ИТА: Алегри поново побиједио Миху, али није га отпустио!

Нова победа Јувентуса, Болоња у опасној зони! Фудбалери Јувентуса победили су данас на гостујућем терену Болоњу са 1:0, у утакмици 25. кола италијанског првенства.  Не "леже" никако Јувентус и Алегри српском тренеру, али овога пута неће бити последица за Синишу Михајловића.  Јувентус минималним резултатом савладао Болоњу, али овога пута неће бити посљедица за Синишу Михајловића.  Миха пао баш онако јувентусовски! Болоња се борила храбро, али шампион добија и кад игра лоше. . .  Милик као Меси, "покер" Наполија у Парми! Без већих проблема Наполитанци стигли до убједљивог тријумфа на "Енио Тардинију".  Милик поново упалио, Наполи прегазио Парму! Пољак постигао два ефектна гола, екипа Карла Анћелотија у добром расположењу дочекује дерби са Јувентусом - 4:0.

Фудбал 24.02.2019 | 21:10
ИТА: Алегри поново побиједио Миху, али није га отпустио!
Једини гол постигао је Пауло Дибала у 67. минуту, за 22. победу Јувентуса у Серији А.

Црно-бели су једина непоражена екипа у првенству, први су на табели са 69 бодова и имају 16 бодова више, али и утакмицу више од другопласираног Наполија. Наполи вечерас игра против Парме.

Болоња је претрпела 13. пораз у лиги и налази се у зони испадања, на 18. месту са 18 бодова. Три бода више има Емполи који је први изнад црте.

Сасуоло и Спал одиграли су нерешено 1:1. Фудбалери Сасуола повели су у 43. минуту када је стрелац био Федерико Пелузо, а бод гостима донео је Андреа Петања у 68. минуту из пенала.

Обе екипе су без победе у последње четири утакмице, Сасуоло је 11. на табели са 31 бодом, а Спал заузима 15. место са 23 бода.

Кјево и Дјенова одиграли су нерешено 0:0, а раније данас Сампдорија је победила Каљари са 1:0.

Два пута пораз од Јувентуса, 2016. са Миланом и 2018. са Торином коштао је Синишу Михајловића посла.

И овог пута Михајловић је морао да пружи руку Максу Алегрију, али управа Болоње  тешко да ће да отпусти српског стручњака којем је прије мање од мјесец дана повјерила задатак да их спаси од испадања у Серију Б.

Болоња је у недјељу поражена од Јувентуса резултатом 1:0, што је њен други везани пораз у Серији А, међутим, са Михајловићем на клупи прије тога савладан је Интер и освојен бод против Ђенове, а нису црвено-плави били далеко од најмање ремија ни против шампиона Италије.

Напротив!

Болоња је имала неколико одличних прилика за вођство, прву у 11. минуту када је Парагвајац Федерико Сантандер из добре ситуације шутирао поред стативе  Матије Перина, који је добио прилику умјесто Војћих Шћешног.

Није Пољак само остао на клупи у „ротацији“ Макса Алегрија, већ и Пјанић, Кјелини, Дибала...

Идентично као у првом, већ посље десетак минута игре у наставку Болоња је поново могла до вођства. Овог пута Ибрахима Мбаје у гужви се снашао и шуторао са петерца, али је Алекс Сандро изблокирао његов ударац на само два метра од гол-линије.

Казна за ове пропуштене прилике стигла је у 67. минуту, када је Дибала издржао дуел са двојицом противничких играча, а онда послије акције са Матуидијем и лоше интервенције  Хеландера послао лопту у мрежу за 1:0.

Колико је Болоња била близу освајања бода говори и то да је Матија Перин у судијској надокнади у два наврата у размаку од само неколико секунди спасио своју мрежу. Једном му је помогла и статива.

Фудбалери Кјева уписали су десети реми ове сезоне одигравши 0:0 са Ђеновом, а бод је освојио и СПАЛ на гостовању Сасуолу ремијем 1:1.

Интер је успео да сруши и упише прву победу на клупи Болоње, али за другу није пао још један скалп. Јуве је ипак Јуве. Шампион. Екипа која утакмице попут ове данашње добија и када игра очајно, а данас није била далеко од те оцене. Синиша Михајловић добро је нашпановао своје момке за окршај са Старом дамом. Имали су домаћи активан резултат више од сат времена игре, на моменте били и бољи, међутим онда право ни из чега, како само Јуве то уме, дошао је гол за 0:1 који је сасекао Болоњу и убио сваку наду да се може до изненађења. Погађате, до краја није било промене резултата, а ни посебно добрих прилика за домаће. Јуве је све затворио и рутински привео меч крају. 

Колико је шампион био лош, пре свега у првом полувремену, говори податак да су фудбалери Болоње упутили чак девет утдарац ка голу Матије Перина. Тако нешто против Јувеа није успело ниједном тиму у овом првенству. Нису Михини пулени створили богзна колико опасних прилика, али да су озбиљно претили - јесу.

Очито уздрмани после оних 0:2 у Мадриду, у првом мечу осмине финала, црно-бели су "крварили" доста дуго, међутим онда је у игру ушао Пауло Дибала и првим голом на гостовањима после пуних 10 месеци решио питање победника. Није успео Алегријев експеримент са Канселом на десном крилу. Алекс Сандро изашао је из игре у 59. минуту, Де Шиљо отишао на његово место, а Кансело на своје природно - десни бочни. Дибала је после свега осам минута проведених на терену погодио мрежу Лукаша Скорупског.     

Болоња је у последњих десетак минута покушала да изврши притисак, успела је да уђе у једну одличну шансу, али покушај Роберта Соријана са петнаестак метара завршио је за мало поред стативе... 

У пресотала два сусрета од 15.00 два ремија. У Верони Кјево је одиграо 0:0 са Ђеновом за коју је Иван Радовановић одиграо свих 90 минута, а Дарко Лазовић ушао у 57; Сасуоло и СПАЛ завршили су 1:1, уз искључење у домаћем саставу. Додуше у судијској надокнади...

Милик као Меси, "покер" Наполија у Парми! Без већих проблема Наполитанци стигли до убједљивог тријумфа на "Енио Тардинију".

Фудбалери Наполија остварили су сигуран и убједљив тријумф на гостовању Парми 4:0 (2:0), а бриљирао је двоструки стријелац Аркадијуш Милик, који је вечерас стигао до 14. овосезонског гола.

Пјотр Зјелински донио је предност Наполитанцима у 19. минуту, након чега су услиједила два поготка расположеног Пољака, први из слободног ударца, испод "живог зида", а други након велике грешке одбране Парме и поклоњене лопте.

"Покер" гостију у финишу је комплетирао Адам Унас.

Милик је, уз Лионела Месија, једини играч у "лигама петице" који је током ове сезоне успио постићи три гола директно из слободних удараца.

С обзиром да је и Јувентус раније данас остварио гостујући тријумф (1:0 у Болоњи), разлика између водећег двојца Серије А остала је идентична и након 25. кола - 13 бодова.

Наредно коло доноси нам велики дерби управо Наполитанаца и Торинеза на "Сан Паолу", а уколико тим Карла Анчелотија не буде славио на овом мечу, шампионска трка могла би већ тада бити окончана.

Ако већ није...

Наполи је коначно пробио лед након два везана ремија без голова. За тако нешто је очигледно било неопходно да проради Аркадијуш Милик. Изузетно надахнути Пољак био је најзаслужнији за убедљиво славље екипе Карла Анћелотија на Енио Тардинију - 4:0 (2:0).

Милик је био стрелац два ефекна поготка. Прво у 36. минуту када је из слободног ударца мајсторски послао лопту испод живог зида домаћег тима, а други у 17 минута пре краја утакмице, када је пресекао лопту, направио дриблин и послао прецизан ударац поред скамењеног Сепеа.

Домаћина је у 19. минуту начео Пјотр Зјелински, док је тачку на убедљиво славље Наполитанаца ставио Адам Унас у завршници меча.

Наполи је одржао 13 бодова предности заостатка за Јувентусом, али и умакао Интеру, Милану и Роми. Наредног викенда на Сан Паоло стиже Јувентус.

Парма је ово трећи везани пораз у првенству, али екипа Роберта Даверсе је у овом тренутку прилично спокојна када је у питању опстанак у елитном рангу.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Сампдорија - Каљари 1:0 (0:0)
/Кваљарела 66 пен/

Болоња - Јувентус 0:1 (0:0)
/Дибала 67/

Кјево - Ђенова 0:0

Сасуоло - СПАЛ 1:1 (1:0)
/Пелузо 43 - Петања 68 пен/

Парма - Наполи 0:4 (0:2)
/Зјелински 19, Милик 36, 73, Унас 82/

Фиорентина - Интер (20.30)

Одиграно у суботу:

Торино - Аталанта 2:0 (1:0)
/Ицо 42, Фалке 46/

Фрозиноне - Рома 2:3 (1:2)
/Ћано 5, Пинамонти 80 - Џеко 30, 90+5, Пелегрини 32/

Одиграно у петак:

Милан - Емполи 3:0 (0:0)
/Пјонтек 49, Кеси 51, Кастиљехо 67/

Одложено:

Лацио - Удинезе

ТАБЕЛА: Јувентус 69, Наполи 56, Интер (-1) 46, Милан 45, Рома 44, Аталанта 38, Торино 38, Лацио (-1) 38, Сампдорија 36, Фиорентина (-1) 35, Сасуоло 31, Парма 29, Ђенова 29, Каљари 24, СПАЛ 23, Удинезе (-1) 22, Емполи 21, Болоња 18, Фрозиноне 16, Кјево 10*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар