Venger o Mbapeu: On je kao Pele!

Nekadašnji trener Arsenala, Arsen Venger, prisetio se kako je Kilijan Mbape izgledao kada ga je prvi put video i poredio je njegovu igru sa čuvenim Peleom.

Fudbal 27.02.2019 | 18:00
Venger o Mbapeu: On je kao Pele!
Kilijan Mbape je letos sa reprezentacijom Francuske postao šampion Sveta, a u finalu su bili bolji od Hrvatske, rezultatom 4:2. Jedan od strelaca u finalu je bio i Mbape i tako je postao tek drugi tinejdžer kome je to pošlo za rukom.

Ako se pitate ko je taj prvi, da razbijemo misteriju: Pele. Pele je kao osamnaestogodišnjak postigao gol za Brazil u pobedi nad Švedskom u finalu, rezultatom 5:2 daleke 1958. godine.

Sam Pele je iskoristio nekoliko šansi da prokomentariše igre novog čuda od deteta, pa je i sam potvrdio da Mbape pomalo i podseća na njega, pa čak i ako pitamo francuskog stručnjaka koji je trenirao Arsenal 22 godine.

"Kada sam ga prvi put video, pomislio sam da je to ustvari Pele. Poseduje kombinaciju brzine, inteligencije i tog opuštenog mentaliteta koji mu pomaže da se oslobodi stresa. To ne možete nikoga da naučite. Kada je momak svetski šampion sa 20 godina, kada osvoji dve titule... Ili tri beše? Šta možemo još da kažemo? On je fantastičan fudbaler i Francuska je srećna što ga ima". rekao je Arsen Venger, u intervjuu za CNN.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar