овој утакмици потпуно надиграо Жирондинце, испромашивао се домаћи нападач Вари Мађед који је имао бар три добре прилике, а гости да славе и пораз од 1:0 јер је огло да буде много горе.

Вукашин Јовановић поново је наступио за Бордо, већ четврту утакмицу је започео као стартер па је јасно да тренер озбиљно рачуна на њега, после уводног дела сезоне у којем је махом грејао клупу. После ове победе, Нант се приближио Бордоу на табели на позицији број 13. 

Пораз је забележила овог поподнева и српска колонија из Монпељеа коју је Ремс прегазио као гост са 4:2. Петар Шкулетић ушао је у игру уместо Дамијена Ле Талека у 78. минуту, али прекасно јер није успео ништа да промени. Михаило Ристић није био у саставу домаћег тима, а треба рећи да је победу Ремсу и скок на одлично пето место омогућио довструки стрелац Реми Одан.

Ремс је екипа са једном од најбољих форми тренутно у Лиги 1, нису изгубили првенствени меч од 5. децембра и заслужено су у врху француског фудбала.

Иде главом где други неће ногом… Али стварно! Валер Жермен стрелац у Рену, али Лига шампиона измиче Марсељу!

Таман што су са три узастопне победе приближили местима које воде у Европу ново разочарање за Олимпик. Мада није срамота оставити два бода на Роазон стадиону сигурно је да тим из Марсеља неће бити задовољан, јер би имењак из Лиона вечерас могао да му одмакне на великих осам бодова разлике, пошто у Рену није било победника - 1:1 у претпоследњем мечу 26. кола Лиге 1.

Бенжамин Андре је већ у седмом минуту, након савршеног центаршута Ромена дел Кастиља из корнера, погодио за вођство домаћих од 1:0 чиме је најављен крај Олимпиков тријумфалне серије.

Гости са југа Француске ипак нису дозволили ривалу да сачува сва три бода, иако је све ишло у том смеру с обзиром да Рен није примио гол на последњих пет лигашких мечева на домаћем терену. Није ни то могло вечно да потраје. Опет корнер, сада са леве стране, определили су се гости за помоћну игру, Флоријан Товање изненадио ривала, а искусни Валер Жермен је на првој стативе бржи од Мешера и то је коначних 1:1. Зарадио је том приликом Жермен и опасан хематом на челу. Народски речено: иде главом где други не би ни ногом.

Штета само што и његов партнер из напада Марио Балотели није био тако расположен. Можда би резултат био повољнији за Олимпик.

Лига 1, 26. коло

Петак

Дижон -  Сент Етјен 0:1 (0:0)
/Суботић 64/

Стразбург - Лил 1:1 (0:1)
/Гоншалвеш 68 - Иконе 42/

Субота

ПСЖ - Ним 3:0 (1:0)
/Нкунку 40, Мбапе 69, 89/

Амијен - Ница 1:0 (1:0)
/Жираси 11/

Генган - Анже 1:0 (0:0)
/Део 92/

Недеља

Тулуз - Каен 1:1 (0:1)
/Градел 90+2 - Кривели 45+2/ 

Монпеље - Ремс 2:4 (3,60)
/Конгр 6, Лаборд 55 - Одан 27, 70, Зенели 47. пенал, Каварија 89/

Нант - Бордо 1:0 (0:0)
/Палоа 51/ 

Рен - Марсељ 1:1 (1:0)
/Андре 7 – Жермен 56/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар