Каменована кућа Срба на Космету

По шести пут за посљедњих годину дана, кућа српске породице Савић у центру Витине била је на мети непознатих нападача прије неколико вечери, случај је пријављен косовској полицији која је извршила увиђај, а истрага је у току, преноси РТК на српском језику.

Србија 23.02.2019 | 19:17
Каменована кућа Срба на Космету
Наводи се да је бука од удара камена по ролетнама пробудила укућане у ноћи између сриједе и четвртка и да они, страхујући за сопствену безбједност, нису смјели да изађу из куће.

– Косовска полиција након добијања информације о инциденту, одмах је по хитном поступку изашла на лице мјеста, извршила увиђај и покренула истражни поступак – наводи портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани.

Он је казао да је кућа ове породице још једном била каменована, и још једна кућа друге особе. 

– Ту су малолетне особе идентификоване и против њих се води поступак, тако да косовска полиција упорно ради на проналажењу починиоца кривичног дјела. На сву срећу нико није повријеђен и нема материјалне штете – казао је Хашани.

РТК2 наводи да су Савићи, као и њхове комшије, свакодневно под притиском и великим страхом, о чему нису жељели да говоре јавно.

Наводи се да се око шездесетак Срба, колико је преостало да живи у Витини након ратних дешавања 1999. године, свакодневно суочавају са бројним проблемима, а оно што их највише брине јесте безбједносна ситуација.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјука

23.02.2019 18:35

Све це то ти исти да обнове и поправе. Само полако и према демократским принципима једнакости, медјусобног увазавања и толеранције. Европски пут нема алтернативе. Косово не треба признавати без гаранције просперитета и његовог напредка! Ту гаранцију цекамо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

23.02.2019 21:51

За малодобне требају одговарати њихови Родитељи којису их тако накарадно васпитали.

Name

Снајпер

24.02.2019 08:04

Мало, мало чујемо нападнути Срби на Косову и Метохији, те збодена српска деца на игралишту, у школи, запаљена српска имања, побацани пакетићи за Светог Николу, уведене таксе еее кад нам прекипи па то све редом згази о, узмемо северну Албанију, ослободимо наше Косово и Србе у Албанији који крију да су Срби, Онда само обавестимо свијет да нема више такси, тероризма и да смо своји на своме, Има има ко то да ослободи, учићете у свијету опет о Српском пркосу и побједи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

24.02.2019 08:18

У Бањалуци градјани скоро годину дана протестују тразеци да се ријеси убиство па затаскавање истог.Полиција употребила силу против градјана и родитеља који тразе истину и правду.На Косову и Метохији из дванаестоцлане Српске повратницке породице лопови украли стевану краву и јос неке ствари.У Прњавору у Гаљиповцима украдено висе оваца такодје у Цивцијама украдено 10 јагњади из једног домацинства на опстини Целинац у цовјека лопови украли свих 8 оваца.Докле су све Сиптари стигли бозе нам помози.

ОДГОВОРИТЕ