СЛС: Партизан пред Пролетер...

Њихова нападачка четворка позива на опрез.  Зоран Мирковић муку мучи да састави тим.  Партизан упознао Пролетер: Страшан је гост! ''Новосађани су више бодова узели у првенству као гости, него као домаћини. Морамо да будемо опрезни", истиче Зоран Мирковић пред дуел са Пролетером (субота, 19 – ТВ Арена спорт 1).

Фудбал 22.02.2019 | 20:15
СЛС: Партизан пред Пролетер...
Очекивао се карневалски амбијент, лагана победа и увертира за 159. вечитим дерби, међутим, припрема утакмице са новосадским Пролетером претворила се у прави хорор за људе у Партизану.

Пре свега због повреде десног кола Светозара Марковића, мораће да осуствује између шест и осам седмица, најраније може на терен да се врати почетком плеј-офа, а додатну муку стручном штабу задаје сазнање да се од повреда Алихове тетиве нису опоравили Данило Пантић и Ђорђе Ивановић, а да је у амбулатни и новајлија из Норвешке, Муса Нџаи (прехлада).

Све то значи да црно-бели имају компликација да саставе тим, надајући се да ће савладати дебитанта у Суперлиги, али је невоља већа услед чињенице да је већ у наредној рунди на програму вечити дерби, а мале су, скоро без изгледа, шансе да се појаве 2. марта на стадиону Црвене звезде.

Партизан је пролећни део сезоне Суперлиге почео убедљивом победом (3:0) против Бачке у гостима. Црно-бели тријумфални низ желе да наставе и у суботу против Пролетера у 23. колу Суперлиге Србије, како би на крилима добрих игара дочекали "вечити дерби".

Тренер "парног ваљка" Зоран Мирковић износи податак да им у госте долази екипа која је до сада више бодова освојила на страни него код куће.

"Пред нама је  утакмица са Пролетером која је позната као једна чврста и неугодна екипа. Чак, ако се погледа статистика можемо рећи да боље играју на гостовањима, односно да су више бодова узели у првенству као гости, него као домаћини. И у тој  првој утакмици у Новом Саду смо се силно намучили. Нисам сигуран да смо у том моменту и заслужили ту победу, тако да све те ствари позивају на опрез", рекао је Мирковић, а преноси сајт ФК Партизан.

Шеф стручног штаба добро је проучио противника и зна одакле по његов тим вреба највећа опсност.

"Чврсти су, бољи део екипе им је нападачка четворка − Човић, Чоловић, Вујаклија и Красић".

Мирковић неће моћи да рачуна на повређене играча, којима се прикључио после Бачке и Светозар Марковић.

"Чекамо дефинитивно све резултате и на основу тих резултата медицински сектор ће се договорити шта је најбоље урадити по питању Светозара Марковића. Света је веома битан за нашу обрану и нашу игру, али како у животу, тако и у фудбалу се водимо оним, да кога нема без њега се мора", подвукао је Мирковић.

Поводом правоснажне одлуке Апелационог суда у Београду, којом је потврђено да је стадион Партизана у власништву ЈСД Партизан, Управни одбор ФК Партизан је донео одлуку да улазнице за предстојећи меч са Новосађанима буду бесплатне.

Партизан и Пролетер састају се у суботу од 19.00 часова уз директан пренос на ТВ Арена спорт 1. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар