SLS: Mladost popravljala prosek - "petarda" s Bačkom!

Mladost lako sa Bačkom, Šapčani do boda u Zemunu.  Fudbaleri Mladosti iz Lučana su bez većih problema zabeležili pobedu u 23. kolu Superlige.  Najubedljivija pobeda Mladosti u Superligi! Na mečevima u Zemunu i u Kruševcu nije bilo golova, ali je zato Mladost "popravljala" prosek golova protiv Bačke.  Zemun četiri meseca bez pobede! Ekipa Dejana Đurđevića nije uspela da probije bedem ispred gola Mačve - 0:0.

Fudbal 23.02.2019 | 18:50
SLS: Mladost popravljala prosek - "petarda" s Bačkom!
Lučanci su na svom stadionu bili bolji od ekipe Bačke iz Bačke Palanke (5:0), a utakmicu je obeležio dvostruki strelac Aleksandar Pejović.

On je u 11. minutu postigao vodeći gol za domaći tim i to iz penala, da bi potom drugu priliku da savlada golmana gostiju sa 11 metara imao u 37. minutu, međutim, tada nije bio uspešan. Ipak, dobro je reagovao na odbjenu loptu i tako je Mladost povela sa 2:0. 

U nastavku, nova tri pogotka. Milan Bojović je u 57. minutu otklonio praktično sve dileme oko pobednika susreta, da bi deset minuta kasnije na 4:0 povisio Predrag Pavlović. 

Konačno, u prvom minutu nadoknade u strelce se upisao i Miloš Ristić koji je odlično reagovao posle asistencije od strane Janka Tumbasevića. 

U Zemunu su se pre toga sastali Zemun i Mančva iz Šapca, ali na tom susretu nije bilo golova. 

Takođe golova nije bilo ni u Kruševcu gde su snage odmerili Napredak i Spartak iz Subotice.

Malo po malo i Mladost iz Lučana je na deobi četvrtog mesta Superlige!

Ekipa Nenada Milovanovića ostvarila je i drugu pobedu ovog proleća pošto je pred svojom publikom ubedljivo nadigrala Bačku 5:0 (2:0), pa su se tako s 39 bodova izjednačili na tabeli s Čukaričkim od koga imaju utakmicu više, a koji će na teren u nedelju protiv Voždovca.

Zaslužni za pobedu bili su Aleksandar Pejović, strelac dva gola u prvom poluvremenu u 11. i 37. minutu, s tim da je drugi pogodak zabeležio nakon promašenog jedanaesterca, odnosno prekaljeni centarfor Milan Bojović (57') na pas godinu dana starijeg Predraga Pavlovića, da bi dvojica fudbalera Mladosti zamenila uloge kod četvrtog pogotka na meču (67').

Da u Lučanima "pukne petarda" pobrinuo se Miloš Ristić u nadoknadi vremena.

Ovo je njihova i najubedljivija pobeda od kada se takmiče u Superligi Srbije, a sezonu karijere igra vezista Aleksandar Pejović koji je ove sezone postigao već devet golova.

Za razliku od Lučanaca, ostali timovi Superlige, bar u prvim popodnevnim mečevima, nisu bili uopšte raspoloženi. Tako smo remi bez golova videli u duelu Zemuna i Mačve, a potom i sat vremena kasnije isti rezultat viđen je i na susretu Napretka i Spartaka.

Zemunove muke se nastavljaju. Pobede u Gornjoj Varoši nema još od kraja oktobra prošle godine kada je savladan Voždovac ili ukupno 10 vezanih utakmica u Superligi, a danas je kapitulaciju izbegla i Mačva - 0:0.

Ekipa Dejana Đurđevića je imala više od igre, veći broj izrazitih prilika, ali željenog rezultata nije bilo, pa je domaćin na kraju morao da se zadovolji podelom plena.

Strateg Zemunaca je u drugom poluvremenu pokušao da promeni situaciju uvođenjem Ilića i Janjića, a poslednji adut u finišu bio je i Dejan Vidić, ali ni to nije donelo željeni rezultat.

Ekipa Darka Tešovića je bila prilično čvrsta i odgovorna u defanzivi, ali sa druge strane i ne previše opasna pred golom Marka Miloševića, pa je osvajanje jednog boda predstavljalo maksimalan domet za Šapčane u ovoj utakmici, zbog čega svakako nisu nezadovoljni, s obzirom su na 10. mestu sa šest bodova više od današnjeg rivala.

PAROVI I REZULTATI 23. KOLA:

Zemun - Mačva 0:0

Mladost Lučani - Bačka 5:0 (2:0)
/Pejović 11, 37, Bojović 57, Pavlović 67, Ristić 90+1/

Napredak - Spartak Subotica 0:0

Radnik - Crvena zvezda 17.00 (TV Arena Sport 1)
Partizan - Proleter 19.00 (TV Arena Sport 1)

nedelja

Čukarički - Voždovac 13.00 (TV Arena Sport 1)
Rad - Dinamo Vranje 14.00

odigrano u petak:

Vojvodina - Radnički 0:1 (0:0)
/Pankov 47/

TABELA: Crvena zvezda (-1) 62, Radnički 56, Partizan (-1) 47, Čukarički (-1) 39, Mladost 39, Napredak 34, Proleter (-1) 29, Radnik (-1) 29, Vojvodina 28, Mačva 23, Voždovac (-1) 22, Spartak 20, Bačka 18, Rad (-1) 17, Zemun 17, Dinamo (-1) 13.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar