Требиње: Олујни вјетар ослабио

Ситација у Требињу данас није алармантна, а протекла ноћ је била релативно мирна, након олујног вјетра који је прије два дана захватио шире подручје тог града.

Република Српска 24.02.2019 | 12:43
Требиње: Олујни вјетар ослабио
"Од јутрос су почели да пристижу нови позиви за санирање штете, коју су изазвали олујно невријеме и удари вјетра", рекао је Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Требиња и командант Штаба за ванредне ситуације Града Требиња, додајући да је сва расположива оператива градске управе и јавних предузећа на терену.

Позвао је грађане да и даље из својих домова не крећу без пријеке потребе, а очекује се да јаки удари вјетра ослабе до поднева. Тренутно дува вјетар брзине до 30 километара на сат, док је у ноћи између петка и суботе достизао и 92 киломентра на сат.

Ћурић је подсјетио да је јуче евидентиран случај да је један Требињац пао са крова, приликом санирања штете од невремена.

"Наша порука је да грађани, на чијим је објектима причињена штета, сачекају, јер ћемо данас и сутра наставити да санирамо посљедице невремена. Наредних дана ће доћи комисија да сагледа стање у вези са евентуалном финансијском надокнадом", казао је Ћурић.

Град Требиње ће, каже, у зависности од износа штете финансијски помоћи, како би посљедице настале штете биле лакше отклоњене.

Процјена је да је укупни износ штете неколико милиона КМ.

Извор: Фена

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

рст

24.02.2019 11:56

Свака част извођачу радова на затвореном базену!ПРИЈЕ рата није било оваквих вјетрова и нису падале кише!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

24.02.2019 11:58

Ма никакве стете није било. Само измисљају да доле похапају лову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.02.2019 19:31

ЗА ОВУ ХАВАРИЈУ БАЗЕНА ЈЕ ИСКЉУЧИВО КРИВ ВЕДРАН ФУРТУЛА АЛИ ГА МАМА КОЈА РАДИ У РТРС ПРЕКО ДИРЕКТОРА РТРС И БИСЕРКЕ УНАПРЕДИ ЗА ДИРЕКТОРА ЗАМИШЉЕНИХ ХЕ У ФИЧИ.

Name

ПРАВДА

24.02.2019 18:57

МА КАКАВ ВЈЕТАР О ЦЕМУ СЕ ДИЗЕ ОВОЛИКА УЗБУНА? ОВАКАВ ВЈЕТАР ЦИЈЕЛУ ЗИМУ ДУВА У МОСТАРУ, РИЈЕЦИ, СПЛИТУ .. НА МОМ СЕЛУ БЛИЗУ ТРЕБИЊА ЦИЈЕЛУ ЗИМУ ОВАКО .. А ТО СТО СУ ОНИ СФУСЕРИЛИ БАЗЕН И ПРОРИЈЕДИЛИ ПАРК ТО ВЛАСТ ТРЕБИЊСКА ТРЕБА ДА ОДГОВАРА.

ОДГОВОРИТЕ