Umjesto De Lihta, Fosu-Mensah sa Old Traforda?!

Ajaks navodno identifikovao igrača koga bi doveo umesto 19-godišnjeg štopera.

Fudbal 26.02.2019 | 08:45
Umjesto De Lihta, Fosu-Mensah sa Old Traforda?!
Frenki de Jong je otišao u Barselonu, ići će i Matijs de Liht, samo je pitanje gde. Ali gde god da ode Ajaksov kofer para jedva će moći da se zatvori, pa će Kopljanici imati dovoljno sredstava da pronađu adekvatnu zamenu, a prema poslednjim informacijama holandski velikan je već identifikovao prvu želju:Timotija Fosu- Mensaha!

Znate već svi, reč je o univerzalcu Mančester junajteda, koji se ove sezone kali na pozajmici u Fulamu, mada sa ne baš previše uspeha. Odigrao je samo devet ligaških utakmica, sve na mestu desnog beka, poslednju u startnoj postavi još 27. oktobra.

U Amsterdamu ipak dobro znaju koliko Fosu-Mensah ima potencijala. Uostalom, Ajaks ga je i vaspitavao do 2014. kada ga je za 380.000 evra prodao u Mančester. Sada su druga vremena, Ajaks se finansijski konsolidovao i može da kupuje za velike pare. Prošlog leta je baš iz Junajteda doveo Dejlija Blinda, a iz Premijer lige još jedno zvučno pojačanje, Sautemptonovog Dušana Tadića.

Fosu-Mensah je sledeća meta, ugovor sa Junajtedom mu ističe 2020, a trenutno je svetlosnim godinama daleko od tima Ole-Gunara Solskjera. Ajaks nije zaboravio. Baš pred debakl o derbiju sa Fajenordom (2:6) po društvenim mrežama je isticao svoje navijačko opredeljenje, tada su ga navijači i pitali i zašto se ne vrati u Ajaks kad već ne igra u Mančesteru, on je probudio optimizam odgovoron: “Ko zna“.

Ugledni Telegraf, skoro da ne maši kada piše o zbivanjima u Ajaksu, sada tvrdi da je sportski direktorMark Overmas već uspostavio kontakt sa menadžerom Moom Sinuom. Tek da zna da se Ajaks interesuje.

Inače, Ajaks na mestu štopera već ima Joela Veltmana, ali njemu će biti potrebno vreme da se vrati u ritam posle povrede ligamenata kolena. Čini se pride da bi i on naginje ka transferu, jer želi da se naplati posle sedam godina u prvom timu, a čak 18 u Ajaksu. Peru Šurs, 19-godišnjak koji se trenutno kali u Fortuni Sitard, još je mlad za Ajaks, dok zimskom pojačanju iz Boke Juniors Lisandro Magaljanu, videlo se to baš protiv Fajenorda, treba vremena da se prilagodi na evropski fudbal.

Otud Fosu-Mensah. Može da igra štopera, desnog beka, zadnjeg veznog, sa 21 godinom ima vremena i da se zaradi na njegovoj prodaji... Deluje kao idealno rešenje.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar