ITA: Pjontek ne staje! Treća pobjeda zaredom Milana!

Fudbaleri Milana pobedili su Empoli sa 3:0 u 25. kolu Serije A.  Pjontek "probudio" Milan! Milan je na otvaranju 25. kola Serije A tek u drugom poluvremenu "slomio" Empoli (3:0) i opet je jedan od glavnih aktera bio Poljak, Kšištof Pjontek.  Pjontek 007! Poljsko čudo dalje rešeta, Milan izgleda baš fino. . .

Fudbal 22.02.2019 | 22:52
ITA: Pjontek ne staje! Treća pobjeda zaredom Milana!
Izabranici Đenara Gatuza ostvarili su treću pobedu zaredom, a ukupno 12. ove sezone u najjačem italijanskom fudbalskom takmičenju.

Strelac za "rosonere" bio je sjajni Kšištof Pjontek, koji je u 49. minutu pogodio na asistenciju Hakana Čalhanolua. Ovo je bio sedmi gol u samo pet utakmica.

Pjontek je započeo, a potom su nastavili Kesi i Kastiljeho, koji su golove postizali u 51, odnosno 67. minutu. Empoli je bio potpuno nemoćan i Milan je zasluženo slavio.

Slavni klub nalazi se na četvrtom mestu sa 45 bodova, dok je Empoli sedamnaesti sa 21.

Milan u narednom kolu čeka Sasuolo, dok će Empoli ugostiti Parmu.

Milan je nastavio seriju odličnih rezultata! 

I ponovo je jednu od glavnih uloga imao poljski golgeter Kšištof Pjontek, koji je postigao pogodak i u duelu sa najslabijim gostom u Seriji A.

Izabranici Đenara Gatuza su otpor gostiju u 25. kolu slomili tek u drugih 45 minuta i to na samom početku kada su za dva minuta Kšištof Pjontek i Frank Kesi postigli dva gola, a treći uzastopni trijumf ovjerio je Samu Kastiljeho kojim je Milan nastavio pohod ka plasman u Ligu šampiona, gdje ga nije bilo punih pet godina.

Pjontek se međutim nije "vidio" u prvom poluvremenu, ali je "načeo" goste iz svoje prve prilike i postigao svoj 18. gol ove sezone u Seriji A.

Turčin Hakan Čalhanoglu je primio loptu po desnoj strani i pronašao poljskog golgetera na 11 metara, a Pjontek pogodio za vođstvo - 1:0.

Bio je to Poljakov sedmi gol za Milan na petom nastupu u crveno-crnom dresu, uključujući i meč Kopa Italije sa Napolijem, otkako je stigao na "San Siro" iz Đenove za sumu od tridesetak miliona evra. Ako gledamo samo prvenstvene duele, posljednji igrač koji je davao golove za Milan u četiri uzastopna dvoboja bio je Oliver Birhof.

Dva minuta kasnije, pitanje pobjednika je bilo riješeno... Samu Kastiljeho je "spojio" Franka Kesija sa golmanom gostiju, a fudbaler iz Obale Slonovače majstorski potkopao loptu - 2:0.

Pečat na 12. pobjedu ove sezone za Milan stavio je Kastiljeho u 67. minutu nakon novog centaršuta po desnoj strani koji je ovog puta uputio Andrea Konti.

"Rosoneri" su postigli u petak uveče još dva pogotka, jedan u prvom, a drugi u drugom dijelu, ali su opravdano poništeni nakon pregledavanja VAR-a. Strijelac prvog u 10. minutu bio je Brazilac Lukas Paketa, a drugog Fabio Borini u 78. minutu, međutim, sudija Pjero Đakomeli konsultovao je video tehnologiju i oba puta ustanovio nedozvoljene pozicije.

Jedinu šansu Empoli je imao preko reprezentativca Bosne i Hercegovine Rade Krunića, koji je solidno odigrao svih 90 minuta.

Pjontekomanija se nastavlja. Euforija u Milanu ne popušta, sve je u znaku momka koji je stigao iz Đenove ove zime i za vrlo kratko vreme pokazao da su Rosoneri napravili jedan od najboljih poslova u 21. veku. Empoli se dobro držao 45 minuta, uspevao da se odbrani dosta lako, ali kada je Đenaro Gatuzo podvuknuo u svlačionici i razbudio svoje letargične momke, dileme oko pobednika rešene su za tili čas. U razmaku od dva minuta, Kšištof Pjontek i Frank Kesi postigli su dva gola, overili treću u nizu i nastavii da guraju Milan ka Ligi šampiona - 3:0. 

Na trećoj utakmici zaredom Milanezi su postigli tri gola i to je ono što sigurno hrabri navijače, a posebnoGatuza. Drugih 45 minuta protiv Empolija reprezentativni su primer kako Rosoneri treba da igraju. Kada bi u sve to svoj udeo ugradio još i Paketa, u kome ima rezervi za "izvoz", ovaj tim delovao vrlo, vrlo ozbiljno.

Ali tema broj jedan i posle ovog meča biće Pjontek. Sedmi gol postigao je mladi Poljak u 49. minutu, za vođstvo Milana. Realizacija gotovo savršena. Bio je to njegov 10. udarac ka golu rivala otkako je stigao iz Đenove... Poređenja radi, za celu polusezonu Gonzalo Iguain postigao je osam pogodaka.

Zanimljiv je sigurno i podatak da je Pjontek prvi igrač još od Olivera Birofa (1998) koji je uspeo da postigne pogodak na svakoj od prve četiri utakmice u dresu Milana. 

Kšištof Pjontek rano je napustio igru, već u 69. minutu. Da nije bilo tako možda bismo videli još koji njegov pogodak. Ovako - jedna šansa, jedan gol. Realizacija 100 odsto. Na prethodnom meču protiv u Bergamu bilo je 2/2. Dakle na dve poslednje utakmice sve što je šutnuo ka golu rivala - ušlo je.  

Nisu, međutim, samo Pjontekovi golovi razlog za puno srce Milanista. Bakajoko je postao konstantan,Samu Kastiljeho pružio jednu od najboljih partija otkako je stigao u klub, Andrea Konti upisao novu asistenciju, Kesi postigao prvi gol u 2019, Čalhanoglu na momente ličio na onog Čalhanoglua iz Bundeslige. A ne zaboravite, Suso tek treba da se vrati.

I iznad svega - samopouzdanje. Nije bilo na ovakvom nivou još od davnih dana na San Siru. Videlo se to jasno prilikom svih prodora Kastiljeha, onog dodavanja za Kesija i njegovog bockanja preko golmana, pa pasa Kontija za 3:0.  

Uspeo je na kraju i Fabio Borini da se upiše u strelce, ali je njegov pogodak poništen, baš kao i Paketinna startu utakmice, negde u 10. minutu.

Treba pomenuti da je pre svih golova Milana, na samom startu drugog dela, Rade Krunić imao idealnu šansu da dovede svoj tim do prednosti. Loše je tukao iz povoljne pozicije. Da je pogodio, Milan bi bio na mnogo većim iskušenjima...

Gatuzova četa kroz četiri dana igra kup utakmicu sa Lacijem. Posle toga sledi im Sasuolo, pa gostovanje Kjevu. Ukoliko ostanu u seriji pobeda Rosoneri će bez sumnje derbi sa Interom dočekati kao favoriti...  

SERIJA A, 25. KOLO

Milan - Empoli 3:0 (0:0)
/Pjontek 49, Kesi 51, Kastiljeho 67/

Subota

Torino - Atalanta (15.00)
Frozinone - Roma (20.30)

Nedjelja

Sampdorija - Kaljari (12.30)

15.00: 
Bolonja - Juventus
Kjevo - Đenova
Sasuolo - SPAL
Parma - Napoli (18.00)
Fiorentina - Inter (20.30)

Ponedjeljak

Lacio - Udineze (20.30)

TABELA: Juventus 66, Napoli 53, Inter 46, Milan (+1) 45, Roma 41, Atalanta 38, Lacio 38, Fiorentina 35, Torino 35, Sampdorija 33, Sasuolo 30, Parma 29, Đenova 28, Kaljari 24, Udineze 22, SPAL 22, Empoli (+1) 21, Bolonja 18, Frozinone 16, Kjevo* 9.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar