ИТА: Пјонтек не стаје! Трећа побједа заредом Милана!

Фудбалери Милана победили су Емполи са 3:0 у 25. колу Серије А.  Пјонтек "пробудио" Милан! Милан је на отварању 25. кола Серије А тек у другом полувремену "сломио" Емполи (3:0) и опет је један од главних актера био Пољак, Кшиштоф Пјонтек.  Пјонтек 007! Пољско чудо даље решета, Милан изгледа баш фино. . .

Фудбал 22.02.2019 | 22:52
ИТА: Пјонтек не стаје! Трећа побједа заредом Милана!
Изабраници Ђенара Гатуза остварили су трећу победу заредом, а укупно 12. ове сезоне у најјачем италијанском фудбалском такмичењу.

Стрелац за "росонере" био је сјајни Кшиштоф Пјонтек, који је у 49. минуту погодио на асистенцију Хакана Чалханолуа. Ово је био седми гол у само пет утакмица.

Пјонтек је започео, а потом су наставили Кеси и Кастиљехо, који су голове постизали у 51, односно 67. минуту. Емполи је био потпуно немоћан и Милан је заслужено славио.

Славни клуб налази се на четвртом месту са 45 бодова, док је Емполи седамнаести са 21.

Милан у наредном колу чека Сасуоло, док ће Емполи угостити Парму.

Милан је наставио серију одличних резултата! 

И поново је једну од главних улога имао пољски голгетер Кшиштоф Пјонтек, који је постигао погодак и у дуелу са најслабијим гостом у Серији А.

Изабраници Ђенара Гатуза су отпор гостију у 25. колу сломили тек у других 45 минута и то на самом почетку када су за два минута Кшиштоф Пјонтек и Франк Кеси постигли два гола, а трећи узастопни тријумф овјерио је Саму Кастиљехо којим је Милан наставио поход ка пласман у Лигу шампиона, гдје га није било пуних пет година.

Пјонтек се међутим није "видио" у првом полувремену, али је "начео" госте из своје прве прилике и постигао свој 18. гол ове сезоне у Серији А.

Турчин Хакан Чалханоглу је примио лопту по десној страни и пронашао пољског голгетера на 11 метара, а Пјонтек погодио за вођство - 1:0.

Био је то Пољаков седми гол за Милан на петом наступу у црвено-црном дресу, укључујући и меч Копа Италије са Наполијем, откако је стигао на "Сан Сиро" из Ђенове за суму од тридесетак милиона евра. Ако гледамо само првенствене дуеле, посљедњи играч који је давао голове за Милан у четири узастопна двобоја био је Оливер Бирхоф.

Два минута касније, питање побједника је било ријешено... Саму Кастиљехо је "спојио" Франка Кесија са голманом гостију, а фудбалер из Обале Слоноваче мајсторски поткопао лопту - 2:0.

Печат на 12. побједу ове сезоне за Милан ставио је Кастиљехо у 67. минуту након новог центаршута по десној страни који је овог пута упутио Андреа Конти.

"Росонери" су постигли у петак увече још два поготка, један у првом, а други у другом дијелу, али су оправдано поништени након прегледавања ВАР-а. Стријелац првог у 10. минуту био је Бразилац Лукас Пакета, а другог Фабио Борини у 78. минуту, међутим, судија Пјеро Ђакомели консултовао је видео технологију и оба пута установио недозвољене позиције.

Једину шансу Емполи је имао преко репрезентативца Босне и Херцеговине Раде Крунића, који је солидно одиграо свих 90 минута.

Пјонтекоманија се наставља. Еуфорија у Милану не попушта, све је у знаку момка који је стигао из Ђенове ове зиме и за врло кратко време показао да су Росонери направили један од најбољих послова у 21. веку. Емполи се добро држао 45 минута, успевао да се одбрани доста лако, али када је Ђенаро Гатузо подвукнуо у свлачионици и разбудио своје летаргичне момке, дилеме око победника решене су за тили час. У размаку од два минута, Кшиштоф Пјонтек и Франк Кеси постигли су два гола, оверили трећу у низу и наставии да гурају Милан ка Лиги шампиона - 3:0. 

На трећој утакмици заредом Миланези су постигли три гола и то је оно што сигурно храбри навијаче, а посебноГатуза. Других 45 минута против Емполија репрезентативни су пример како Росонери треба да играју. Када би у све то свој удео уградио још и Пакета, у коме има резерви за "извоз", овај тим деловао врло, врло озбиљно.

Али тема број један и после овог меча биће Пјонтек. Седми гол постигао је млади Пољак у 49. минуту, за вођство Милана. Реализација готово савршена. Био је то његов 10. ударац ка голу ривала откако је стигао из Ђенове... Поређења ради, за целу полусезону Гонзало Игуаин постигао је осам погодака.

Занимљив је сигурно и податак да је Пјонтек први играч још од Оливера Бирофа (1998) који је успео да постигне погодак на свакој од прве четири утакмице у дресу Милана. 

Кшиштоф Пјонтек рано је напустио игру, већ у 69. минуту. Да није било тако можда бисмо видели још који његов погодак. Овако - једна шанса, један гол. Реализација 100 одсто. На претходном мечу против у Бергаму било је 2/2. Дакле на две последње утакмице све што је шутнуо ка голу ривала - ушло је.  

Нису, међутим, само Пјонтекови голови разлог за пуно срце Миланиста. Бакајоко је постао константан,Саму Кастиљехо пружио једну од најбољих партија откако је стигао у клуб, Андреа Конти уписао нову асистенцију, Кеси постигао први гол у 2019, Чалханоглу на моменте личио на оног Чалханоглуа из Бундеслиге. А не заборавите, Сусо тек треба да се врати.

И изнад свега - самопоуздање. Није било на оваквом нивоу још од давних дана на Сан Сиру. Видело се то јасно приликом свих продора Кастиљеха, оног додавања за Кесија и његовог боцкања преко голмана, па паса Контија за 3:0.  

Успео је на крају и Фабио Борини да се упише у стрелце, али је његов погодак поништен, баш као и Пакетинна старту утакмице, негде у 10. минуту.

Треба поменути да је пре свих голова Милана, на самом старту другог дела, Раде Крунић имао идеалну шансу да доведе свој тим до предности. Лоше је тукао из повољне позиције. Да је погодио, Милан би био на много већим искушењима...

Гатузова чета кроз четири дана игра куп утакмицу са Лацијем. После тога следи им Сасуоло, па гостовање Кјеву. Уколико остану у серији победа Росонери ће без сумње дерби са Интером дочекати као фаворити...  

СЕРИЈА А, 25. КОЛО

Милан - Емполи 3:0 (0:0)
/Пјонтек 49, Кеси 51, Кастиљехо 67/

Субота

Торино - Аталанта (15.00)
Фрозиноне - Рома (20.30)

Недјеља

Сампдорија - Каљари (12.30)

15.00: 
Болоња - Јувентус
Кјево - Ђенова
Сасуоло - СПАЛ
Парма - Наполи (18.00)
Фиорентина - Интер (20.30)

Понедјељак

Лацио - Удинезе (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус 66, Наполи 53, Интер 46, Милан (+1) 45, Рома 41, Аталанта 38, Лацио 38, Фиорентина 35, Торино 35, Сампдорија 33, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 28, Каљари 24, Удинезе 22, СПАЛ 22, Емполи (+1) 21, Болоња 18, Фрозиноне 16, Кјево* 9.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар