Trebinje: Olujni vjetar oslabio

Sitacija u Trebinju danas nije alarmantna, a protekla noć je bila relativno mirna, nakon olujnog vjetra koji je prije dva dana zahvatio šire područje tog grada.

Republika Srpska 24.02.2019 | 12:43
Trebinje: Olujni vjetar oslabio
"Od jutros su počeli da pristižu novi pozivi za saniranje štete, koju su izazvali olujno nevrijeme i udari vjetra", rekao je Mirko Ćurić, zamjenik gradonačelnika Trebinja i komandant Štaba za vanredne situacije Grada Trebinja, dodajući da je sva raspoloživa operativa gradske uprave i javnih preduzeća na terenu.

Pozvao je građane da i dalje iz svojih domova ne kreću bez prijeke potrebe, a očekuje se da jaki udari vjetra oslabe do podneva. Trenutno duva vjetar brzine do 30 kilometara na sat, dok je u noći između petka i subote dostizao i 92 kilomentra na sat.

Ćurić je podsjetio da je juče evidentiran slučaj da je jedan Trebinjac pao sa krova, prilikom saniranja štete od nevremena.

"Naša poruka je da građani, na čijim je objektima pričinjena šteta, sačekaju, jer ćemo danas i sutra nastaviti da saniramo posljedice nevremena. Narednih dana će doći komisija da sagleda stanje u vezi sa eventualnom finansijskom nadoknadom", kazao je Ćurić.

Grad Trebinje će, kaže, u zavisnosti od iznosa štete finansijski pomoći, kako bi posljedice nastale štete bile lakše otklonjene.

Procjena je da je ukupni iznos štete nekoliko miliona KM.

Izvor: Fena

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

rst

24.02.2019 11:56

Svaka čast izvođaču radova na zatvorenom bazenu!PRIJE rata nije bilo ovakvih vjetrova i nisu padale kiše!

ODGOVORITE
Name

Boki

24.02.2019 11:58

Ma nikakve stete nije bilo. Samo izmisljaju da dole pohapaju lovu.

ODGOVORITE
Name

Re

24.02.2019 19:31

ZA OVU HAVARIJU BAZENA JE ISKLJUČIVO KRIV VEDRAN FURTULA ALI GA MAMA KOJA RADI U RTRS PREKO DIREKTORA RTRS I BISERKE UNAPREDI ZA DIREKTORA ZAMIŠLJENIH HE U FIČI.

Name

PRAVDA

24.02.2019 18:57

MA KAKAV VJETAR O CEMU SE DIZE OVOLIKA UZBUNA? OVAKAV VJETAR CIJELU ZIMU DUVA U MOSTARU, RIJECI, SPLITU .. NA MOM SELU BLIZU TREBINJA CIJELU ZIMU OVAKO .. A TO STO SU ONI SFUSERILI BAZEN I PRORIJEDILI PARK TO VLAST TREBINJSKA TREBA DA ODGOVARA.

ODGOVORITE