Претежно сунчано вријеме у БиХ

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати претежно сунчано, али хладно вријеме уз јак, на моменте и олујни вјетар.

Босна и Херцеговина 23.02.2019 | 09:04
Претежно сунчано вријеме у БиХ
Током дана на сјеверу ће дувати јак сјеверни вјетар. На планинама и на југу очекује се да удари вјетра буду већи од 65 километара на час, а понегдје на том подручју и до 90 километара на час, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јак вјетар ће додатно стварати осјећај хладноће, посебно на планинама и у Херцеговини, али се према вечери очекује његово слабљење.

Највиша дневна температура ваздуха од минус један до четири, на планинама око минус шест степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава претежно облачно вријеме са слабим снијегом у централним и источним подручјима, док је у Херцеговини претежно сунчано.

Температура ваздуха јутрос је у свим крајевима била испод нуле. На Бјелашници је у 7.00 часова измјерено минус 20 степени, на Чемерну минус 14, у Калиновику минус 12, на Сокоцу и на Иван Седлу минус 11, у Гацку минус десет степени Целзијусових.

На Мраковици је било минус девет, у Сарајеву и Ливну минус осам, у Источном сарајеву, Мркоњић Граду, Сребреници и Бугојну минус седам, у Шипову и Тузли минус шест, у Рудом минус пет, у Бањалуци, Бијељини, Добоју, Зворнику, Вишеграду, Билећи, Крупи на Уни, Рибнику, Градачцу и Санском Мосту минус четири, у Приједору, Требињу, Српцу и Широком Бријегу минус три, у Новом Граду, Бихаћу и Грудама минус два и у Мостару минус један степен Целзијусов.

Висина снијега на Хан Пијеску јутрос износи 51 центиметар, на Чемерну 35, а на Сокоцу два центриметра.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар