Убица користио амерички број

Строго чувана тајна из истраге о ликвидацији сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, који су убијени 26. октобра прошле године, процурила је, а нови детаљи тичу се посебних истражних радњи које се проводе у овом случају.  

Босна и Херцеговина 22.02.2019 | 17:30
Убица користио амерички број
Како је за Аваз открило више извора блиских истрази, агенти из Њемачке, а уз помоћ њихове обавјештајне службе, путем посебног програма открили су да је у вријеме злочина тачно с мјеста одакле је пуцано на полицијску патролу кориштен мобилни телефон с америчким телефонским бројем.

Након неколико мјесеци, број се активирао у Бијељини, праћен је, након чега се поново угасио, те за сада није познато јесу ли припадници Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ успјели нешто корисно извући од података.

Како је извор појаснио, ово није први пут да се у истрагама појављују страни телефонски бројеви. Често су одузимани телефони с њемачким, белгијским или картицама из Азије.

Оно што је, према ријечима извора, круцијално да би се истрага заокружила јесте проналазак “сеат леона” којим су се убице довезле на Алипашино Поље, гдје су покушали украсти “голф 6”, приликом чега су их омели Шеховић и Вујиновић.

Постоје јаке индиције да се возило може налазити на двије локације те да трагови из њега могу употпунити досадашња сазнања о починиоцима двоструког убиства.

Наводно се те локације налазе под сталним надзором полиције, а особе које су примијећене да та мјеста обилазе, дада су под присмотром и телефони им се прислушкују.

Због сумње да би могли бити умијешани у овај злочин притворени су Срећко Трифковић, који је означен као вођа групе, Милош Обрадов, Недјељко Лиздек, док је Стефан Самарџија у бијегу након што му је на Палама дојављено да му се спрема хапшење. Сумња се да је уточиште нашао у Србији.

Према непотврђеним информацијама, вјештак из Словеније који је анализирао тјелесну грађу Милоша Обрадова и Недјељка Лиздека по основу мјерења, а што је упоређено с фигурама са снимка видеонадзора који је забиљежио злочин, са сигурношћу од 80 до 85 одсто може потврдити да су у питању они. Како се сазнаје, за Самарџију је исто утврђено.

Лиздек је неколико пута полиграфски тестиран и наводно је утврђено да није говорио истину када је питан за бијели “голф 6” приликом чије су крађе полицајци убијени. Наводно је након првог хапшења на његовој руци пронађено четири или пет барутних честица.

(Аваз)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Јоле

22.02.2019 16:50

Е јебес и истрагу и истразиоце ако је овај цланак тацан. Ове детаље новинари не би смјели знати бар у овој фази истраге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.02.2019 17:53

Браво!

Name

Батан Модрица

22.02.2019 17:55

Слазем се...

Name

САРАЈЕВО Вратник Мејдан

22.02.2019 18:39

Ниста није тацно.Сав овај слуцај је циста намјестаљка.....Покусавају се објединити све полицијске структуре у дрзави.Голф је био само варка.То није висе аутомобил вриједан великог ризика,вјерујте ми раја за ријеци ове.Казем јер знам доста махалских санера сто су радила с аутима.....Голфови седмице само долазе у обзир.Петице и сестице се висе не раде.....Уопсте...ВW слабо.БМW и Ауди......Мерцедес тезе јер се теско продаје лако му се удје у траг.Исто азијска и америцка аута слабо...А ово је све намјестаљка.Ниста друго.Аутолопови су вјести....ста пикирају то одвозе.Свако здраве главе сконто је намах,да су ови полицајце свјесно намамили....Ко зна ста је ту ба било......ха ја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

22.02.2019 18:51

Срби убили муслимана и хрвата да су убијени срби од муслимана ратно стање би било али ето вам ,сиромасна република их натјерала да са пала сидју красти аута ,једног адана цеге платити своју цијену нестанком српског народа у бих

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

22.02.2019 21:41

Надам се да новинари измисљају и да неце пореметити истрагу. Ова поменута дјеца су била подивљала, то је крало и то се доказује у ,,волану,,. Излазе и имена корумпираних полицајаца. Како било, надам се да це им се стати у крај. Другарици ми украли голфа, остао јој кредит... ако их једна њена суза стигне... неце бар наставити са лоповлуком.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

23.02.2019 08:25

Фино је ово анализирано, телефони се прате и то је уреду. А како нема телефона убинени, тамо неких ноити се може ишта тим путем открити. Или је све ллаж или је истрага за неке могућа а за неке крај приче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док

23.02.2019 11:49

Ста ради ОБА

ОДГОВОРИТЕ