Хуманост: Љекари без граница

Ивана и Иван Ђурић су љекари опште медицине, брачни пар и родитељи две дјевојчице. Осим тих важних улога са друштвом из дјетињства и истог краја осмислили су своју интернет страницу.

Србија 23.02.2019 | 17:56
Хуманост: Љекари без граница
– Циљ нам је да мало више упознамо наше људе са медицином и са оним од чега болују и како да на најбољи начин сачувају своје здравље – каже Ивана Церовина Ђурић.

Нема лијечења преко интернета, тај посао је ипак за ординацију, кажу, али стручни савјет и објашњења су драгоцјени свакоме. 

Питања су најразличитија – од тога како са ураслим ноктом до анксиозности, а најчитанији текстови су о ММР вакцини, лијековима и алкохолу, физичкој активности и крвном притиску. Дневно им стиже и десетак питања на која ово двоје љекара одговарају.

– Стварно се трудимо да у року од 24 часа свима одговоримо. Стижу нам и преко Инстаграма питања и преко Фејсбука, али и преко самог сајта – истиче Иван Ђурић.

Администратор странице је њихов друг Милан и он је задовољан успјехом блога и странице која има 20.000 прегледа, а Василије, веб дизјанер, додаје да би требало још да раде на комуникацији и идејама.

Ови млади људи, попут правих народних учитеља здравља, своје слободно вријеме посвећују пацијентима. Преко интернета шире знање и на популаран и разумљив начин читаоце упућују како да ријеше своје изазове са здрављем, али и како да га сачувају и предупреде болест, пише Блиц.

(Блиц)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Педја

23.02.2019 17:25

Хвала Вам добри људи!!

ОДГОВОРИТЕ