Оле звао Фергусона: Одржи говор пред Ливерпул!

Сер Алекс Фергусон је отишао из Манчестер јунајтеда, али дуго није био оволико "присутан" и питао се за игру свог бившег клуба. . .

Фудбал 24.02.2019 | 12:00
Оле звао Фергусона: Одржи говор пред Ливерпул!
Играо је већ са Арсеналом, Челсијем и Пари сен Жерменом, али меч са Ливерпулом овог викенда је посебан -  Солскјер може да испише историју у највећем дербију Енглеске.

Уколико освоји макар бод са "црвеним ђаволима", постаће најуспешнији тренер после првих десет утакмица на клупи неког клуба у Премијер лиги, али далеко од тога да Норвежанин у овом тренутку размишља само о краткорочним успесима и резултатима, у мислима су веће ствари...

Све више се прича о томе да би Норвежанин и после истека мандата "вршиоца дужности" на крају сезоне могао да остане у клубу, подршку му је дао и његов сутрашњи ривал Јирген Клоп, који је истакао да се код њега види да "осећа клуб" и да има све оно што је некада имао Сер Алекс Фергусон, код кога је годинама играо и остао у добрим односима.

Штавише, Оле Гунар Солскјер је у клуб довео и Мајка Филана, некадашњег Фергијевог сарадника, а прича се о томе да пензионисани Шкот има много утицаја на тренутне игре Јунајтеда.

Занимљиво је да је о њему на "прессу" говорио и сам Солскјер.

"Фергусон је добродошао да одржи говор пред утакмицу мојим играчим, ако то наравно жели... Знамо колико му је било важно као тренеру да претекне Ливерпул по броју освојених титула. Наши играчи знају шта ова утакмица значи за све у Јунајтеду", навео је млади тренер.

Још од 2013. године није радио познати "Фергијев фен", али би свакако могао да удели савет играчима и Солскјеру пошто је против Ливерпула одиграо чак 64 утакмице и добио 29 дуела...

Норвежанин је дефинитивно препородио екипу и са њима је уписао чак осам победа у Премијер лиги у девет утакмица (25 бодова), у Карабао Купу је прошао три рунде и између осталих избацио Арсенал и Челси, док је доживео само један пораз у Лиги шампиона од ПСЖ-а (2:0).

Видећемо шта може против Ливерпула на Олд Трафорду већ у недељу од 15.05.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар