Палио коров и изгорио у ватри

Осамдесетогодишњи Драгутин Топрек из Теслића настрадао је након што се ватра отела контроли док је у близини своје куће, у мјесту Радња Горња, крчио њиву и палио коров.

Република Српска 22.02.2019 | 21:16
Палио коров и изгорио у ватри
Како сазнајемо, старац је недалеко од дома сређивао парцелу, али је ватра измакла контроли и захватила и сусједну њиву.

"Његова комшиница је видјела да он губи битку с пламеном и притекла му у помоћ, али несрећни старац је потом нестао у диму и ватри и она га је изгубила из вида. Зато је отрчала до његове куће и пријавила све његовом сину, који га је касније и нашао", испричао је наш извор.

Комшије су се убрзо ангажовале и угасиле пожар па није било потребе за интервенцијом ватрогасаца, а по доласку полиције и Хитне помоћи љекари су само могли да констатују смрт несрећног старца.

Увиђај је обавила полиција с инспектором за противпожарну заштиту под надзором дежурног тужиоца Окружног тужилаштва Добој. Како је саопштено из Полицијске управе Добој, на парцели је пронађено тијело лица које је имало опекотине, највјероватније настале усљед паљења корова и ситног растиња.

Претпоставља се да је у питању несрећан случај и да се старац нагутао дима који га је вјероватно угушио, а, како сазнајемо, неће бити обдукције.

Осим овог пожара усљед крчења корова, још један пожар на њиви избио је на подручју Брода, гдје је изгорјела дрвена шупа у власништву С.С. (71), а ватру су угасили припадници Територијалне ватрогасне јединице Брод.

На сву срећу, у овом пожару није било повријеђених, а полиција је обавила увиђај и о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Добој.

Будући да су погодне временске прилике многе домаћине измамиле на њиве како би очистили парцеле и припремили их за кориштење, надлежни апелују да буду веома опрезни и не пале ватру уколико постоји и најмања могућност пожара.

У Полицијској управи Добој апеловали су на грађане да не пале ватру унутар или у близини шума или на мјестима гдје усљед неконтролисане ватре може доћи до пожара на отвореном простору, која може угрозити животе и имовину грађана.

Такође, апеловали су да се спаљивање корова врши на одговоран начин, и то само у вријеме повољних временских услова и на површинама које се лако могу контролисати.

(Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар