Blizu je kraj za Nikolasa Madura

Američki šef diplomatije Majk Pompeo rekao je da je blizu kraj za Nikolasa Madura koga SAD ne priznaje više za predsjednika Venecuele.

Svijet 24.02.2019 | 16:51
Blizu je kraj za Nikolasa Madura
"Uvjeren sam da su zahvaljujući Venecuelancima Madurovi dani odbrojani", rekao je državni sekretar u intervjuu za Si-En-EN (CNN).

On je ponovio te riječi u intervjuu za Foks.

"Snažno se nadamo da će u danima, nedjeljama i mjesecima koji dolaze Madurov režim shvatiti da je venecuelanski narod učinio da su njegovi dani odbrojani", rekao je Pompeo.

On je Madura okarakterisao kao "najgoreg od najgorih tirana" i govorio o nekoliko stotina tona hrane, lijekova i higijenske opreme koje su SAD poslale na granicu sa Venecuelom, a čiji prolaz u zemlju je juče blokiran.

Upitan o mogućem pribjegavanju sili od strane američke vojske, Pompeo nije isključio tu mogućnost u skladu sa linijom koju Vašington drži od početka krize.

"Rekli smo da su sve opcije na stolu. Činimo šta možemo da demokratija vlada i da se otvori bolja budućnost za Venecuelance", rekao je on za Foks.

(Tanjug)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Don Kihot

24.02.2019 16:03

A ko su ovi američki smradovi da daju sebi za pravo da određuju ko će u kojoj zemlji vladati. Samo u zadnjih nekoliko decenija ubili su više od jedanaest miliona ljudi u svijetu. Amerikanci su najveće zlo na svijetu i zaslužili su da njima dođe kraj. A sad im zinulo dupe na Venecuelansku naftu. Uništili su Irak i Libiju i oni su genocidan narod.

ODGOVORITE
Name

Re

24.02.2019 17:00

Nadam se da će Maduro pozvati Kinu, Rusiju da im pomognu u održavanju reda, kao i dočeku američki kauboja.

Name

Adi

24.02.2019 16:13

Ovi ameri u sve se mesaju.

ODGOVORITE
Name

Demokratija kao paravan za ukidanje vlada

24.02.2019 16:40

Nista novo. Amerikanci su do sada ukinuli bezbroj legitimno izabranih vlada. Prisjetimo se sta je bilo sa "silnim arapskim proljecima". Tamo i danas vlada haos, posebno u Libiji. Evropa pati upravo zbog takve americke politike. I sam Balkan je prepun izbjedglica. EU ne smije ni da prica o problemima sa izbjeglicama. Amerika nastavlja i dalje sa "zamjenama vlada" . Amerima je svjedno sto bi u Venecueli mogao izbiti gradjanski rat. Vazni su najveci izvori nafte na svijetu. Maduro mora da ide samo zato sto im je neposlusan.

ODGOVORITE
Name

Zoran

24.02.2019 16:46

Jest, jest sve opcije su otvorene malo sutra. Da nije Vladimira velikog završili bi vi to juče.

ODGOVORITE
Name

Slava Americi

24.02.2019 17:22

Amerika je zemlja slobode, prilika, pravde i spasa za sve koji u njoj žive a pogotovo za Srbe kojih u Americi ima više nego u RS i biće ih još više. Javite se u fb. grupe naše dijaspore i svi vam mogu pružiti pomoć da i vi dođete u bolji život a ovi veliki Srbi što se kunu u Dodika i Putina nek ostanu tu, srbuju i rade za za minimalac. Samo mentalno zaostala osoba može podržavati Madura koji je državu da najvećim zalihama sirove nafte doveo do prosijačkog štapa pa vam tako trebaju dvije torbe pune novca da kupite jedno pile u Venecueli jer je inflacija gora nego u SRJ 1995-2002.

ODGOVORITE
Name

Dragoljub

24.02.2019 17:55

Svaka čast,sve je tačno napisano!!!A da li možda slučajno znaš zašto je bila ta inflacija u SRJ 1990-tih godina???

Name

Cuba Libre

24.02.2019 18:08

Pa da, Amerikanci su pomogli od Vijetnama pa do Sirije jako puno zemalja, gledajuci hronoloski, da se ne vracamo jos dalje u proslost kako su svesrdno pomagali crnce iz Afrike ili recimo, kako su pomogli Indijancima...Libija je tipican primjer u skorije vrijeme kojem smo svi bili svjedoci, Irak isto tako, dobrota jednostavno izbija iz njih...samo nam ostaje da se nadamo da i njima neko uzvrati dobrotom na isti takav nacin

Name

Dragoljub

24.02.2019 19:02

Cuba Libre,ajde reci gde se dobro na celom svetu živi osim u SAD,Kanada,Australija,Zemlje koje kontroliše SAD?Gde? Običan čovek znači najobičniji čovek na planeti ako može da ima dobar život jedino može da zaradi novac i da se provede u Zapadnim Zemljama!Zemlje koje su poput Rusije,Kine,Kube,Severne Koreje i svih njihovih saveznika uključujući tu i Srbiju ne daju običnom čoveku nikakvu mogućnost da zaradi bilo kakav novac,samo nude preživljavanje!Zašto su iz Rusije pobegli: Poljaci,Mađari,Česi.Slovaci,Estonci,Letonci...Pa nije njih SAD bombardovao već loš život za vreme SSSR!Šta ti vredi i da Rusi pobede u ratu kad posle toga ta država bude bedna i siromašna?SSSR i Rusija,Venecuela i Kina nemogu nikad da reše problem Siromaštva svojih građana,a SAD nema sa siromaštvom nikakav problem!!!

Name

Cuba Libre

24.02.2019 22:00

Da, ali cijenu tog "dobrog zivota" placaju male drzave, koje nakon americke intervencije ostaju opustosene. Oni, naravno, nakon sto uspostave njima lojalnu vlast, u saradnji sa istom preuzmu sve kapitalne firme, rudnike, busotine nafte i sta sve jos, uvale ti kredite za obnovu svega toga sto su porusili, sa naravno ogromnom kamatom i misija ispunjena...reci mi samo jednu drzavu koja je nakon njihove intervencije dozivjela preporod ?

Name

Palalić Novica

24.02.2019 23:31

Živio Maduro treba da ima podršku cijelog slobodoljubivog naroda u svijetu koji se herojski bori protiv novi svjetski osvajača i nacista SAD treba podržati da se odubre tim ubicama šta su uradili Libiji koja bila jedna vodeća ekonomija a šta je sad zemlja pljačkaša razbojnika i ubojica gdje vladaju vođe plemena a sad su im zinuli Veneculansku naftu to ih samo interesuje briga njih za narode tih zemalja on gdje god se pojave donose samo zlo i ratove

Name

Rašo

25.02.2019 06:48

Jedno znam samo prijatelji Amerike imaju šansu. Zato budimo prijatelji s amerima ili još bolje ne smijemo im biti neprijatelji. Ako su su im prijatelji a sigurno nisu neprijatelji: Japan, J.Koreja, Australija, N.Zeland, Čile, Kostarika i sve bogatije države J.Amerike, sve države Zapadne Evrope i EU, Skandinavske zemlje, pa što bi Srbija i BiH bile one države za koje će vlasti SAD smatrati da su im neprijatelji (a mislim da smatraju). U pamet se srbi i ostali.

Name

Sa strane

24.02.2019 18:39

Gde god ima nafte, Ameri tamo "brane demokratiju". I to će trajati sve dok se, kao i Hitler, ne zajebu i krenu na Rusiju

ODGOVORITE
Name

Dragoljub

24.02.2019 19:07

Rusiju će Siromaštvo da dokusuri isto kao i Venecuelu!Od kad su im SAD uvele sankcije rublja se prepolovila! Kineska privreda od kad su im SAD uvele carine prestala daraste! Ajde neka neko od tih država uvede sankcije SAD,amerika to ni osetiti neće!!!Ruska i Kineska ekonomija funkcioniše na pogon američkog dolara!!

Name

Sa strane

24.02.2019 20:01

Slabo ti to pratiš, Dragoljube. Kineska ekonomija postaje br.1 u svetu i to su čak i Ameri objavili kao činjenicu. Rusi ni izbliza nisu tako slabi, kao što predstavljaš, niti je Američka ekonomija toliko stabilna. Rus je naučio da živi skromno. Amer nije, a moraće uskoro.