ЛЕ - жријеб: "Српски" Ајнтрахт на Меаци, Бенфика у Загребу!

Српски Ајнтрахт на Интер! Сјајан окршај Наполи - Салцбург! Познати су парови осмине финала. . .  Биће узбудљиво пратити осмину финала Лиге Европе.

Фудбал 22.02.2019 | 19:00
ЛЕ - жријеб: "Српски" Ајнтрахт на Меаци, Бенфика у Загребу!
Одлучено је!

Осмина финала Лиге Европе дефинитивно ће донети неколико узбудљивих двомеча, у којима ћемо сигурно уживати у фудбалу одличних екипа.

На пример, атрактивни Ајнтрахт ће са "српском колонијом" (Јовић-Гаћиновић-Костић) играти против Интера, док ће се у дербију ове фазе срести Наполи и Ред Бул Салцбург, након што су преслишали ривале у претходној рунди.

Енглески клубови биће велики фаворити за пласман у четвртфинале. Челси ће играти против Динамо Кијева, а Арсенал против Рена. Са друге стране, у два двомеча срешће се шпански и руски клубови (Валенсија - Краснодар и Зенит - Виљареал), а најтрофејнији клуб Лиге Европе, Севиља, играће против Славије из Прага.

Једини учесник из овог дела Европе, Динамо Загреб, играће против Бенфике и већ смо писали о томе да ће му само један реми бити довољан да обезбеди Хрватској два места у квалификацијама за Лигу шампиона од сезоне 2020/21.

Макар пола Србије навијаче да Ајнтрахт догура што даље, пошто чак тројица наших интернационалац игра у Франкфурту, а после свега виђеног у досадашњем току сезоне има тим Адија Хитера шансе да проће у наредну рунду Лиге Европе, без обзира што га је жреб четвртфинала спојио са великим Интером.

Први меч ће Лука Јовић, Мијат Гаћиниовић и Филип Костић играју код куће, где су ове сезоне тукли све противнике, Лацио, Аполон, Марсељ и Шалке, па имају добре изгледе, поготово ако се у саставу из Милана наставе проблеми, везани за ражалованог капитена Маура Икардија.

Што се осталих парова тиче, не би смели да оману лондонски тимови, посебно ако у првим утакмицама направе залиху против кијевског Динама и Рена. Петоструки победник овог такмичења, Севиља, већ је виђена у четвртфиналу, посебно пошто јој је ривал нејака прашка Славија, док се уз окршај Ајнтрахта и Интера највише ватре, па и доброг фудбала  очекује у дуелу Наполи – Салцбург. Италијани имају бољи састав, искуснијег тренера (Карала Анчелотија), међутим, првак Аустрије је на бруталан начин избацио Клуб Бриж, у целој сезони претрпео је један једини пораз (пре осам дана у Белгији), негује непадачки стил, па бисмо могли да гледамо изванредне дуеле.

На крају, загребачки Динамо је добио Бенфику, која је рутински избацила Галатасарај у претходној рунди, у последнеј време игра спектакуларно, па је ово тежак посао за хрватског шампиона. Не и непремостив, уколико на таласу оптимизма, подигнутом због избацивања Плзења, заплива ка Лисабону.

Прочитајте све парове осмине финала, заказаног за 7. и 14. март.

Челси - Динамо Кијев
Ајнтрахт - Интер
Динамо Загреб - Бенфика
Наполи - Салцбург
Валенсија - Краснодар
Севиља - Славија Праг
Арсенал - Рен
Зенит - Виљареал

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар