Kamenovana kuća Srba na Kosmetu

Po šesti put za posljednjih godinu dana, kuća srpske porodice Savić u centru Vitine bila je na meti nepoznatih napadača prije nekoliko večeri, slučaj je prijavljen kosovskoj policiji koja je izvršila uviđaj, a istraga je u toku, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Srbija 23.02.2019 | 19:17
Kamenovana kuća Srba na Kosmetu
Navodi se da je buka od udara kamena po roletnama probudila ukućane u noći između srijede i četvrtka i da oni, strahujući za sopstvenu bezbjednost, nisu smjeli da izađu iz kuće.

– Kosovska policija nakon dobijanja informacije o incidentu, odmah je po hitnom postupku izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i pokrenula istražni postupak – navodi portparol kosovske policije za region Gnjilana Ismet Hašani.

On je kazao da je kuća ove porodice još jednom bila kamenovana, i još jedna kuća druge osobe. 

– Tu su maloletne osobe identifikovane i protiv njih se vodi postupak, tako da kosovska policija uporno radi na pronalaženju počinioca krivičnog djela. Na svu sreću niko nije povrijeđen i nema materijalne štete – kazao je Hašani.

RTK2 navodi da su Savići, kao i njhove komšije, svakodnevno pod pritiskom i velikim strahom, o čemu nisu željeli da govore javno.

Navodi se da se oko šezdesetak Srba, koliko je preostalo da živi u Vitini nakon ratnih dešavanja 1999. godine, svakodnevno suočavaju sa brojnim problemima, a ono što ih najviše brine jeste bezbjednosna situacija.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Djuka

23.02.2019 18:35

Sve ce to ti isti da obnove i poprave. Samo polako i prema demokratskim principima jednakosti, medjusobnog uvazavanja i tolerancije. Evropski put nema alternative. Kosovo ne treba priznavati bez garancije prosperiteta i njegovog napredka! Tu garanciju cekamo..

ODGOVORITE
Name

Dora.

23.02.2019 21:51

Za malodobne trebaju odgovarati njihovi Roditelji kojisu ih tako nakaradno vaspitali.

Name

Snajper

24.02.2019 08:04

Мало, мало чујемо нападнути Срби на Косову и Метохији, те збодена српска деца на игралишту, у школи, запаљена српска имања, побацани пакетићи за Светог Николу, уведене таксе еее кад нам прекипи па то све редом згази о, узмемо северну Албанију, ослободимо наше Косово и Србе у Албанији који крију да су Срби, Онда само обавестимо свијет да нема више такси, тероризма и да смо своји на своме, Има има ко то да ослободи, учићете у свијету опет о Српском пркосу и побједи

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

24.02.2019 08:18

U Banjaluci gradjani skoro godinu dana protestuju trazeci da se rijesi ubistvo pa zataskavanje istog.Policija upotrebila silu protiv gradjana i roditelja koji traze istinu i pravdu.Na Kosovu i Metohiji iz dvanaestoclane Srpske povratnicke porodice lopovi ukrali stevanu kravu i jos neke stvari.U Prnjavoru u Galjipovcima ukradeno vise ovaca takodje u Civcijama ukradeno 10 jagnjadi iz jednog domacinstva na opstini Celinac u covjeka lopovi ukrali svih 8 ovaca.Dokle su sve Siptari stigli boze nam pomozi.

ODGOVORITE