Венгер о Мбапеу: Он је као Пеле!

Некадашњи тренер Арсенала, Арсен Венгер, присетио се како је Килијан Мбапе изгледао када га је први пут видео и поредио је његову игру са чувеним Пелеом.

Фудбал 27.02.2019 | 18:00
Венгер о Мбапеу: Он је као Пеле!
Килијан Мбапе је летос са репрезентацијом Француске постао шампион Света, а у финалу су били бољи од Хрватске, резултатом 4:2. Један од стрелаца у финалу је био и Мбапе и тако је постао тек други тинејџер коме је то пошло за руком.

Ако се питате ко је тај први, да разбијемо мистерију: Пеле. Пеле је као осамнаестогодишњак постигао гол за Бразил у победи над Шведском у финалу, резултатом 5:2 далеке 1958. године.

Сам Пеле је искористио неколико шанси да прокоментарише игре новог чуда од детета, па је и сам потврдио да Мбапе помало и подсећа на њега, па чак и ако питамо француског стручњака који је тренирао Арсенал 22 године.

"Када сам га први пут видео, помислио сам да је то уствари Пеле. Поседује комбинацију брзине, интелигенције и тог опуштеног менталитета који му помаже да се ослободи стреса. То не можете никога да научите. Када је момак светски шампион са 20 година, када освоји две титуле... Или три беше? Шта можемо још да кажемо? Он је фантастичан фудбалер и Француска је срећна што га има". рекао је Арсен Венгер, у интервјуу за ЦНН.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар