До прије годину дана у Првој лиги Аустрије, а сад...

Сад обара два рекорда: Њукасл за ново бразилско чудо даје 60. 000. 000 евра! После десет голова и шест асистенција у дресу Хофа.

Фудбал 26.02.2019 | 08:00
До прије годину дана у Првој лиги Аустрије, а сад...
До прошлог лета анонимус, а у наредном можда уздрма светску фудбалску пијацу. Бразилац Жоелинтон је пред вратима Њукасла и како јављају немачки медији у јуну ће прећи на Сент Џејм парку у послу вредном чак 60.000.000 евра.

Можда и превише, ако се зна да Свраке ретко кад издвајају огроман новац за појачања. Штавише, њихов рекордни трансфер био је потпис Мајка Овена из мадридског Реала још 2005. године за 25.000.000 евра, тако да би центарфор Хофенхајма обојио клупски рекорд и постао најплаћењи играч Сврака свих времена.

Наводно, Рафаел Бенитез је одушевљен способностима 22-годишњег шпица и по сваку цену га жели у свом тиму. Играч је наводно дао реч да се сели у Енглеску, обављено је неколико рунди разговора са Хофом, а све би требало да буде пренето на папир колико наредне седмице. У том случају Њукасл би добио вредно појачање за наредну сезону, али…

Није мали број случајева да се већ виђени посао искомпликује. Нарочито услед информације немачких медија да Жоелинтона његов садашњи тренер Јулијан Наглесман – под чијом палицом је експлодирао по повратку са позајмице беччком Рапиду – жели да га одведе у РБ Лајпциг. Нагелсман већ има потписан уговор са Лајпцигом, на лето ће заменити Ралфа Рангника (враћа се у директорску фотељу) и логично је што жели да поведе са собом стрелца десет и асистента за осам голова ове сезоне. Посебно ако Тимо Вернер напусти Црвеног бика, што је, наводно, већ решена ствар.

С друге стране, Лајпциг не може новчано да парира Њукаслу. Или, може, али свакако није спреман да се размеће финансијама, док код Енглеза све може. Уколико уплати 60.000.000 евра постаће Жоелинтон и најскупље продат фудбалер Хофа свих времена, свргнуће са првог места Роберта Фирмина који је 2015. потписао за Ливерпул за 41.000.000 евра. Занимљиво, заступа их иста агенција.

Још нешто: уме Хофенхајм да погоди са Бразицима. И да лепо на њима заради, о чему сведоче, пре Фирмина, примери Луиза Густава и Карлоса Едуарда, чији су трансфери у Бајерн и Рубин вредели 17.000.000, односно 20.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар