BL - Jović častio za rođenje sina: Gol i dvije asistencije!

Srbi pokorili Hanover, briljantne partije Jovića i Kostića! Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta pobedili su Hanover na gostovanju rezultatom 3:0 u 23. kolu nemačke Bundeslige.  "Balkanski" ples u Hanoveru! Još jedna sjajna predstava i sigurna pobjeda Frankfurta. I ponovo sjajni Luka Jović! Luka bilduje cenu - gol i dve asistencije! Levandovski, uhvati ga ako možeš. . . ! Blistao i Filip Kostić, namestio i dao gol. . . ! Novopečeni otac prikazao fantastičnu partiju protiv Hanovera. . .

Fudbal 24.02.2019 | 21:20
BL - Jović častio za rođenje sina: Gol i dvije asistencije!
Najzaslužniji za pobedu Ajntrahta bio je Luka Jović, koji je u pobedi učestvovao sa golom i dve asistencije.

Posle mirnih prvih 45 minuta mreže su mirovale, ali je Frankfurt za kratko vreme uspeo da dođe do dva gola i reši pitanje pobednika početkom drugog dela igre.

Prvi pogodak viđen je u 54. minutu, a u njemu je učestvovala dobro poznata balkanska kombinacija. 

Jović je lepim pasom proigrao Hrvata Rebića, koji je ostao jedan na jedan sa golmanom protivnika i rutinski rešio tu situaciju. 

Frankfurt je nastavio da napada, a domaćin nije imao rešenja. U 63. minutu Kostić je povukao kontru svoje ekipe, centrirao loptu koja je pronašla Jovića. Srpski golgeter je bio sam, te glavom poslao loptu u mrežu Hanovera i povisio na 2:0.  

Iako je pitanje pobednika bilo rešeno, srpski fudbaleri su želeli još jedan gol. Pred početak sudijske nadoknade desila se slična situacija kao kod drugog gola, jer je ovoga puta Jović uposlio Kostića za konačnih 3:0. 

Jović je na ovom meču postigao 15. gol u šampionatu i ostao prvi na listi strelaca, a upisao je i šestu asistenciju. Njegov kolega Rebić zabeležio je osmi gol, a Kostić šestu asistenciju i drugi gol u ligi.

Nije više šala. Niti je deseto kolo. Posle više od dve trećine prvenstva Luka Jović je prvi strelac Bundeslige. I povećao je prednost u odnosu na glavnom konkurenta - Roberta Levandovskog na plus dva. U pobedi Ajntrahta na nezgodnom gostovanju davljeniku Hanoveru (3:0), reprezentativac i trenutno najbolji srpski napadač, postigao je gol i zabeležio dve asistencije, trasiravši ekipi Adija Hutera put ka novim bodovima. Bodovima vrednim ostanka u borbi za Ligu šampiona. 

Hanover se još nekako i nosio sa gostima iz Frankfurta u prvih 45 minuta. Moramo da konstatujemo, i to je bilo zahvaljujući Luki Joviću, jer nekadašnji igrač Crvene zvezde poigrao se u uvodnim minutima utakmice dok je bio u idealnoj šansi. Probao da lobuje golmana Ezera u situaciji jedan na jedan i tako prokockao veliku šansu za vođstvo.

Ali iskupio se Luka već početkom drugog dela. Divno, sa puno osećaja, u 54. minutu proigrao je Antu Rebića, a Hrvat iskosa sa petnaestak metara tukao neodbranjivo. Od tog trenutka domaći više nisu imali šta da traže u ovom meču. 

Ajntraht se rastrčao, sve je podsetilo na rapsodiju protiv Šahtjora od pre nekoliko dana u Ligi Evrope. Drugi gol Joviću pripremio je saigrač iz nacionalnog tima Filip Kostić, lep centaršut i završnica glavom, a onda obrnuta situacija u samom finišu. Bio je korner za Hanover, sevnula kontra Ajntrahta i još jedan prelep pas Jovića. Kostić u svom stilu istrčao i šta tek reći za završnicu. Topovski, pod prečku.    

Jović je posle današnjeg pogotka na koti 15. Uz golove sakupio je i šest asistencija. Sve to samo u Bundesligi. Ukupno, ove sezone, Jović ima učinak 22+7. Filip Kostić postigao je peti gol u sezoni i upisao osmu asistenciju. 

Mijat Gaćinović ušao je tek u sudijskoj nadoknadi...

Ajntraht je i dalje neporažen u 2019. godini!

I to zahvaljujući ubitačnom napadačkom trojcu.

Luka Jović, Ante Rebić i Sebastijan Aler su postigli 34 od 44 gola ekipe Adija Hitera u Bundesligi ove sezone.

Danas su bila dovoljna tri, a u svakom od njih je učestvovao Jović.

Srpski reprezentativac je prvo asistirao Rebiću, da bi se i sam na asistenciju Filipa Kostića upisao u listu strijelaca desetak minuta kasnije i na listi strijelaca odmakao dva koraka Robertu Levandovskom i Marku Rojsu. Napadač Frankfurta je u 90. minutu Kostiću "vratio" asistenciju.

Jović, koji je juče postao tata dječaka, je mogao postići još dva gola, ali je Mihael Eser u dva navrata bio bolji u situaciji "jedan na jedan".

Danas, na "HDI Areni" u Hanoveru:

HANOVER - AJNTRAHT 0:3 (0:0)!

Već u petom minutu velika prilika za goste. Luka Jović se našao "oči u oči" sa Mihaelom Eserom, imao slobodnog Antu Rebića pored sebe, ali se ipak odlučio da sam završi akciju. Ali, njegov nonšalantan pokušaj loba je lagano uhvatio golman Hanovera.

I u nastavku prvog dijela mnogo bolji Ajntraht, ali pokušaji Danija da Koste i Jovića nisu pronašli metu.

Zato jesu u drugom poluvremenu.

Jović je prvo lijepo asistirao Rebiću koji je u 54. minutu matirao Esera udarcem u dalji ugao, da bi u 63. na asistenciju Filipa Kostića došao do svog 15 gola u Bundesligi ove sezone.

Kostić je uputio milimatarski precizan centaršut, a Jović je udarcem glavom poslao loptu iza leđa golmana Hanovera.

Srpski reprezentativac se potom nakon prodora ponovo našao u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom, ali je Eser i ovaj put bio uspješniji.

Danas solidni čuvar mreže domaćina, ipak nije mogao ništa u 90. minutu kada je Jović u kontranapadu pronašao Kostića koji je fantastičnim udarcem pogodio bliži ugao.

BUNDESLIGA, 23. KOLO:

Hannover - Ajntraht Frankfurt 0:3 (0:0)
/Rebić 53, Jović 64, Kostić 90/

Borusija Dortmund - Bajer Leverkuzen 3:2 (2:1) 
/Zagadu 30, Sančo 38, Gece 60 - Foland 37, Tah 75/

odigrano u subotu

Borusija Menhengladbah – Volfsburg 0:3 (0:1)
/Gerhart 38, Mehmedi 68, 83/

Bajern - Herta 1:0 (0:0)
/Havi Martinez 62/

Frajburg - Augzburg 5:1 (3:0)
/Petersen 9, 43, Grifo 30, Valdšmit 64, Niderlehner 84 – Kedira 52/

Majnc - Šalke 3:0 (1:0)
/Onisivo 18, 84, Mateta 73/

Fortuna Dizeldorf - Nirnberg 2:1 (0:1)
/Everton 63, Ajhan 84 - Loven 41/

odigrano u petak

Verder - Štutgart 1:1 (1:1)
/Zuber 1 - Klasen 45/

u ponedjeljak

RB Lajpcig - Hofenhajm (20.30)

TABELA: Borusija Dortmund 54, Bajern Mihnen 51, Borusija Menhengladbah 43, RB Lajpcig (-1) 41, Volfsburg 38, Ajntraht 37, Bajer Leverkuzen 36, Hofenhajm (-1) 33, Verder 32, Herta 32, Majnc 30, Fortuna 28, Frajburg 27, Šalke 23, Augzburg 18, Štutgart 16, Hanover 14, Nirnberg 13.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar