Росић: Напуштам национални тим!

Српски одбојкаш, Никола Росић, одлучио је да се опрости од играња у националном дресу.  Легендарни Никола Росић напустио репрезентацију: Србијо, хвала ти на свему! Наша репрезентација остаје без једног од најбитнијих чланова.  

Остали спортови 23.02.2019 | 20:30
Росић: Напуштам национални тим!
Када неко у репрезентативним селекцијама своје земље проведе скоро 20 година, за А тима одигра преко 200 утакмица током 14 година и освоји гомилу медаља, тај не може да буде ништа друго него легенда те репрезентације.

А баш то је у српској одбојци постао Никола Росић. Дугогодишњи либеро српске репрезентације је решио да каже „крај“ и да у 34. години заврши са репрезентативном каријером. Члан румунског ЋСМ-а се преко друштвених мрежа обратио јавности и саопштио да је завршио са играма у репрезентацији.

Он је веома емотивну поруку оставио на друштвеним мрежама, а свој последњи меч у дресу националне селекције, Росић је одиграо на Светском првенству у Италији 2018. године, када је у мечу за бронзану медаљу репрезентација САД била боља од Србије.

"Драги пријатељи, 

После пуно размисљања и разговора са мојом породицом морао сам да донесем теску, ако не и најтежу одлуку у животу, да напустим национални тим...У репрезентацију Србије сам ушао са 16 година и поносан сам на то што сам имао част да одрастам и делим много емоција са саиграчима, да се свакој наредној акцији и сваком лету радујем свестан да ћу имати прилику да се борим за своју земљу...Кад сам почињао нисам ни сањао да ћу бранити боје своје земље у чак 212 утакмица и освојити толико медаља", поручио је Росић. 

Потом је наставио: 

"Жао ми је што више нећу имати прилику да обучем дрес репрезентације и са другим момцима “изгарам" на терену као што смо увек и чинили...Неизмерну захвалност дугујем мојој породици и пријатељима, на подршци коју су ми давали свих ових година , били уз мене на свакој утакмици, тренингу...стручном штабу и саиграчима, на свим моментима које смо проживели заједно...некада није било лако, али смо знали за шта се боримо у сваком тренутку...Вама навијачима на подршци и енергији коју сте нам давали да увек извучемо максимум и боримо се за место на подијуму...Дошао је тренутак да се опростим од националног дреса и постанем навијач број један, да се наставе успеси репрезентације и низ освајања медаља...Хвала ти Србијо на свим емоцијама!" 

Росићева каријера траје од сезоне 1999/2000 када је почео у београдском Партизану, потом је бранио боје Будванске Ривијере, Моерса, Фридрихшафена и Лугана, а тренутно наступа у румунском Томису.

За Србију је дебитовао давне 2005. године, тада као резерва Милану Самарџићу, а убрзо после тога се зацементирао на позицији стартног либера. Са Србијом је освојио злато на ЕП 2011. године и две бронзе на европским смотрама 2013. и 2017. године. Има и освојену бронзу са Светског првенства 2010. године. Колекцију употпуњују злато (2016.) и сребро (2015.) у Светској лиги. Био је и учесник Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар