Ole zvao Fergusona: Održi govor pred Liverpul!

Ser Aleks Ferguson je otišao iz Mančester junajteda, ali dugo nije bio ovoliko "prisutan" i pitao se za igru svog bivšeg kluba. . .

Fudbal 24.02.2019 | 12:00
Ole zvao Fergusona: Održi govor pred Liverpul!
Igrao je već sa Arsenalom, Čelsijem i Pari sen Žermenom, ali meč sa Liverpulom ovog vikenda je poseban -  Solskjer može da ispiše istoriju u najvećem derbiju Engleske.

Ukoliko osvoji makar bod sa "crvenim đavolima", postaće najuspešniji trener posle prvih deset utakmica na klupi nekog kluba u Premijer ligi, ali daleko od toga da Norvežanin u ovom trenutku razmišlja samo o kratkoročnim uspesima i rezultatima, u mislima su veće stvari...

Sve više se priča o tome da bi Norvežanin i posle isteka mandata "vršioca dužnosti" na kraju sezone mogao da ostane u klubu, podršku mu je dao i njegov sutrašnji rival Jirgen Klop, koji je istakao da se kod njega vidi da "oseća klub" i da ima sve ono što je nekada imao Ser Aleks Ferguson, kod koga je godinama igrao i ostao u dobrim odnosima.

Štaviše, Ole Gunar Solskjer je u klub doveo i Majka Filana, nekadašnjeg Fergijevog saradnika, a priča se o tome da penzionisani Škot ima mnogo uticaja na trenutne igre Junajteda.

Zanimljivo je da je o njemu na "pressu" govorio i sam Solskjer.

"Ferguson je dobrodošao da održi govor pred utakmicu mojim igračim, ako to naravno želi... Znamo koliko mu je bilo važno kao treneru da pretekne Liverpul po broju osvojenih titula. Naši igrači znaju šta ova utakmica znači za sve u Junajtedu", naveo je mladi trener.

Još od 2013. godine nije radio poznati "Fergijev fen", ali bi svakako mogao da udeli savet igračima i Solskjeru pošto je protiv Liverpula odigrao čak 64 utakmice i dobio 29 duela...

Norvežanin je definitivno preporodio ekipu i sa njima je upisao čak osam pobeda u Premijer ligi u devet utakmica (25 bodova), u Karabao Kupu je prošao tri runde i između ostalih izbacio Arsenal i Čelsi, dok je doživeo samo jedan poraz u Ligi šampiona od PSŽ-a (2:0).

Videćemo šta može protiv Liverpula na Old Trafordu već u nedelju od 15.05.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar