БЛ - Јовић частио за рођење сина: Гол и двије асистенције!

Срби покорили Хановер, бриљантне партије Јовића и Костића! Фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта победили су Хановер на гостовању резултатом 3:0 у 23. колу немачке Бундеслиге.  "Балкански" плес у Хановеру! Још једна сјајна представа и сигурна побједа Франкфурта. И поново сјајни Лука Јовић! Лука билдује цену - гол и две асистенције! Левандовски, ухвати га ако можеш. . . ! Блистао и Филип Костић, наместио и дао гол. . . ! Новопечени отац приказао фантастичну партију против Хановера. . .

Фудбал 24.02.2019 | 21:20
БЛ - Јовић частио за рођење сина: Гол и двије асистенције!
Најзаслужнији за победу Ајнтрахта био је Лука Јовић, који је у победи учествовао са голом и две асистенције.

После мирних првих 45 минута мреже су мировале, али је Франкфурт за кратко време успео да дође до два гола и реши питање победника почетком другог дела игре.

Први погодак виђен је у 54. минуту, а у њему је учествовала добро позната балканска комбинација. 

Јовић је лепим пасом проиграо Хрвата Ребића, који је остао један на један са голманом противника и рутински решио ту ситуацију. 

Франкфурт је наставио да напада, а домаћин није имао решења. У 63. минуту Костић је повукао контру своје екипе, центрирао лопту која је пронашла Јовића. Српски голгетер је био сам, те главом послао лопту у мрежу Хановера и повисио на 2:0.  

Иако је питање победника било решено, српски фудбалери су желели још један гол. Пред почетак судијске надокнаде десила се слична ситуација као код другог гола, јер је овога пута Јовић упослио Костића за коначних 3:0. 

Јовић је на овом мечу постигао 15. гол у шампионату и остао први на листи стрелаца, а уписао је и шесту асистенцију. Његов колега Ребић забележио је осми гол, а Костић шесту асистенцију и други гол у лиги.

Није више шала. Нити је десето коло. После више од две трећине првенства Лука Јовић је први стрелац Бундеслиге. И повећао је предност у односу на главном конкурента - Роберта Левандовског на плус два. У победи Ајнтрахта на незгодном гостовању дављенику Хановеру (3:0), репрезентативац и тренутно најбољи српски нападач, постигао је гол и забележио две асистенције, трасиравши екипи Адија Хутера пут ка новим бодовима. Бодовима вредним останка у борби за Лигу шампиона. 

Хановер се још некако и носио са гостима из Франкфурта у првих 45 минута. Морамо да констатујемо, и то је било захваљујући Луки Јовићу, јер некадашњи играч Црвене звезде поиграо се у уводним минутима утакмице док је био у идеалној шанси. Пробао да лобује голмана Езера у ситуацији један на један и тако прокоцкао велику шансу за вођство.

Али искупио се Лука већ почетком другог дела. Дивно, са пуно осећаја, у 54. минуту проиграо је Анту Ребића, а Хрват искоса са петнаестак метара тукао неодбрањиво. Од тог тренутка домаћи више нису имали шта да траже у овом мечу. 

Ајнтрахт се растрчао, све је подсетило на рапсодију против Шахтјора од пре неколико дана у Лиги Европе. Други гол Јовићу припремио је саиграч из националног тима Филип Костић, леп центаршут и завршница главом, а онда обрнута ситуација у самом финишу. Био је корнер за Хановер, севнула контра Ајнтрахта и још један прелеп пас Јовића. Костић у свом стилу истрчао и шта тек рећи за завршницу. Топовски, под пречку.    

Јовић је после данашњег поготка на коти 15. Уз голове сакупио је и шест асистенција. Све то само у Бундеслиги. Укупно, ове сезоне, Јовић има учинак 22+7. Филип Костић постигао је пети гол у сезони и уписао осму асистенцију. 

Мијат Гаћиновић ушао је тек у судијској надокнади...

Ајнтрахт је и даље непоражен у 2019. години!

И то захваљујући убитачном нападачком тројцу.

Лука Јовић, Анте Ребић и Себастијан Алер су постигли 34 од 44 гола екипе Адија Хитера у Бундеслиги ове сезоне.

Данас су била довољна три, а у сваком од њих је учествовао Јовић.

Српски репрезентативац је прво асистирао Ребићу, да би се и сам на асистенцију Филипа Костића уписао у листу стријелаца десетак минута касније и на листи стријелаца одмакао два корака Роберту Левандовском и Марку Ројсу. Нападач Франкфурта је у 90. минуту Костићу "вратио" асистенцију.

Јовић, који је јуче постао тата дјечака, је могао постићи још два гола, али је Михаел Есер у два наврата био бољи у ситуацији "један на један".

Данас, на "ХДИ Арени" у Хановеру:

ХАНОВЕР - АЈНТРАХТ 0:3 (0:0)!

Већ у петом минуту велика прилика за госте. Лука Јовић се нашао "очи у очи" са Михаелом Есером, имао слободног Анту Ребића поред себе, али се ипак одлучио да сам заврши акцију. Али, његов ноншалантан покушај лоба је лагано ухватио голман Хановера.

И у наставку првог дијела много бољи Ајнтрахт, али покушаји Данија да Косте и Јовића нису пронашли мету.

Зато јесу у другом полувремену.

Јовић је прво лијепо асистирао Ребићу који је у 54. минуту матирао Есера ударцем у даљи угао, да би у 63. на асистенцију Филипа Костића дошао до свог 15 гола у Бундеслиги ове сезоне.

Костић је упутио милиматарски прецизан центаршут, а Јовић је ударцем главом послао лопту иза леђа голмана Хановера.

Српски репрезентативац се потом након продора поново нашао у ситуацији "један на један" са голманом, али је Есер и овај пут био успјешнији.

Данас солидни чувар мреже домаћина, ипак није могао ништа у 90. минуту када је Јовић у контранападу пронашао Костића који је фантастичним ударцем погодио ближи угао.

БУНДЕСЛИГА, 23. КОЛО:

Ханновер - Ајнтрахт Франкфурт 0:3 (0:0)
/Ребић 53, Јовић 64, Костић 90/

Борусија Дортмунд - Бајер Леверкузен 3:2 (2:1) 
/Загаду 30, Санчо 38, Геце 60 - Фоланд 37, Тах 75/

одиграно у суботу

Борусија Менхенгладбах – Волфсбург 0:3 (0:1)
/Герхарт 38, Мехмеди 68, 83/

Бајерн - Херта 1:0 (0:0)
/Хави Мартинез 62/

Фрајбург - Аугзбург 5:1 (3:0)
/Петерсен 9, 43, Грифо 30, Валдшмит 64, Нидерлехнер 84 – Кедира 52/

Мајнц - Шалке 3:0 (1:0)
/Онисиво 18, 84, Матета 73/

Фортуна Дизелдорф - Нирнберг 2:1 (0:1)
/Евертон 63, Ајхан 84 - Ловен 41/

одиграно у петак

Вердер - Штутгарт 1:1 (1:1)
/Зубер 1 - Класен 45/

у понедјељак

РБ Лајпциг - Хофенхајм (20.30)

ТАБЕЛА: Борусија Дортмунд 54, Бајерн Михнен 51, Борусија Менхенгладбах 43, РБ Лајпциг (-1) 41, Волфсбург 38, Ајнтрахт 37, Бајер Леверкузен 36, Хофенхајм (-1) 33, Вердер 32, Херта 32, Мајнц 30, Фортуна 28, Фрајбург 27, Шалке 23, Аугзбург 18, Штутгарт 16, Хановер 14, Нирнберг 13.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар