БЕЛ. Генту дерби против Стандарда!

Гентов притисак на Андерлехт пред дерби са Брижом! Стандард не уме на гостовањима.

Фудбал 22.02.2019 | 23:06
БЕЛ. Генту дерби против Стандарда!
Један великан белгијског фудбала је на коленима, другом се спрема гиљотина ако не одговори изазову, а Гент је управо појачао притисак на Андерлехт уочи дербија са Клуб Брижом, пошто је у премијерном мечу 27. кола Про лиге савладао Стандард са 2:1.

Гент је тако сустигао Андерлехт на коти од 41 освојеног бода, па би евентуална победа Брижа у Бриселу  оставила најтрофејнији клуб Белгије да у последња три кола јури пласман у плеј-оф. Од титуле се суштински већ опростио, али Андерлехт у плеј-ауту?! То је већ срамота за клуб и новог власника Марка Кукеа, који је уочи почетка сезоне обећавао куле и градове.

На страну сад Андерлехт, Стандард се већ годинама мучи са газдама којима фудбал баш и није јача страна, па овај резултат и није посебно изненађење. Штавише, после голова Александра Серлота и Дилана Брона срећа је да још нека лопта није завршила у мрежи тима из Лијежа. Много изугбљених лопти, одсечени нападачи... Није то изгледало како треба. Утешни погодак на крају не мења утисак. На последња три гостовања Стандарда само један бод.

Поменућемо и да је наш Милош Косановић ушао на полувремену да вади кестење из ватре, али ни наставак утакмице није донео бољитак у игри гостујуће екипе.

БЕЛГИЈА 1 - 27. КОЛО:

Петак

Гент  - Стандард 2:1 (2:0)
/Серлот 39, Брон 43 - Емон 90/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар