Близу је крај за Николаса Мадура

Амерички шеф дипломатије Мајк Помпео рекао је да је близу крај за Николаса Мадура кога САД не признаје више за предсједника Венецуеле.

Свијет 24.02.2019 | 16:51
Близу је крај за Николаса Мадура
"Увјерен сам да су захваљујући Венецуеланцима Мадурови дани одбројани", рекао је државни секретар у интервјуу за Си-Ен-ЕН (ЦНН).

Он је поновио те ријечи у интервјуу за Фокс.

"Снажно се надамо да ће у данима, недјељама и мјесецима који долазе Мадуров режим схватити да је венецуелански народ учинио да су његови дани одбројани", рекао је Помпео.

Он је Мадура окарактерисао као "најгорег од најгорих тирана" и говорио о неколико стотина тона хране, лијекова и хигијенске опреме које су САД послале на границу са Венецуелом, а чији пролаз у земљу је јуче блокиран.

Упитан о могућем прибјегавању сили од стране америчке војске, Помпео није искључио ту могућност у складу са линијом коју Вашингтон држи од почетка кризе.

"Рекли смо да су све опције на столу. Чинимо шта можемо да демократија влада и да се отвори боља будућност за Венецуеланце", рекао је он за Фокс.

(Тањуг)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Дон Кихот

24.02.2019 16:03

А ко су ови амерички смрадови да дају себи за право да одређују ко ће у којој земљи владати. Само у задњих неколико деценија убили су више од једанаест милиона људи у свијету. Американци су највеће зло на свијету и заслужили су да њима дође крај. А сад им зинуло дупе на Венецуеланску нафту. Уништили су Ирак и Либију и они су геноцидан народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2019 17:00

Надам се да ће Мадуро позвати Кину, Русију да им помогну у одржавању реда, као и дочеку амерички каубоја.

Name

Ади

24.02.2019 16:13

Ови амери у све се месају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Демократија као параван за укидање влада

24.02.2019 16:40

Ниста ново. Американци су до сада укинули безброј легитимно изабраних влада. Присјетимо се ста је било са "силним арапским прољецима". Тамо и данас влада хаос, посебно у Либији. Европа пати управо због такве америцке политике. И сам Балкан је препун избједглица. ЕУ не смије ни да прица о проблемима са избјеглицама. Америка наставља и даље са "замјенама влада" . Америма је свједно сто би у Венецуели могао избити градјански рат. Вазни су највеци извори нафте на свијету. Мадуро мора да иде само зато сто им је непослусан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

24.02.2019 16:46

Јест, јест све опције су отворене мало сутра. Да није Владимира великог завршили би ви то јуче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слава Америци

24.02.2019 17:22

Америка је земља слободе, прилика, правде и спаса за све који у њој живе а поготово за Србе којих у Америци има више него у РС и биће их још више. Јавите се у фб. групе наше дијаспоре и сви вам могу пружити помоћ да и ви дођете у бољи живот а ови велики Срби што се куну у Додика и Путина нек остану ту, србују и раде за за минималац. Само ментално заостала особа може подржавати Мадура који је државу да највећим залихама сирове нафте довео до просијачког штапа па вам тако требају двије торбе пуне новца да купите једно пиле у Венецуели јер је инфлација гора него у СРЈ 1995-2002.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгољуб

24.02.2019 17:55

Свака част,све је тачно написано!!!А да ли можда случајно знаш зашто је била та инфлација у СРЈ 1990-тих година???

Name

Цуба Либре

24.02.2019 18:08

Па да, Американци су помогли од Вијетнама па до Сирије јако пуно земаља, гледајуци хронолоски, да се не врацамо јос даље у прослост како су свесрдно помагали црнце из Африке или рецимо, како су помогли Индијанцима...Либија је типицан примјер у скорије вријеме којем смо сви били свједоци, Ирак исто тако, доброта једноставно избија из њих...само нам остаје да се надамо да и њима неко узврати добротом на исти такав нацин

Name

Драгољуб

24.02.2019 19:02

Цуба Либре,ајде реци где се добро на целом свету живи осим у САД,Канада,Аустралија,Земље које контролише САД?Где? Обичан човек значи најобичнији човек на планети ако може да има добар живот једино може да заради новац и да се проведе у Западним Земљама!Земље које су попут Русије,Кине,Кубе,Северне Кореје и свих њихових савезника укључујући ту и Србију не дају обичном човеку никакву могућност да заради било какав новац,само нуде преживљавање!Зашто су из Русије побегли: Пољаци,Мађари,Чеси.Словаци,Естонци,Летонци...Па није њих САД бомбардовао већ лош живот за време СССР!Шта ти вреди и да Руси победе у рату кад после тога та држава буде бедна и сиромашна?СССР и Русија,Венецуела и Кина немогу никад да реше проблем Сиромаштва својих грађана,а САД нема са сиромаштвом никакав проблем!!!

Name

Цуба Либре

24.02.2019 22:00

Да, али цијену тог "доброг зивота" плацају мале дрзаве, које након америцке интервенције остају опустосене. Они, наравно, након сто успоставе њима лојалну власт, у сарадњи са истом преузму све капиталне фирме, руднике, бусотине нафте и ста све јос, увале ти кредите за обнову свега тога сто су порусили, са наравно огромном каматом и мисија испуњена...реци ми само једну дрзаву која је након њихове интервенције дозивјела препород ?

Name

Палалић Новица

24.02.2019 23:31

Живио Мадуро треба да има подршку цијелог слободољубивог народа у свијету који се херојски бори против нови свјетски освајача и нациста САД треба подржати да се одубре тим убицама шта су урадили Либији која била једна водећа економија а шта је сад земља пљачкаша разбојника и убојица гдје владају вође племена а сад су им зинули Венецуланску нафту то их само интересује брига њих за народе тих земаља он гдје год се појаве доносе само зло и ратове

Name

Рашо

25.02.2019 06:48

Једно знам само пријатељи Америке имају шансу. Зато будимо пријатељи с америма или још боље не смијемо им бити непријатељи. Ако су су им пријатељи а сигурно нису непријатељи: Јапан, Ј.Кореја, Аустралија, Н.Зеланд, Чиле, Костарика и све богатије државе Ј.Америке, све државе Западне Европе и ЕУ, Скандинавске земље, па што би Србија и БиХ биле оне државе за које ће власти САД сматрати да су им непријатељи (а мислим да сматрају). У памет се срби и остали.

Name

Са стране

24.02.2019 18:39

Где год има нафте, Амери тамо "бране демократију". И то ће трајати све док се, као и Хитлер, не зајебу и крену на Русију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгољуб

24.02.2019 19:07

Русију ће Сиромаштво да докусури исто као и Венецуелу!Од кад су им САД увеле санкције рубља се преполовила! Кинеска привреда од кад су им САД увеле царине престала дарасте! Ајде нека неко од тих држава уведе санкције САД,америка то ни осетити неће!!!Руска и Кинеска економија функционише на погон америчког долара!!

Name

Са стране

24.02.2019 20:01

Слабо ти то пратиш, Драгољубе. Кинеска економија постаје бр.1 у свету и то су чак и Амери објавили као чињеницу. Руси ни изблиза нису тако слаби, као што представљаш, нити је Америчка економија толико стабилна. Рус је научио да живи скромно. Амер није, а мораће ускоро.