BEL. Gentu derbi protiv Standarda!

Gentov pritisak na Anderleht pred derbi sa Brižom! Standard ne ume na gostovanjima.

Fudbal 22.02.2019 | 23:06
BEL. Gentu derbi protiv Standarda!
Jedan velikan belgijskog fudbala je na kolenima, drugom se sprema giljotina ako ne odgovori izazovu, a Gent je upravo pojačao pritisak na Anderleht uoči derbija sa Klub Brižom, pošto je u premijernom meču 27. kola Pro lige savladao Standard sa 2:1.

Gent je tako sustigao Anderleht na koti od 41 osvojenog boda, pa bi eventualna pobeda Briža u Briselu  ostavila najtrofejniji klub Belgije da u poslednja tri kola juri plasman u plej-of. Od titule se suštinski već oprostio, ali Anderleht u plej-autu?! To je već sramota za klub i novog vlasnika Marka Kukea, koji je uoči početka sezone obećavao kule i gradove.

Na stranu sad Anderleht, Standard se već godinama muči sa gazdama kojima fudbal baš i nije jača strana, pa ovaj rezultat i nije posebno iznenađenje. Štaviše, posle golova Aleksandra Serlota i Dilana Brona sreća je da još neka lopta nije završila u mreži tima iz Liježa. Mnogo izugbljenih lopti, odsečeni napadači... Nije to izgledalo kako treba. Utešni pogodak na kraju ne menja utisak. Na poslednja tri gostovanja Standarda samo jedan bod.

Pomenućemo i da je naš Miloš Kosanović ušao na poluvremenu da vadi kestenje iz vatre, ali ni nastavak utakmice nije doneo boljitak u igri gostujuće ekipe.

BELGIJA 1 - 27. KOLO:

Petak

Gent  - Standard 2:1 (2:0)
/Serlot 39, Bron 43 - Emon 90/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar