Tipsarević: Ulazak u Top 100 ili oproštaj!

Srpski teniser ne odustaje od povratka na veliku scenu, ali poručuje da ako ne ispuni cilj ove sezone, najverovatnije će se posvetiti drugim stvarima u životu.

Tenis 26.02.2019 | 23:50
Tipsarević: Ulazak u Top 100 ili oproštaj!
Janko Tipsarević posle mnogo zdravstvenih problema i duge pauze pokušava da se vrati vrhunskom tenisu.

Nekadašnji osmi igrač sveta nastupao je na turniru u Bangkoku i upisao prvu pobedu posle septembra 2017, a onda su usledili novi pehovi.

Odustao je od nastupa na drugom turniru u istom gradu, a neće nastupati ni u Dubaiju, kako je planirao.

"Levo koleno ide gore-dole, u nekim danima je dobro, a tokom nekih mnogo boli. Ne mogu da kažem da sam 100 odsto zdrav, ali mogu da igram. Ono što je Rafael Nadal rekao je najbolji opis, prošlo je to vreme kada smo mogli da kažemo da smo skroz zdravi. Toga više nema. Ali iako je bol u desnoj nozi prisutan, mogu da igram sa njim", rekao je u intervjuu za "Sportski žurnal" Janko, dodavši Iida nesveno opterećuje levu nogu štiteći više puta operisanu desnu, zbog čega mora da radi posebne vežbe.

NOVI DEJVIS KUP - KATASTROFA

"Novi format Dejvis kupa je katastrofalno loš. Neće trajati više od dve godine. Sjajno je za igrače jer je više novca u igri, ali format nije dobar. Termin je loš, gube se zvezde, ali i drugi igrači. Pogledajte situaciju da neko na mastersu u Parizu izgubi prvo kolo i mora da čeka tri nedelje da bi možda igrao Dejvis kup. Ovim formatom se ubijaju lokalne zvezde. Da li bi naša publika ikada, osim u onih nekoliko godina Serbia Opena, mogla da gleda Novaka Đokovića i nas ostale da igramo u Beogradu, Nišu, Kraljevu... Možda u kvalifikacionoj rundi, ali to je ređe nego ranije. Jedino dobro je što se mečevi igraju u dva dobijena seta", rekao je Janko Tipsarević.

Kaže da ga nervira to što zbog sitnih problema nema kontinuitet rada i treninga ove godine, zbog čega ne može da uhvati zalet i dođe do nivoa da podigne formu za mesec, dva.

Ipak, snagu za novi početak nije izgubio.

"Uvek mislim da je najlakše odustati. Generalno, veliki broj ljudi i u sportu i u životu ne ostvare ono što žele jer je mnogo lakše dići ruke. Moje verovanje je da je teniska karijera jako kratka, da je život jako kratak da bi se odustajalo zbog bilo čega. Imaću toliko vremena, 30 i više godina, pre nego što odem u penziju, da radim mnoge druge stvari, ali imam još jednu, dve, tri, četiri ili pet godina da pokušavam da se vratim na teren. Tako sam i igrao tenis, gledao da se borim do poslednjeg poena. Lakše posle živiš sa samim sobom. Ako se predaš, lakše je u tom trenutku, ali se posle u sebi osećaš jadno ako nisi dao sve od sebe", poručuje Tipsarević.

Srpski teniser je na prekretnici. Ove sezone jasno je definisao cilj, a ako ne uspe da ga ispuni teško da će nastaviti karijeru.

"U ovoj godini želim da uđem u Top 100, a ako to ne uspem veliko je pitanje da li ću nastaviti da igram. Ne vidim sebe da sa 35 ili 36 godina idem po čelindžerima. Ne želim da igram na tom nivou. Ako sam u prvih 100 i u glavnim turnirima grend slemova, probaću još koju godinu, ako nisam, posvetiću se svojoj porodici, teniskoj akademiji i možda trenerskom poslu, ako se ukaže izuzetna prilika", jasan je Tipsarević.

Glavni cilj u karijeri mu je ulazak među 30 na ATP listi, ali kaže da je to toliko daleko da je sada isključivo koncentrisan na to da stigne do plasmana u top 100.

Pomenuo je i reprezentaciju.

"Voleo bih opet da igram za Srbiju, ali samo ako sam zdrav. Ako nisam, poslednje što želim je da uzimam mesto mladim igračima", istakao je trenutno 452. igrač sveta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar