LE - žrijeb: "Srpski" Ajntraht na Meaci, Benfika u Zagrebu!

Srpski Ajntraht na Inter! Sjajan okršaj Napoli - Salcburg! Poznati su parovi osmine finala. . .  Biće uzbudljivo pratiti osminu finala Lige Evrope.

Fudbal 22.02.2019 | 19:00
LE - žrijeb: "Srpski" Ajntraht na Meaci, Benfika u Zagrebu!
Odlučeno je!

Osmina finala Lige Evrope definitivno će doneti nekoliko uzbudljivih dvomeča, u kojima ćemo sigurno uživati u fudbalu odličnih ekipa.

Na primer, atraktivni Ajntraht će sa "srpskom kolonijom" (Jović-Gaćinović-Kostić) igrati protiv Intera, dok će se u derbiju ove faze sresti Napoli i Red Bul Salcburg, nakon što su preslišali rivale u prethodnoj rundi.

Engleski klubovi biće veliki favoriti za plasman u četvrtfinale. Čelsi će igrati protiv Dinamo Kijeva, a Arsenal protiv Rena. Sa druge strane, u dva dvomeča srešće se španski i ruski klubovi (Valensija - Krasnodar i Zenit - Viljareal), a najtrofejniji klub Lige Evrope, Sevilja, igraće protiv Slavije iz Praga.

Jedini učesnik iz ovog dela Evrope, Dinamo Zagreb, igraće protiv Benfike i već smo pisali o tome da će mu samo jedan remi biti dovoljan da obezbedi Hrvatskoj dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona od sezone 2020/21.

Makar pola Srbije navijače da Ajntraht dogura što dalje, pošto čak trojica naših internacionalac igra u Frankfurtu, a posle svega viđenog u dosadašnjem toku sezone ima tim Adija Hitera šanse da proće u narednu rundu Lige Evrope, bez obzira što ga je žreb četvrtfinala spojio sa velikim Interom.

Prvi meč će Luka Jović, Mijat Gaćiniović i Filip Kostić igraju kod kuće, gde su ove sezone tukli sve protivnike, Lacio, Apolon, Marselj i Šalke, pa imaju dobre izglede, pogotovo ako se u sastavu iz Milana nastave problemi, vezani za ražalovanog kapitena Maura Ikardija.

Što se ostalih parova tiče, ne bi smeli da omanu londonski timovi, posebno ako u prvim utakmicama naprave zalihu protiv kijevskog Dinama i Rena. Petostruki pobednik ovog takmičenja, Sevilja, već je viđena u četvrtfinalu, posebno pošto joj je rival nejaka praška Slavija, dok se uz okršaj Ajntrahta i Intera najviše vatre, pa i dobrog fudbala  očekuje u duelu Napoli – Salcburg. Italijani imaju bolji sastav, iskusnijeg trenera (Karala Ančelotija), međutim, prvak Austrije je na brutalan način izbacio Klub Briž, u celoj sezoni pretrpeo je jedan jedini poraz (pre osam dana u Belgiji), neguje nepadački stil, pa bismo mogli da gledamo izvanredne duele.

Na kraju, zagrebački Dinamo je dobio Benfiku, koja je rutinski izbacila Galatasaraj u prethodnoj rundi, u poslednej vreme igra spektakularno, pa je ovo težak posao za hrvatskog šampiona. Ne i nepremostiv, ukoliko na talasu optimizma, podignutom zbog izbacivanja Plzenja, zapliva ka Lisabonu.

Pročitajte sve parove osmine finala, zakazanog za 7. i 14. mart.

Čelsi - Dinamo Kijev
Ajntraht - Inter
Dinamo Zagreb - Benfika
Napoli - Salcburg
Valensija - Krasnodar
Sevilja - Slavija Prag
Arsenal - Ren
Zenit - Viljareal

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar