Do prije godinu dana u Prvoj ligi Austrije, a sad...

Sad obara dva rekorda: Njukasl za novo brazilsko čudo daje 60. 000. 000 evra! Posle deset golova i šest asistencija u dresu Hofa.

Fudbal 26.02.2019 | 08:00
Do prije godinu dana u Prvoj ligi Austrije, a sad...
Do prošlog leta anonimus, a u narednom možda uzdrma svetsku fudbalsku pijacu. Brazilac Žoelinton je pred vratima Njukasla i kako javljaju nemački mediji u junu će preći na Sent Džejm parku u poslu vrednom čak 60.000.000 evra.

Možda i previše, ako se zna da Svrake retko kad izdvajaju ogroman novac za pojačanja. Štaviše, njihov rekordni transfer bio je potpis Majka Ovena iz madridskog Reala još 2005. godine za 25.000.000 evra, tako da bi centarfor Hofenhajma obojio klupski rekord i postao najplaćenji igrač Svraka svih vremena.

Navodno, Rafael Benitez je oduševljen sposobnostima 22-godišnjeg špica i po svaku cenu ga želi u svom timu. Igrač je navodno dao reč da se seli u Englesku, obavljeno je nekoliko rundi razgovora sa Hofom, a sve bi trebalo da bude preneto na papir koliko naredne sedmice. U tom slučaju Njukasl bi dobio vredno pojačanje za narednu sezonu, ali…

Nije mali broj slučajeva da se već viđeni posao iskomplikuje. Naročito usled informacije nemačkih medija da Žoelintona njegov sadašnji trener Julijan Naglesman – pod čijom palicom je eksplodirao po povratku sa pozajmice beččkom Rapidu – želi da ga odvede u RB Lajpcig. Nagelsman već ima potpisan ugovor sa Lajpcigom, na leto će zameniti Ralfa Rangnika (vraća se u direktorsku fotelju) i logično je što želi da povede sa sobom strelca deset i asistenta za osam golova ove sezone. Posebno ako Timo Verner napusti Crvenog bika, što je, navodno, već rešena stvar.

S druge strane, Lajpcig ne može novčano da parira Njukaslu. Ili, može, ali svakako nije spreman da se razmeće finansijama, dok kod Engleza sve može. Ukoliko uplati 60.000.000 evra postaće Žoelinton i najskuplje prodat fudbaler Hofa svih vremena, svrgnuće sa prvog mesta Roberta Firmina koji je 2015. potpisao za Liverpul za 41.000.000 evra. Zanimljivo, zastupa ih ista agencija.

Još nešto: ume Hofenhajm da pogodi sa Brazicima. I da lepo na njima zaradi, o čemu svedoče, pre Firmina, primeri Luiza Gustava i Karlosa Eduarda, čiji su transferi u Bajern i Rubin vredeli 17.000.000, odnosno 20.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar