АЕК пред празним трибинама!

УЕФА је казнила грчки клуб због инцидената на мечу против Ајакса у Лиги шампиона.  УЕФА дала последњу шансу АЕК-у! Две године условене суспензије због дешавања на утакмици са Ајаксом.

Фудбал 25.02.2019 | 09:00
АЕК пред празним трибинама!
АЕК ће наредне две утакмице у европским такмичењима играти пред празним трибинама због инцидената на мечу против Ајакса у Лиги шампиона, одлучила је Дисциплинска комисија УЕФА.

Атински клуб је добио и две године условне суспензије из европских такмичења уколико се направе нови инциденти, а кажњен је и новчано са 80.000 евра због немилих сцена на утакмици против Ајакса одиграној 27. новембра.

Навијачи грчког клуба су прво напали присталице Ајакса у Атини, а потом су се инциденти преселили и на стадион.

Један навијач АЕК-а је уочи почетка меча пришао до трибине на којој су били смештене присталице холандског клуба и на њих бацио молотовљев коктел.

АЕК је, такође, био оптужен и да су његови навијачи бацали предмете на терен и палили бакље, улетели у терен и правили нереде, али и јер су истакли недозвољени транспарент.

УЕФА сече редом! Након што је кажњен Челси, који је добио забрану довођења играча у наредна два прелазна рока, суспензију је зарадио и грчки АЕК. Атињани су добили две године условне суспензије због немилих сцена на утакмици са Ајаксом, а уколико им се у том периоду буде догодио било какав преступ, аутоматски ће бити избачени из европских такмичења у периоду од годину дана.

Може се рећи да су у АЕК-у одахнули након ове одлуке, с обзиром да се у грчким медијима, али и у самом клубу, очекивао најтежи могући сценарио.

Атински клуб ће морати да плати 80.000 евра казне, а предстојећа два меча у Европи биће домаћин без помоћи гледалаца.

Ово очигледно нису и последње суспензије УЕФА за данас, с обзиром да се кроз медије на Острву провлаче информације да би сличне санкције као и Челси могао да добије и Манчестер Сити. Такође, очекује се и одлука о кажњавању тренера Атлетико Мадрида Дијега Симеонеа, поводом непримереног понашања у мечу са Јувентусом.

Фото: Реутерс

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар