FRA: Novi poraz Bordoa, remi Rena i Marselja!

Nant uzeo meru Žirondincima golom Paloe - 1:0.  Ide glavom gde drugi neće nogom… Ali stvarno! Valer Žermen strelac u Renu, ali Liga šampiona izmiče Marselju.

Fudbal 24.02.2019 | 21:50
FRA: Novi poraz Bordoa, remi Rena i Marselja!
Daleko je Bordo od stare slave i prepoznatljive igre, a novi poraz na gostovanju u Nantu (1:0) produbiće krizu unutar redova Žirondinaca.

Sve je krenulo nizbrdo letos od odlaska Malkoma u Barselonu, pa tim trenera Erika Bedua muku muči s formom i rezultatima. Još nisu ugroženi u borbi za opstanak, ali posle remija sa poslednjeplasiranim Genganom sredinom prošle nedelje, danas su upisali i poraz i potvrdili da su u krizi.

Jedini pogodak na meču psotigao je domaći defanzivac Nikola Paloa, koji je prilikom kornera u 51. minutu umakao gostujućim fudbalerima i na drugoj stativi rutinski matirao golmana Bordoa Benou Kostila. Nant je na ovoj utakmici potpuno nadigrao Žirondince, ispromašivao se domaći napadač Vari Mađed koji je imao bar tri dobre prilike, a gosti da slave i poraz od 1:0 jer je oglo da bude mnogo gore.

Vukašin Jovanović ponovo je nastupio za Bordo, već četvrtu utakmicu je započeo kao starter pa je jasno da trener ozbiljno računa na njega, posle uvodnog dela sezone u kojem je mahom grejao klupu. Posle ove pobede, Nant se približio Bordou na tabeli na poziciji broj 13. 

Poraz je zabeležila ovog popodneva i srpska kolonija iz Monpeljea koju je Rems pregazio kao gost sa 4:2. Petar Škuletić ušao je u igru umesto Damijena Le Taleka u 78. minutu, ali prekasno jer nije uspeo ništa da promeni. Mihailo Ristić nije bio u sastavu domaćeg tima, a treba reći da je pobedu Remsu i skok na odlično peto mesto omogućio dovstruki strelac Remi Odan.

Rems je ekipa sa jednom od najboljih formi trenutno u Ligi 1, nisu izgubili prvenstveni meč od 5. decembra i zasluženo su u vrhu francuskog fudbala.

Ide glavom gde drugi neće nogom… Ali stvarno! Valer Žermen strelac u Renu, ali Liga šampiona izmiče Marselju!

Taman što su sa tri uzastopne pobede približili mestima koje vode u Evropu novo razočaranje za Olimpik. Mada nije sramota ostaviti dva boda na Roazon stadionu sigurno je da tim iz Marselja neće biti zadovoljan, jer bi imenjak iz Liona večeras mogao da mu odmakne na velikih osam bodova razlike, pošto u Renu nije bilo pobednika - 1:1 u pretposlednjem meču 26. kola Lige 1.

Benžamin Andre je već u sedmom minutu, nakon savršenog centaršuta Romena del Kastilja iz kornera, pogodio za vođstvo domaćih od 1:0 čime je najavljen kraj Olimpikov trijumfalne serije.

Gosti sa juga Francuske ipak nisu dozvolili rivalu da sačuva sva tri boda, iako je sve išlo u tom smeru s obzirom da Ren nije primio gol na poslednjih pet ligaških mečeva na domaćem terenu. Nije ni to moglo večno da potraje. Opet korner, sada sa leve strane, opredelili su se gosti za pomoćnu igru, Florijan Tovanje iznenadio rivala, a iskusni Valer Žermen je na prvoj stative brži od Mešera i to je konačnih 1:1. Zaradio je tom prilikom Žermen i opasan hematom na čelu. Narodski rečeno: ide glavom gde drugi ne bi ni nogom.

Šteta samo što i njegov partner iz napada Mario Baloteli nije bio tako raspoložen. Možda bi rezultat bio povoljniji za Olimpik.

Liga 1, 26. kolo

Petak

Dižon -  Sent Etjen 0:1 (0:0)
/Subotić 64/

Strazburg - Lil 1:1 (0:1)
/Gonšalveš 68 - Ikone 42/

Subota

PSŽ - Nim 3:0 (1:0)
/Nkunku 40, Mbape 69, 89/

Amijen - Nica 1:0 (1:0)
/Žirasi 11/

Gengan - Anže 1:0 (0:0)
/Deo 92/

Nedelja

Tuluz - Kaen 1:1 (0:1)
/Gradel 90+2 - Kriveli 45+2/ 

Monpelje - Rems 2:4 (3,60)
/Kongr 6, Labord 55 - Odan 27, 70, Zeneli 47. penal, Kavarija 89/

Nant - Bordo 1:0 (0:0)
/Paloa 51/ 

Ren - Marselj 1:1 (1:0)
/Andre 7 – Žermen 56/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar