Умјесто Де Лихта, Фосу-Менсах са Олд Трафорда?!

Ајакс наводно идентификовао играча кога би довео уместо 19-годишњег штопера.

Фудбал 26.02.2019 | 08:45
Умјесто Де Лихта, Фосу-Менсах са Олд Трафорда?!
Френки де Јонг је отишао у Барселону, ићи ће и Матијс де Лихт, само је питање где. Али где год да оде Ајаксов кофер пара једва ће моћи да се затвори, па ће Копљаници имати довољно средстава да пронађу адекватну замену, а према последњим информацијама холандски великан је већ идентификовао прву жељу:Тимотија Фосу- Менсаха!

Знате већ сви, реч је о универзалцу Манчестер јунајтеда, који се ове сезоне кали на позајмици у Фуламу, мада са не баш превише успеха. Одиграо је само девет лигашких утакмица, све на месту десног бека, последњу у стартној постави још 27. октобра.

У Амстердаму ипак добро знају колико Фосу-Менсах има потенцијала. Уосталом, Ајакс га је и васпитавао до 2014. када га је за 380.000 евра продао у Манчестер. Сада су друга времена, Ајакс се финансијски консолидовао и може да купује за велике паре. Прошлог лета је баш из Јунајтеда довео Дејлија Блинда, а из Премијер лиге још једно звучно појачање, Саутемптоновог Душана Тадића.

Фосу-Менсах је следећа мета, уговор са Јунајтедом му истиче 2020, а тренутно је светлосним годинама далеко од тима Оле-Гунара Солскјера. Ајакс није заборавио. Баш пред дебакл о дербију са Фајенордом (2:6) по друштвеним мрежама је истицао своје навијачко опредељење, тада су га навијачи и питали и зашто се не врати у Ајакс кад већ не игра у Манчестеру, он је пробудио оптимизам одговорон: “Ко зна“.

Угледни Телеграф, скоро да не маши када пише о збивањима у Ајаксу, сада тврди да је спортски директорМарк Овермас већ успоставио контакт са менаџером Моом Синуом. Тек да зна да се Ајакс интересује.

Иначе, Ајакс на месту штопера већ има Јоела Велтмана, али њему ће бити потребно време да се врати у ритам после повреде лигамената колена. Чини се приде да би и он нагиње ка трансферу, јер жели да се наплати после седам година у првом тиму, а чак 18 у Ајаксу. Перу Шурс, 19-годишњак који се тренутно кали у Фортуни Ситард, још је млад за Ајакс, док зимском појачању из Боке Јуниорс Лисандро Магаљану, видело се то баш против Фајенорда, треба времена да се прилагоди на европски фудбал.

Отуд Фосу-Менсах. Може да игра штопера, десног бека, задњег везног, са 21 годином има времена и да се заради на његовој продаји... Делује као идеално решење.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар