Типсаревић: Улазак у Топ 100 или опроштај!

Српски тенисер не одустаје од повратка на велику сцену, али поручује да ако не испуни циљ ове сезоне, највероватније ће се посветити другим стварима у животу.

Тенис 26.02.2019 | 23:50
Типсаревић: Улазак у Топ 100 или опроштај!
Јанко Типсаревић после много здравствених проблема и дуге паузе покушава да се врати врхунском тенису.

Некадашњи осми играч света наступао је на турниру у Бангкоку и уписао прву победу после септембра 2017, а онда су уследили нови пехови.

Одустао је од наступа на другом турниру у истом граду, а неће наступати ни у Дубаију, како је планирао.

"Лево колено иде горе-доле, у неким данима је добро, а током неких много боли. Не могу да кажем да сам 100 одсто здрав, али могу да играм. Оно што је Рафаел Надал рекао је најбољи опис, прошло је то време када смо могли да кажемо да смо скроз здрави. Тога више нема. Али иако је бол у десној нози присутан, могу да играм са њим", рекао је у интервјуу за "Спортски журнал" Јанко, додавши Иида несвено оптерећује леву ногу штитећи више пута оперисану десну, због чега мора да ради посебне вежбе.

НОВИ ДЕЈВИС КУП - КАТАСТРОФА

"Нови формат Дејвис купа је катастрофално лош. Неће трајати више од две године. Сјајно је за играче јер је више новца у игри, али формат није добар. Термин је лош, губе се звезде, али и други играчи. Погледајте ситуацију да неко на мастерсу у Паризу изгуби прво коло и мора да чека три недеље да би можда играо Дејвис куп. Овим форматом се убијају локалне звезде. Да ли би наша публика икада, осим у оних неколико година Сербиа Опена, могла да гледа Новака Ђоковића и нас остале да играмо у Београду, Нишу, Краљеву... Можда у квалификационој рунди, али то је ређе него раније. Једино добро је што се мечеви играју у два добијена сета", рекао је Јанко Типсаревић.

Каже да га нервира то што због ситних проблема нема континуитет рада и тренинга ове године, због чега не може да ухвати залет и дође до нивоа да подигне форму за месец, два.

Ипак, снагу за нови почетак није изгубио.

"Увек мислим да је најлакше одустати. Генерално, велики број људи и у спорту и у животу не остваре оно што желе јер је много лакше дићи руке. Моје веровање је да је тениска каријера јако кратка, да је живот јако кратак да би се одустајало због било чега. Имаћу толико времена, 30 и више година, пре него што одем у пензију, да радим многе друге ствари, али имам још једну, две, три, четири или пет година да покушавам да се вратим на терен. Тако сам и играо тенис, гледао да се борим до последњег поена. Лакше после живиш са самим собом. Ако се предаш, лакше је у том тренутку, али се после у себи осећаш јадно ако ниси дао све од себе", поручује Типсаревић.

Српски тенисер је на прекретници. Ове сезоне јасно је дефинисао циљ, а ако не успе да га испуни тешко да ће наставити каријеру.

"У овој години желим да уђем у Топ 100, а ако то не успем велико је питање да ли ћу наставити да играм. Не видим себе да са 35 или 36 година идем по челинџерима. Не желим да играм на том нивоу. Ако сам у првих 100 и у главним турнирима гренд слемова, пробаћу још коју годину, ако нисам, посветићу се својој породици, тениској академији и можда тренерском послу, ако се укаже изузетна прилика", јасан је Типсаревић.

Главни циљ у каријери му је улазак међу 30 на АТП листи, али каже да је то толико далеко да је сада искључиво концентрисан на то да стигне до пласмана у топ 100.

Поменуо је и репрезентацију.

"Волео бих опет да играм за Србију, али само ако сам здрав. Ако нисам, последње што желим је да узимам место младим играчима", истакао је тренутно 452. играч света.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар