ITA: Alegri ponovo pobijedio Mihu, ali nije ga otpustio!

Nova pobeda Juventusa, Bolonja u opasnoj zoni! Fudbaleri Juventusa pobedili su danas na gostujućem terenu Bolonju sa 1:0, u utakmici 25. kola italijanskog prvenstva.  Ne "leže" nikako Juventus i Alegri srpskom treneru, ali ovoga puta neće biti posledica za Sinišu Mihajlovića.  Juventus minimalnim rezultatom savladao Bolonju, ali ovoga puta neće biti posljedica za Sinišu Mihajlovića.  Miha pao baš onako juventusovski! Bolonja se borila hrabro, ali šampion dobija i kad igra loše. . .  Milik kao Mesi, "poker" Napolija u Parmi! Bez većih problema Napolitanci stigli do ubjedljivog trijumfa na "Enio Tardiniju".  Milik ponovo upalio, Napoli pregazio Parmu! Poljak postigao dva efektna gola, ekipa Karla Anćelotija u dobrom raspoloženju dočekuje derbi sa Juventusom - 4:0.

Fudbal 24.02.2019 | 21:10
ITA: Alegri ponovo pobijedio Mihu, ali nije ga otpustio!
Jedini gol postigao je Paulo Dibala u 67. minutu, za 22. pobedu Juventusa u Seriji A.

Crno-beli su jedina neporažena ekipa u prvenstvu, prvi su na tabeli sa 69 bodova i imaju 16 bodova više, ali i utakmicu više od drugoplasiranog Napolija. Napoli večeras igra protiv Parme.

Bolonja je pretrpela 13. poraz u ligi i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 18 bodova. Tri boda više ima Empoli koji je prvi iznad crte.

Sasuolo i Spal odigrali su nerešeno 1:1. Fudbaleri Sasuola poveli su u 43. minutu kada je strelac bio Federiko Peluzo, a bod gostima doneo je Andrea Petanja u 68. minutu iz penala.

Obe ekipe su bez pobede u poslednje četiri utakmice, Sasuolo je 11. na tabeli sa 31 bodom, a Spal zauzima 15. mesto sa 23 boda.

Kjevo i Djenova odigrali su nerešeno 0:0, a ranije danas Sampdorija je pobedila Kaljari sa 1:0.

Dva puta poraz od Juventusa, 2016. sa Milanom i 2018. sa Torinom koštao je Sinišu Mihajlovića posla.

I ovog puta Mihajlović je morao da pruži ruku Maksu Alegriju, ali uprava Bolonje  teško da će da otpusti srpskog stručnjaka kojem je prije manje od mjesec dana povjerila zadatak da ih spasi od ispadanja u Seriju B.

Bolonja je u nedjelju poražena od Juventusa rezultatom 1:0, što je njen drugi vezani poraz u Seriji A, međutim, sa Mihajlovićem na klupi prije toga savladan je Inter i osvojen bod protiv Đenove, a nisu crveno-plavi bili daleko od najmanje remija ni protiv šampiona Italije.

Naprotiv!

Bolonja je imala nekoliko odličnih prilika za vođstvo, prvu u 11. minutu kada je Paragvajac Federiko Santander iz dobre situacije šutirao pored stative  Matije Perina, koji je dobio priliku umjesto Vojćih Šćešnog.

Nije Poljak samo ostao na klupi u „rotaciji“ Maksa Alegrija, već i Pjanić, Kjelini, Dibala...

Identično kao u prvom, već poslje desetak minuta igre u nastavku Bolonja je ponovo mogla do vođstva. Ovog puta Ibrahima Mbaje u gužvi se snašao i šutorao sa peterca, ali je Aleks Sandro izblokirao njegov udarac na samo dva metra od gol-linije.

Kazna za ove propuštene prilike stigla je u 67. minutu, kada je Dibala izdržao duel sa dvojicom protivničkih igrača, a onda poslije akcije sa Matuidijem i loše intervencije  Helandera poslao loptu u mrežu za 1:0.

Koliko je Bolonja bila blizu osvajanja boda govori i to da je Matija Perin u sudijskoj nadoknadi u dva navrata u razmaku od samo nekoliko sekundi spasio svoju mrežu. Jednom mu je pomogla i stativa.

Fudbaleri Kjeva upisali su deseti remi ove sezone odigravši 0:0 sa Đenovom, a bod je osvojio i SPAL na gostovanju Sasuolu remijem 1:1.

Inter je uspeo da sruši i upiše prvu pobedu na klupi Bolonje, ali za drugu nije pao još jedan skalp. Juve je ipak Juve. Šampion. Ekipa koja utakmice poput ove današnje dobija i kada igra očajno, a danas nije bila daleko od te ocene. Siniša Mihajlović dobro je našpanovao svoje momke za okršaj sa Starom damom. Imali su domaći aktivan rezultat više od sat vremena igre, na momente bili i bolji, međutim onda pravo ni iz čega, kako samo Juve to ume, došao je gol za 0:1 koji je sasekao Bolonju i ubio svaku nadu da se može do iznenađenja. Pogađate, do kraja nije bilo promene rezultata, a ni posebno dobrih prilika za domaće. Juve je sve zatvorio i rutinski priveo meč kraju. 

Koliko je šampion bio loš, pre svega u prvom poluvremenu, govori podatak da su fudbaleri Bolonje uputili čak devet utdarac ka golu Matije Perina. Tako nešto protiv Juvea nije uspelo nijednom timu u ovom prvenstvu. Nisu Mihini puleni stvorili bogzna koliko opasnih prilika, ali da su ozbiljno pretili - jesu.

Očito uzdrmani posle onih 0:2 u Madridu, u prvom meču osmine finala, crno-beli su "krvarili" dosta dugo, međutim onda je u igru ušao Paulo Dibala i prvim golom na gostovanjima posle punih 10 meseci rešio pitanje pobednika. Nije uspeo Alegrijev eksperiment sa Kanselom na desnom krilu. Aleks Sandro izašao je iz igre u 59. minutu, De Šiljo otišao na njegovo mesto, a Kanselo na svoje prirodno - desni bočni. Dibala je posle svega osam minuta provedenih na terenu pogodio mrežu Lukaša Skorupskog.     

Bolonja je u poslednjih desetak minuta pokušala da izvrši pritisak, uspela je da uđe u jednu odličnu šansu, ali pokušaj Roberta Sorijana sa petnaestak metara završio je za malo pored stative... 

U presotala dva susreta od 15.00 dva remija. U Veroni Kjevo je odigrao 0:0 sa Đenovom za koju je Ivan Radovanović odigrao svih 90 minuta, a Darko Lazović ušao u 57; Sasuolo i SPAL završili su 1:1, uz isključenje u domaćem sastavu. Doduše u sudijskoj nadoknadi...

Milik kao Mesi, "poker" Napolija u Parmi! Bez većih problema Napolitanci stigli do ubjedljivog trijumfa na "Enio Tardiniju".

Fudbaleri Napolija ostvarili su siguran i ubjedljiv trijumf na gostovanju Parmi 4:0 (2:0), a briljirao je dvostruki strijelac Arkadijuš Milik, koji je večeras stigao do 14. ovosezonskog gola.

Pjotr Zjelinski donio je prednost Napolitancima u 19. minutu, nakon čega su uslijedila dva pogotka raspoloženog Poljaka, prvi iz slobodnog udarca, ispod "živog zida", a drugi nakon velike greške odbrane Parme i poklonjene lopte.

"Poker" gostiju u finišu je kompletirao Adam Unas.

Milik je, uz Lionela Mesija, jedini igrač u "ligama petice" koji je tokom ove sezone uspio postići tri gola direktno iz slobodnih udaraca.

S obzirom da je i Juventus ranije danas ostvario gostujući trijumf (1:0 u Bolonji), razlika između vodećeg dvojca Serije A ostala je identična i nakon 25. kola - 13 bodova.

Naredno kolo donosi nam veliki derbi upravo Napolitanaca i Torineza na "San Paolu", a ukoliko tim Karla Ančelotija ne bude slavio na ovom meču, šampionska trka mogla bi već tada biti okončana.

Ako već nije...

Napoli je konačno probio led nakon dva vezana remija bez golova. Za tako nešto je očigledno bilo neophodno da proradi Arkadijuš Milik. Izuzetno nadahnuti Poljak bio je najzaslužniji za ubedljivo slavlje ekipe Karla Anćelotija na Enio Tardiniju - 4:0 (2:0).

Milik je bio strelac dva efekna pogotka. Prvo u 36. minutu kada je iz slobodnog udarca majstorski poslao loptu ispod živog zida domaćeg tima, a drugi u 17 minuta pre kraja utakmice, kada je presekao loptu, napravio driblin i poslao precizan udarac pored skamenjenog Sepea.

Domaćina je u 19. minutu načeo Pjotr Zjelinski, dok je tačku na ubedljivo slavlje Napolitanaca stavio Adam Unas u završnici meča.

Napoli je održao 13 bodova prednosti zaostatka za Juventusom, ali i umakao Interu, Milanu i Romi. Narednog vikenda na San Paolo stiže Juventus.

Parma je ovo treći vezani poraz u prvenstvu, ali ekipa Roberta Daverse je u ovom trenutku prilično spokojna kada je u pitanju opstanak u elitnom rangu.

SERIJA A - 25. KOLO:

Sampdorija - Kaljari 1:0 (0:0)
/Kvaljarela 66 pen/

Bolonja - Juventus 0:1 (0:0)
/Dibala 67/

Kjevo - Đenova 0:0

Sasuolo - SPAL 1:1 (1:0)
/Peluzo 43 - Petanja 68 pen/

Parma - Napoli 0:4 (0:2)
/Zjelinski 19, Milik 36, 73, Unas 82/

Fiorentina - Inter (20.30)

Odigrano u subotu:

Torino - Atalanta 2:0 (1:0)
/Ico 42, Falke 46/

Frozinone - Roma 2:3 (1:2)
/Ćano 5, Pinamonti 80 - Džeko 30, 90+5, Pelegrini 32/

Odigrano u petak:

Milan - Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

Odloženo:

Lacio - Udineze

TABELA: Juventus 69, Napoli 56, Inter (-1) 46, Milan 45, Roma 44, Atalanta 38, Torino 38, Lacio (-1) 38, Sampdorija 36, Fiorentina (-1) 35, Sasuolo 31, Parma 29, Đenova 29, Kaljari 24, SPAL 23, Udineze (-1) 22, Empoli 21, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar