Humanost: Ljekari bez granica

Ivana i Ivan Đurić su ljekari opšte medicine, bračni par i roditelji dve djevojčice. Osim tih važnih uloga sa društvom iz djetinjstva i istog kraja osmislili su svoju internet stranicu.

Srbija 23.02.2019 | 17:56
Humanost: Ljekari bez granica
– Cilj nam je da malo više upoznamo naše ljude sa medicinom i sa onim od čega boluju i kako da na najbolji način sačuvaju svoje zdravlje – kaže Ivana Cerovina Đurić.

Nema liječenja preko interneta, taj posao je ipak za ordinaciju, kažu, ali stručni savjet i objašnjenja su dragocjeni svakome. 

Pitanja su najrazličitija – od toga kako sa uraslim noktom do anksioznosti, a najčitaniji tekstovi su o MMR vakcini, lijekovima i alkoholu, fizičkoj aktivnosti i krvnom pritisku. Dnevno im stiže i desetak pitanja na koja ovo dvoje ljekara odgovaraju.

– Stvarno se trudimo da u roku od 24 časa svima odgovorimo. Stižu nam i preko Instagrama pitanja i preko Fejsbuka, ali i preko samog sajta – ističe Ivan Đurić.

Administrator stranice je njihov drug Milan i on je zadovoljan uspjehom bloga i stranice koja ima 20.000 pregleda, a Vasilije, veb dizjaner, dodaje da bi trebalo još da rade na komunikaciji i idejama.

Ovi mladi ljudi, poput pravih narodnih učitelja zdravlja, svoje slobodno vrijeme posvećuju pacijentima. Preko interneta šire znanje i na popularan i razumljiv način čitaoce upućuju kako da riješe svoje izazove sa zdravljem, ali i kako da ga sačuvaju i preduprede bolest, piše Blic.

(Blic)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pedja

23.02.2019 17:25

Hvala Vam dobri ljudi!!

ODGOVORITE