СЛС: Младост поправљала просек - "петарда" с Бачком!

Младост лако са Бачком, Шапчани до бода у Земуну.  Фудбалери Младости из Лучана су без већих проблема забележили победу у 23. колу Суперлиге.  Најубедљивија победа Младости у Суперлиги! На мечевима у Земуну и у Крушевцу није било голова, али је зато Младост "поправљала" просек голова против Бачке.  Земун четири месеца без победе! Екипа Дејана Ђурђевића није успела да пробије бедем испред гола Мачве - 0:0.

Фудбал 23.02.2019 | 18:50
СЛС: Младост поправљала просек - "петарда" с Бачком!
Лучанци су на свом стадиону били бољи од екипе Бачке из Бачке Паланке (5:0), а утакмицу је обележио двоструки стрелац Александар Пејовић.

Он је у 11. минуту постигао водећи гол за домаћи тим и то из пенала, да би потом другу прилику да савлада голмана гостију са 11 метара имао у 37. минуту, међутим, тада није био успешан. Ипак, добро је реаговао на одбјену лопту и тако је Младост повела са 2:0. 

У наставку, нова три поготка. Милан Бојовић је у 57. минуту отклонио практично све дилеме око победника сусрета, да би десет минута касније на 4:0 повисио Предраг Павловић. 

Коначно, у првом минуту надокнаде у стрелце се уписао и Милош Ристић који је одлично реаговао после асистенције од стране Јанка Тумбасевића. 

У Земуну су се пре тога састали Земун и Манчва из Шапца, али на том сусрету није било голова. 

Такође голова није било ни у Крушевцу где су снаге одмерили Напредак и Спартак из Суботице.

Мало по мало и Младост из Лучана је на деоби четвртог места Суперлиге!

Екипа Ненада Миловановића остварила је и другу победу овог пролећа пошто је пред својом публиком убедљиво надиграла Бачку 5:0 (2:0), па су се тако с 39 бодова изједначили на табели с Чукаричким од кога имају утакмицу више, а који ће на терен у недељу против Вождовца.

Заслужни за победу били су Александар Пејовић, стрелац два гола у првом полувремену у 11. и 37. минуту, с тим да је други погодак забележио након промашеног једанаестерца, односно прекаљени центарфор Милан Бојовић (57') на пас годину дана старијег Предрага Павловића, да би двојица фудбалера Младости заменила улоге код четвртог поготка на мечу (67').

Да у Лучанима "пукне петарда" побринуо се Милош Ристић у надокнади времена.

Ово је њихова и најубедљивија победа од када се такмиче у Суперлиги Србије, а сезону каријере игра везиста Александар Пејовић који је ове сезоне постигао већ девет голова.

За разлику од Лучанаца, остали тимови Суперлиге, бар у првим поподневним мечевима, нису били уопште расположени. Тако смо реми без голова видели у дуелу Земуна и Мачве, а потом и сат времена касније исти резултат виђен је и на сусрету Напретка и Спартака.

Земунове муке се настављају. Победе у Горњој Вароши нема још од краја октобра прошле године када је савладан Вождовац или укупно 10 везаних утакмица у Суперлиги, а данас је капитулацију избегла и Мачва - 0:0.

Екипа Дејана Ђурђевића је имала више од игре, већи број изразитих прилика, али жељеног резултата није било, па је домаћин на крају морао да се задовољи поделом плена.

Стратег Земунаца је у другом полувремену покушао да промени ситуацију увођењем Илића и Јањића, а последњи адут у финишу био је и Дејан Видић, али ни то није донело жељени резултат.

Екипа Дарка Тешовића је била прилично чврста и одговорна у дефанзиви, али са друге стране и не превише опасна пред голом Марка Милошевића, па је освајање једног бода представљало максималан домет за Шапчане у овој утакмици, због чега свакако нису незадовољни, с обзиром су на 10. месту са шест бодова више од данашњег ривала.

ПАРОВИ И РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА:

Земун - Мачва 0:0

Младост Лучани - Бачка 5:0 (2:0)
/Пејовић 11, 37, Бојовић 57, Павловић 67, Ристић 90+1/

Напредак - Спартак Суботица 0:0

Радник - Црвена звезда 17.00 (ТВ Арена Спорт 1)
Партизан - Пролетер 19.00 (ТВ Арена Спорт 1)

недеља

Чукарички - Вождовац 13.00 (ТВ Арена Спорт 1)
Рад - Динамо Врање 14.00

одиграно у петак:

Војводина - Раднички 0:1 (0:0)
/Панков 47/

ТАБЕЛА: Црвена звезда (-1) 62, Раднички 56, Партизан (-1) 47, Чукарички (-1) 39, Младост 39, Напредак 34, Пролетер (-1) 29, Радник (-1) 29, Војводина 28, Мачва 23, Вождовац (-1) 22, Спартак 20, Бачка 18, Рад (-1) 17, Земун 17, Динамо (-1) 13.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар