AEK pred praznim tribinama!

UEFA je kaznila grčki klub zbog incidenata na meču protiv Ajaksa u Ligi šampiona.  UEFA dala poslednju šansu AEK-u! Dve godine uslovene suspenzije zbog dešavanja na utakmici sa Ajaksom.

Fudbal 25.02.2019 | 09:00
AEK pred praznim tribinama!
AEK će naredne dve utakmice u evropskim takmičenjima igrati pred praznim tribinama zbog incidenata na meču protiv Ajaksa u Ligi šampiona, odlučila je Disciplinska komisija UEFA.

Atinski klub je dobio i dve godine uslovne suspenzije iz evropskih takmičenja ukoliko se naprave novi incidenti, a kažnjen je i novčano sa 80.000 evra zbog nemilih scena na utakmici protiv Ajaksa odigranoj 27. novembra.

Navijači grčkog kluba su prvo napali pristalice Ajaksa u Atini, a potom su se incidenti preselili i na stadion.

Jedan navijač AEK-a je uoči početka meča prišao do tribine na kojoj su bili smeštene pristalice holandskog kluba i na njih bacio molotovljev koktel.

AEK je, takođe, bio optužen i da su njegovi navijači bacali predmete na teren i palili baklje, uleteli u teren i pravili nerede, ali i jer su istakli nedozvoljeni transparent.

UEFA seče redom! Nakon što je kažnjen Čelsi, koji je dobio zabranu dovođenja igrača u naredna dva prelazna roka, suspenziju je zaradio i grčki AEK. Atinjani su dobili dve godine uslovne suspenzije zbog nemilih scena na utakmici sa Ajaksom, a ukoliko im se u tom periodu bude dogodio bilo kakav prestup, automatski će biti izbačeni iz evropskih takmičenja u periodu od godinu dana.

Može se reći da su u AEK-u odahnuli nakon ove odluke, s obzirom da se u grčkim medijima, ali i u samom klubu, očekivao najteži mogući scenario.

Atinski klub će morati da plati 80.000 evra kazne, a predstojeća dva meča u Evropi biće domaćin bez pomoći gledalaca.

Ovo očigledno nisu i poslednje suspenzije UEFA za danas, s obzirom da se kroz medije na Ostrvu provlače informacije da bi slične sankcije kao i Čelsi mogao da dobije i Mančester Siti. Takođe, očekuje se i odluka o kažnjavanju trenera Atletiko Madrida Dijega Simeonea, povodom neprimerenog ponašanja u meču sa Juventusom.

Foto: Reuters

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar