SLS: Partizan pred Proleter...

Njihova napadačka četvorka poziva na oprez.  Zoran Mirković muku muči da sastavi tim.  Partizan upoznao Proleter: Strašan je gost! ''Novosađani su više bodova uzeli u prvenstvu kao gosti, nego kao domaćini. Moramo da budemo oprezni", ističe Zoran Mirković pred duel sa Proleterom (subota, 19 – TV Arena sport 1).

Fudbal 22.02.2019 | 20:15
SLS: Partizan pred Proleter...
Očekivao se karnevalski ambijent, lagana pobeda i uvertira za 159. večitim derbi, međutim, priprema utakmice sa novosadskim Proleterom pretvorila se u pravi horor za ljude u Partizanu.

Pre svega zbog povrede desnog kola Svetozara Markovića, moraće da osustvuje između šest i osam sedmica, najranije može na teren da se vrati početkom plej-ofa, a dodatnu muku stručnom štabu zadaje saznanje da se od povreda Alihove tetive nisu oporavili Danilo Pantić i Đorđe Ivanović, a da je u ambulatni i novajlija iz Norveške, Musa Ndžai (prehlada).

Sve to znači da crno-beli imaju komplikacija da sastave tim, nadajući se da će savladati debitanta u Superligi, ali je nevolja veća usled činjenice da je već u narednoj rundi na programu večiti derbi, a male su, skoro bez izgleda, šanse da se pojave 2. marta na stadionu Crvene zvezde.

Partizan je prolećni deo sezone Superlige počeo ubedljivom pobedom (3:0) protiv Bačke u gostima. Crno-beli trijumfalni niz žele da nastave i u subotu protiv Proletera u 23. kolu Superlige Srbije, kako bi na krilima dobrih igara dočekali "večiti derbi".

Trener "parnog valjka" Zoran Mirković iznosi podatak da im u goste dolazi ekipa koja je do sada više bodova osvojila na strani nego kod kuće.

"Pred nama je  utakmica sa Proleterom koja je poznata kao jedna čvrsta i neugodna ekipa. Čak, ako se pogleda statistika možemo reći da bolje igraju na gostovanjima, odnosno da su više bodova uzeli u prvenstvu kao gosti, nego kao domaćini. I u toj  prvoj utakmici u Novom Sadu smo se silno namučili. Nisam siguran da smo u tom momentu i zaslužili tu pobedu, tako da sve te stvari pozivaju na oprez", rekao je Mirković, a prenosi sajt FK Partizan.

Šef stručnog štaba dobro je proučio protivnika i zna odakle po njegov tim vreba najveća opsnost.

"Čvrsti su, bolji deo ekipe im je napadačka četvorka − Čović, Čolović, Vujaklija i Krasić".

Mirković neće moći da računa na povređene igrača, kojima se priključio posle Bačke i Svetozar Marković.

"Čekamo definitivno sve rezultate i na osnovu tih rezultata medicinski sektor će se dogovoriti šta je najbolje uraditi po pitanju Svetozara Markovića. Sveta je veoma bitan za našu obranu i našu igru, ali kako u životu, tako i u fudbalu se vodimo onim, da koga nema bez njega se mora", podvukao je Mirković.

Povodom pravosnažne odluke Apelacionog suda u Beogradu, kojom je potvrđeno da je stadion Partizana u vlasništvu JSD Partizan, Upravni odbor FK Partizan je doneo odluku da ulaznice za predstojeći meč sa Novosađanima budu besplatne.

Partizan i Proleter sastaju se u subotu od 19.00 časova uz direktan prenos na TV Arena sport 1. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar