Каква драма: Партизану дерби три секунде до краја!

Одужио се последњи напад Партизана да би Стевановић "измислио" погодак за победу, а иако је Звезда постигла гол са центра за изједначење - он је закаснио секунд пошто се огласила сирена за крај.  Драма у рукометном дербију: Партизан три секунде пре краја стигао до победе, сирена бржа од Звездиног изједначења! Велика узбуђења у Шумицама! Партизан испустио +6, па срушио Звезду у последњим секундама! Рукометаши Партизана савладали су највећег ривала Црвену звезду 30:29 у хали "Шумице".

Остали спортови 24.02.2019 | 10:00
Каква драма: Партизану дерби три секунде до краја!
Црно-бели су замало од готовог направили вересију јер су испустили чак шест голова предности са полувремена.

На крају су славили поготком Стевановића три секунде пре краја меча.

Партизан је предводио управо јунак Стевановић са десет голова, док су по пет постигли Ивановић и Шотић, а седам одбрана је остварио голман Трнавац. 

Најефикаснији у редовима Звезде био је Љубојевић са седам голова, шест је постигао Петрић, а по пет су дали Бугариновић и Рајичевић, док је Љубеновић забележио девет интервенција испред гола. 

У преосталим мечевима 17. кола Суперлиге, Металопластика је победила Шомот 26:21 у гостима, Динамо је био убедљив у Кикинди 33:27, Мокра Гора је победила Слогу 28:23, док је Спартак надиграо Нови Пазар 34:25. У недељу играју Обилић и Рудар. 

Лидер на табели је Динамо са свих 17 победа и 34 бода, друга је Металопластика са 29, а трећи Нови Пазар са 22. Партизан је напредовао до четврте позиције са 18, док је Звезда пала остала осма са 14.

Нова драма у рукометном дербију и ново славље Партизана. Црно-бели су у Шумицама славили резултатом 30:29, а одлучујући погодак постигао је Дарко Стевановић три секунде пре краја меча.

Партизан је дуго водио, на полувремену је имао и шест погодака предности, али се екипа Ненада Перуничића вратила у другом делу игре и пет минута пре краја стигла до изједначења (27:27).

Драматично је било и после одлучујућег гола Стевановића. Играчи Црвене звезде су појурили, чак су и успели да погодак, али се пре тога ипак огласила сирена за крај меча.

Најефикаснији код Партизана управо је био јунак победе Стевановић са 10 постигнутих голова, док су Ивановић и Шотић постигли по пет. Код Црвене звезде Љубојевић је дао седам, а Петрић шест голова.

Парни ваљак се овом победом пробио на четврто место Суперлиге са 18 бодова, док је Црвена звезда на осмом месту са 14.

Сјајан рукометни дерби у "Шумицама" и дупла победа Партизана.

Црно-бели су у јесењем делу шампионата славили после драме (27:26), а ништа мање је није било ни у фебруарском дуелу "вечитих" пошто је Партизан славио поготком Стевановића на три секунде до краја - 30:29 (20:14)!

После тог поготка је голман Немања Љубеновић, који је пред утакмицу рекао да највероватније неће бранити пошто мора на посао, брзо извадио лопту из мреже, вратили су је играчи Црвене звезде на средину игралишта, и постигли погодак за изједначење, али се секунд пре тога огласила и сирена за крај утакмице, због чега погодак није признат.

Партизан је био много бољи током првог полувремена да би Звезда одбраном у наставку успела да парира и да дође до изједначења на пет минута до краја (27:27).

Немања Николић је играо сјајно у тим тренуцима, одмах је узвратио Ивановић и довео Партизан до брзог вођства, али је у контри Стефан Петрић својим шестим голом на мечу изједначио и увео сусрет у праву драму што је подигло и публику.

Седмерац Стевановића на два минута до краја донео је предност Партизану (29:28), поравнао је Николић на 50 секунди до краја, а то је било довољно црно-белима...

Дуго су "петљали", тражили идеалну позицију за шут, а након досуђеног деветерца лопта је стигла до најбољег играча утакмице Стевановића који је пројектилом "испод" одбране савладао поменутог Љубеновића за победу Партизана после три утакмице.

Што се тиче Црвене звезде, они су у лошој серији и не знају за тријумф од новембра.

ТАБЕЛА: Динамо 34, Металопластика 29, Нови Пазар (-1) 22, Партизан 18, Кикинда 17, Шамот 16, Спартак Војпут (-1) 15, Црвена звезда 14, Обилић (-1) 14, Мокра Гора (-1) 11, Рудар (-1) 8, Слога (-1) 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар